Sous vide er blevet populรฆrt i de danske kรธkkener over de sidste รฅr, og det er fuldt forstรฅeligt. Det er nemlig bรฅde sjovt og virkelig nemt at arbejde med. Med prรฆcis temperaturstyring tilberedes maden vakuumpakket eller i glas eller poser i vandbad, og det giver et perfekt resultat hver eneste gang!
Nu er der efterhรฅnden mange รฅr siden, sous vide gjorde sit indtog i familien. Og det tog os med storm! Det er blevet eksperimenteret rigtig meget, og der er kommet rigtig mange gode madoplevelser ud af det.
Jeg tรฆnker at mange รฅrs erfaringer med Steba SV50 og andre sous vide stave, er passende at bygge en lille anmeldelse pรฅ.
Steba SV50 er en sรฅkaldt โsous vide stavโ. Det betyder at den er nem at tage med pรฅ tur, og nem at pakke vรฆk efter brug. Den monteres nemt pรฅ en gryde eller et kar med den fastmonterede klemme. Beholderen man bruger som kar skal vรฆre min. 15 cm. dyb.
Steba SV50 Specifikationer
- Materialer: Plast samt rustfrit stรฅl
- Farve: Sรธlv/Sort
- Vรฆgt: 1,2 kg
- Effekt: 800W
- Kapacitet 20 Liter
- Cirkulation: 8L/min
- Betjening: Drejehjul/Touch
- App: Nej
- IPX7 (Vandtรฆt): Ja
Stรธjsvag sous vide stav
Steba SV50-modellen udmรฆrker sig ved at vรฆre stรธjsvag i forhold til mange andre modeller pรฅ markedet. Det bliver rigtig glad for hvis man som mig har den stรฅende i kรธkkenet under brug.
Den holder ogsรฅ temperaturen sรฆrdeles stabilt under brug, med en forskrevet afvigelse pรฅ max 0,5 grader. Det lyder mรฅske ikke af sรฅ meget, men nรฅr det kommer til tilberedning med sous vide, sรฅ er det at holde en konstant temperatur meget vigtigt.
Den her model har ikke indbygget Wi-Fi, men det betyder nu heller ikke sรฅ meget for mig. Hvis man slet ikke kan holde tanken ud om at skulle undvรฆre Wi-Fi, sรฅ kan SV50ยดs storebror SV80 (reklamelink) modellen byde pรฅ den funktion.
Nรฅr man kรธber sin fรธrste Sous vide stav, sรฅ vil jeg anbefale at man kรธber et sรฆt der inkluderer en vakuumpakker. Sรฅ er man hurtigt og billigt i gang med sous vide. Kรธb Steba SV50-sรฆt med vakuumpakker her (reklamelink).
Gryde eller kar til Steba SV50?
Nรฅr man kaster sig ud i sous vide tilberedning og vรฆlger at kรธbe en stav, sรฅ kommer man rigtig langt med en stor suppegryde. Men til stรธrre stykker kรธd, sรฅ er det helt klart en fordel med et kar, sรฅ der er bedre plads til cirkulation.
Jeg er en fedterรธv! (er der nogen der siger), sรฅ jeg klarer mig med en kรธletaske kรธbt i biltema. Det er boret et hul i lรฅget til staven, og sรฅ er man sรฅdan set kรธrende.
Hvis man ikke er til den udgave, sรฅ kan man finde nogle lidt mere professionelle lรธsninger for eksempel denne termokasse med stรฅlkantine til sous vide (reklamelink).
Tips og tricks til Steba SV50
- Sรธrg for at afkalke din sous vide stav med jรฆvne mellemrum.
- Fyld varmt vand i gryden og spar lidt pรฅ opvarmningstiden og strรธmmen.
- Kom lรฅg pรฅ gryden og spar pรฅ strรธmmen. Pak evt. ogsรฅ gryden ind i et tรฆppe for at holde pรฅ varmen.
Lรฆs vores komplette guide til sous vide her
Konklusion
Steba SV50 er en super god sous vide stick nรฅr du vil i gang med sous vide. Den er nem at bruge, stรธvsvag og til at betale. Hvis det er fรธrste gang du stifter bekendtskab med sรฅdan en fรฆtter, sรฅ er det altsรฅ et rigtig godt sted at starte.
Opdatering
Denne artikel blev oprindeligt udgivet den 1. februar 2020 โ Vi har efterfรธlgende opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med artiklen.
Denne artikel er senest opdateret: