Sous vide bakterier

Mange er bekymret for bakterier i forbindelse med sous vide. Lad mig starte med at sige, at der er intet farligt ved at tilberede mad i sous vide. Der er bare nogle ting man skal forholde sig til og overholde, ligesom når man laver mad med andre tilberedningsmetoder. Følg den angivne anbefaling om temperatur og tid i opskriften, så er der ikke noget at bekymre sig om.

Men når det så er sagt, så læs lige artiklen her igennem, man kan nemlig ikke slippe for bakterier, men man kan hjælpe sig selv til at undgå mange af dem.

Sous vide bakterier - Gode råd og vejledning om bakterier når du laver sous vide mad

Fødevarer og bakterier i sous vide

Når man arbejder med fødevarer, så er der altid bakterier på spil og tilbereding ved sous vide en ingen undtagelse. Det lyder så alvorligt når vi skriver sous vide bakterier, men det er for at gøre opmærksom på, at der er noget man skal forholde sig til.

Man arbejder som regel med lave temperaturer ved tilberedning i sous vide. Selvom vi tilbereder det over lang tid, og det tager livet at mange bakterier, så er der altså altid mulighed for en opblomstring af bakterier hvis man ikke passer på. Nedkøling efter tilberedning er vigtig, altså hvis man ikke skal spise det med det samme. Og så er håndteringen af fødevarerne også vigtig.

Sous vide og hygiejne

Det siger næsten sig selv! Hold nu en rigtig god hygiejne i køkkenet når du arbejder med sous vide og fødevare generelt. Det kan spare dig for rigtig mange dårlige oplevelser og maveonder, hvis man bruger sin sunde fornuft.

Vask hænder tit, det lyder måske som noget ens mor ville sige, men fakta er at mange helt glemmer at vaske deres hænder før, under og efter madlavningen.

Køb handsker til madlavning, jeg bruger ofte hansker når jeg håndterer fødevare som råt kød i køkkenet. Det er måske nok overdrevet, men jeg vil hellere være på den sikre side.

Fødevarestyrelsens fakta

Men hvad med de bakterier der er i kødet i forvejen? Eller jordbakterier på grøntsager? Jeg tager ingen chancer når jeg tilbereder mad i sous vide, så jeg prøver at forholde mig til de råd fødevarestyrelsen kommer med. Jeg vil anbefale jer at læse deres artikel igennem, der er mange gode råd. Se linket til fakta herunder.

Fødevarestyrelsens Fakta om sous vide

Gode vaner og råd om sous vide og bakterier

  • Vask hænder!
  • Brug handsker.
  • Hold køkkenet rent.
  • Følg opskrifternes anbefalinger om tid og temperatur.
  • Køl maden hurtigt ned hvis den ikke skal spises med det samme.

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sending

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg