Stuvede kartofler med persille

Vi er fortaler for mange af de gamle mormorretter, og stuvede kartofler er ingen undtagelse. Vi elsker faktisk mormormad herhjemme, og vi får tit frikadeller, det er nemlig en favorit blandt både vokse og børn.

Til frikadeller er stuvede kartofler dejligt tilbehør. Det er nemt og billigt at lave, og så smager det fantastisk med friskhakket persille i som her i denne opskrift.

Kartoflerne er super gode som tilbehør til mange kødretter, og de er milde og cremede i smagen, så de fleste børn vil også synes om dem på middagsbordet. Vi vil rigtig gerne slå et slag for de her gamle “mormorretter” – de er nemlig stadig rigtig gode, og fantastisk familiemad som både store og små vil sætte pris på.

Opskrift på stuvede kartofler med persille

Stuvede kartofler opskrift

Her er vores bud på en opskrift på stuvede kartofler med persille. Den er nemt at lave, først koger du dine kartofler møre i letsaltet vand, og skærer dem ud i mundrette stykker. Så laver du en opbagt sovs og vender kartofler og persille i – nemmere bliver det vist ikke.

Vi bruger altid muskatnød i sovsen, det hører sig til stuvede kartofler synes vi. Det giver en dejlig smag til sovsen sammen med den friske hakkede persille.

Stuvede kartofler med persille

Lækkert tilbehør til frikadeller og andre klassiske danske retter!
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 20 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 60 g mel
  • 4-5 dl grøntsagsbouilion
  • 4-5 dl sødmælk
  • salt efter smag
  • peber efter smag
  • 1 knsp stødt muskatnød
  • 1 kg kogt pillede kartofler Skåret i grove stykker
  • 1-2 bdt frisk persille finthakket

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og rør rundt i et par minutter ved svag varme. 
  • Tilsæt mælk samt grøntsagsbouillon lidt efter lidt imens du pisker. Når saucen har fået den ønskede konsistens smages den til med salt og peber samt muskat.
  • Tilsæt persille og kartofler og rør rundt. Lad det simre ved svag varme et par minutter. 
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Stuvede kartofler spises traditionelt med stegte ål, men vi spiser det nu mest til frikadeller eller andre traditionelle danske retter som børnene også er vilde med.

Retten er ret hurtig at lave, og du kan også lave den hvis du har en rest kogte kartofler. Så skal de bare skæres i tern og vendes i sovsen sammen med persille. På den måde kan man altså nemt give nyt liv til en rest kogte kartofler, som måske ikke ville være så spændende i sig selv.

Stuvede kartofler er en af de tilbehørsretter vi kommer tilbage til igen og igen, det smager altså bare godt og så er det så nemt at lave.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares