Stuvede kartofler med persille

Vi er fortalere for mange af de gamle mormorretter, og stuvede kartofler er ingen undtagelse. Vi elsker faktisk mormormad, og vi får tit frikadeller, flæskesteg eller krebinetter, det er nemlig nogle af favoritterne blandt både vokse og børn herhjemme.

Til frikadeller er stuvede kartofler dejligt tilbehør. Det er nemt og billigt at lave, og så smager det fantastisk med friskhakket persille i som her i denne opskrift.

Kartoflerne er super gode som tilbehør til mange kødretter, og de er milde og cremede i smagen, så de fleste børn vil også synes om dem på middagsbordet. Vi vil rigtig gerne slå et slag for de her gamle “mormorretter” – de er nemlig stadig rigtig gode, og fantastisk familiemad som både store og små vil sætte pris på.

Opskrift på stuvede kartofler med persille

Stuvede kartofler opskrift

Her er vores bud på en opskrift på stuvede kartofler med persille. Den er nemt at lave, først koger du dine kartofler møre i letsaltet vand, og skærer dem ud i mundrette stykker. Så laver du en opbagt sovs og vender kartofler og persille i – nemmere bliver det vist ikke.

Vi bruger altid muskatnød i sovsen, det hører sig til stuvede kartofler synes vi. Det giver en dejlig smag til sovsen sammen med den friske hakkede persille.

Opskrift på stuvede kartofler med persille

Stuvede kartofler med persille

Lækkert tilbehør til frikadeller og andre klassiske danske retter!
0 fra 0 stemmer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 60 g mel
  • 4-5 dl grøntsagsbouilion
  • 4-5 dl sødmælk
  • salt efter smag
  • peber efter smag
  • 1 knsp stødt muskatnød
  • 1 kg kogt pillede kartofler, Skåret i grove stykker
  • 1-2 bdt frisk persille, finthakket

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og rør rundt i et par minutter ved svag varme. 
  • Tilsæt mælk samt grøntsagsbouillon lidt efter lidt imens du pisker. Når saucen har fået den ønskede konsistens smages den til med salt og peber samt muskat.
  • Tilsæt persille og kartofler og rør rundt. Lad det simre ved svag varme et par minutter. 
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Serveringsforslag og tilbehør til stuvede kartofler

Stuvede kartofler spises traditionelt med stegte ål, men vi spiser det nu mest til frikadeller eller andre traditionelle danske retter som børnene også er vilde med.

Retten er ret hurtig at lave, og du kan også lave den hvis du har en rest kogte kartofler. Så skal de bare skæres i tern og vendes i sovsen sammen med persille. På den måde kan man altså nemt give nyt liv til en rest kogte kartofler, som måske ikke ville være så spændende i sig selv.

Det er en af de tilbehørsretter vi kommer tilbage til igen og igen, det smager altså bare godt og så er det så nemt at lave.

Prøv stuvede kartofler:

  • Som tilbehør til frikadeller
  • Som tilbehør til krebinetter eller karbonader (alt efter hvor du kommer fra)
  • Som tilbehør til stegte ål

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares