Lækkert tilbehør til frikadeller og andre klassiske danske retter. Stuvede kartofler er rigtig mormormad, og klassisk tilbehør til stegte ål. De er også skønne til frikadeller, medister eller andre kødretter, og så er de nemme at lave.
Forb. tid 20 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kgkartofler
50gsmør
50ghvedemel
4dlgrøntsagsbouillon
4dlsødmælk
1knspstødt muskatnød
1tsksalt
Peber
1bdtfrisk persille
Sådan gør du
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kom dem i en gryde med velsaltet vand, og lad dem koge til de er møre, cirka 8-10 minutter. Hæld herefter vandet fra, og lad dem stå og køle af.
1 kg kartofler
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og pisk i det i et par minutter ved svag varme, så melet bliver stegt godt af.
50 g smør, 50 g hvedemel
Tilsæt mælk samt grøntsagsbouillon lidt efter lidt imens du pisker. Hold øje med konsistensen mens du tilsætter væsken, den skal ikke være alt for tyk, for den tykner yderligere lidt når kartoflerne kommer i. Når saucen har fået den ønskede konsistens smages den til med salt og peber samt revet muskatnød.
Hak persillen fint, og tilsæt den sammen med kartoflerne og rør rundt. Lad det simre ved svag varme et par minutter, så sovsen tykner lidt yderligere, og server den derefter straks.