Er du ogsรฅ trรฆt af tรธr og kedelig hamburgerryg, sรฅ er hamburgerryg sous vide sikkert ogsรฅ noget for dig. Vi er svรฆrt glade at at lave sous vide hamburgerryg, fordi det giver et saftigt og meget lรฆkkert stykke kรธd, som ellers tit har tendens til at blive overtilberedt og tรธrt og kedeligt.
Nรฅr dit kรธd er fรฆrdigt, kan du vรฆlge om du vil lave en glaseret hamburgerryg, eller blot servere den som den er. Vi elsker simpelthen at glasere den, sรฅ det er det du kan se pรฅ billederne her, og som fremgรฅr af opskriften.
Hamburgerryg sous vide opskrift
Her er den opskrift vi bruger nรฅr vi laver vores hamburgerryg. Hvis du ikke vil have den glaseret, springer du selvfรธlgelig bare det trin over, og serverer den direkte efter tilberedning i sous vide karet. Begge dele smager rigtig godt.
Hambugerryg sous vide opskrift
Ingredienser
- 1 kg hamburgerryg
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk brun farin
- 1/2 spsk rasp, kan udelades
Sรฅdan gรธr du
- Start med at varme sous vide badet op til 65 grader.
- Kom hamburgerryggen i en vakuumpose, vakuumer og forsejl posen.
- Nu skal hamburgerryggen have 6 – 7 timer ved 65 grader.
- Forbered glaseringen ved at blande brun farin, dijon sennep samt rasp i en lille skรฅl. Bland det grundigt sammen og stil det til siden.
- Nรฅr hamburgerryggen er fรฆrdig tages den ud af posen og tรธrres af med kรธkken rulle. Kom den i et ildfast fad og fordel glaseringen ud over. Kom den i en forvarmet ovn (220 grader ) eller under grill i 5 til 10 minutter eller til glaseringen bobler op og begynder at smelte.
- Tag hamburgerryggen ud, skรฆr den i skiver og server den med det samme, sammen med dit favorit tilbehรธr.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Hamburgerryg temperatur sous vide
Vi synes at den perfekte temperatur til hamburgerryg er 65 grader pรฅ vandet i sous vide karret. Pรฅ den mรฅde sikrer man at fรฅ en fรฆrdigtilberedt, men samtidig saftig og lรฆkker hanburgerryg. Der findes ikke noget vรฆrre end en tรธr og kedelig hamburgerryg, og derfor er det vigtigt ikke at give den for hรธj temperatur.
Tilbehรธr
Du kan vรฆlge det klassiske tilbehรธr som flรธdekartofler og grรธnne รฆrter, eller du kan servere din hamburgerryg med smรฅ lune kartofler med rรธget paprika, der er rigtig lรฆkkert her om sommeren. Vil du gรฅ den lidt mere klassiske farmor-vej, sรฅ kan du vรฆlge stuvede kartofler som tilbehรธr til hamburgerryg.
Har du en rest hamburgerryg tilbage nรฅr I er fรฆrdige med middagen, sรฅ gem det. Det kan blive til fyld i en dejlig pastaret dagen efter. Hvis du ikke kan bruge det dagen efter, sรฅ smid det i fryseren, og tag det op til en pastasalat en dag hvor tiden er knap.
Se hvad andre har fรฅet ud af opskriften
Vil du have vist dit billede her? Tag os med @madformadelskere
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โค๏ธ