Sous vide er blevet populรฆrt i de danske kรธkkener over de sidste รฅr, og det er fuldt forstรฅeligt. Det er nemlig bรฅde sjovt og virkelig nemt at arbejde med. Med prรฆcis temperaturstyring tilberedes maden vakuumpakket eller i glas eller poser i vandbad, og det giver et perfekt resultat hver eneste gang!
Nu er der efterhรฅnden 2 รฅr siden, sous vide gjorde sit indtog i familien. Og det tog os med storm! Det er blevet eksperimenteret rigtig meget, og der er kommet rigtig mange gode madoplevelser ud af det.
Jeg tรฆnker at 2 รฅrs erfaringer med Steba SV50, er passende at bygge en lille anmeldelse pรฅ.
Steba SV50 er en sรฅkaldt โsous vide stavโ. Det betyder at den er nem at tage med pรฅ tur, og nem at pakke vรฆk efter brug. Den monteres nemt pรฅ en gryde eller et kar med den fastmonterede klemme. Beholderen man bruger som kar skal vรฆre min. 15 cm. dyb.
Lรฆs ogsรฅ Sous vide stav / cirkulator
Steba SV50 Specifikationer
- Materialer: Plast samt rustfrit stรฅl
- Farve: Sรธlv/Sort
- Vรฆgt: 1,2 kg
- Effekt: 800W
- Kapacitet 20 Liter
- Cirkulation: 8L/min
- Betjening: Drejehjul/Touch
- App: Nej
- IPX7 (Vandtรฆt): Ja
Stรธjsvag sous vide stav
Steba SV50-modellen udmรฆrker sig ved at vรฆre stรธjsvag i forhold til mange andre modeller pรฅ markedet. Det bliver rigtig glad for hvis man som mig har den stรฅende i kรธkkenet under brug.
Den holder ogsรฅ temperaturen sรฆrdeles stabilt under brug, med en forskrevet afvigelse pรฅ max 0,5 grader. Det lyder mรฅske ikke af sรฅ meget, men nรฅr det kommer til tilberedning med sous vide, sรฅ er det at holde en konstant temperatur meget vigtigt.
Den her model har ikke indbygget Wi-Fi, men det betyder nu heller ikke sรฅ meget for mig. Hvis man slet ikke kan holde tanken ud om at skulle undvรฆre Wi-Fi, sรฅ kan SV50ยดs storebror SV80 (reklamelink) modellen byde pรฅ den funktion.
Nรฅr man kรธber sin fรธrste Sous vide stav, sรฅ vil jeg anbefale at man kรธber et sรฆt der inkluderer en vakuumpakker. Sรฅ er man hurtigt og billigt i gang med sous vide. Kรธb Steba SV50-sรฆt med vakuumpakker her (reklamelink).
Gryde eller kar til Steba SV50?
Nรฅr man kaster sig ud i sous vide tilberedning og vรฆlger at kรธbe en stav, sรฅ kommer man rigtig langt med en stor suppegryde. Men til stรธrre stykker kรธd, sรฅ er det helt klart en fordel med et kar, sรฅ der er bedre plads til cirkulation.
Jeg er en fedterรธv! (er der nogen der siger), sรฅ jeg klarer mig med en kรธletaske kรธbt i biltema. Det er boret et hul i lรฅget til staven, og sรฅ er man sรฅdan set kรธrende. Du kan lรฆse mere om hjemmelavede sous vide-kar her.
Hvis man ikke er til den udgave, sรฅ kan man finde nogle lidt mere professionelle lรธsninger for eksempel denne termokasse med stรฅlkantine til sous vide (reklamelink).
Tips og tricks til Steba SV50
- Sรธrg for at afkalke din sous vide stav med jรฆvne mellemrum.
- Fyld varmt vand i gryden og spar lidt pรฅ opvarmningstiden og strรธmmen.
- Kom lรฅg pรฅ gryden og spar pรฅ strรธmmen. Pak evt. ogsรฅ gryden ind i et tรฆppe for at holde pรฅ varmen.
Konklusion
Steba SV50 - En god og stabil makker i kรธkkenet Vejl udsalgspris 1799 kr
-
Kvalitet
-
Design
-
Stรธjniveau
-
Temperaturstabilitet
-
Pris
Hvis du skal ud og kรธbe en Sous vide stav, sรฅ er Steba SV50 et rigtig godt bud pรฅ en stabil โmakkerโ i kรธkkenet.
Efter 2 รฅr med vores Steba SV50, sรฅ kan jeg faktisk ikke finde noget at udsรฆtte pรฅ den. Den har kรธrt problemfrit i rigtig mange timer, og specielt det faktum at den er stรธjsvag er vรฆrd at bide mรฆrke i. Den har vรฆret med i sommerhus, jeg har brugt den i undervisning. Vi har tilberedt de mest fantastiske stykker kรธd, fisk, grรธntsager og desserter uden at den nogensinde har sat ud, eller haft andre fejl.