Populært:

Hollandaise sous vide

5

/5

35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Har du prøvet hollandaise sous vide? Så bliver det nemlig ikke nemmere at lave sin egen sauce hollandaise. Intet mindre end den perfekte sauce til fisk, dampede hvide asparges eller som en lækker cremet sauce på eggs benedict. Dejlig syrlig smag fra citron og en lækker fedme fra masser af smør. Det er virkelig både nemt og lækkert!

Den nemme sauce hollandaise

Når jeg laver sauce hollandaise, eller for den sags skyld sauce bearnaise, så er det tit i sous vide jeg vælger at tilberede det. Man får hænderne fri til at lave alle de andre ting, og chancen for at den skiller er minimal.

Det der er så rart ved sous vide, er at tingene passer sig selv til JEG er klar. Det der med at piske saucen, styre en pande og et par andre gryder samtidig, kan jeg egentlig sagtens, men der er ingen grund til at stresse sig selv. Så husk det! Saucen i sous vide!

Vores unger er vilde med sauce hollandaise, specielt til et stykke grillet laks med nye kartofler, så er de i den syvende himmel. Hollandaise er en fed sauce, så der skal ikke så meget til.

Lækkert cremet hollandaise sous vide

Hvordan laver man hollandaise sous vide?

Det er som sagt rigtig nemt at lave hollandaise i sous vide. Det kræver selvfølgelig at man har enten en sous vide stav, eller et kar. Det er ikke så mange ingredienser du skal bruge til denne opskrift:

 • Smør. Jeg plejer at bruge usaltet smør, saltet kan sagtens bruges, så skal man bare passe lidt på med at oversalte.
 • Æggeblommer. Her kan anvendes pasteuriserede æggeblommer, hvis man synes.
 • Citronsaft
 • Salt
 • Peber

Vandet forvarmes til 60 grader. Smør samt æggeblommer og citronsaft kommes på et sylteglas, eller i vakuumpose. Det kommes nu ned i det forvarmede vand og tilberedes – 30 til 40 minutter.

Når tiden er gået kommes indholdet i en høj slank beholder og blendes fra bunden og op med en stavblender, til saucen er emulgeret til et tyk cremet sauce. Der smages til med salt og peber, samt eventuelt ekstra citronsaft. Server saucen med det samme.

Hollandaise sauce lavet i sous vide i en hvid skål med rejer til

Hollandaise sous vide opskrift

Her kommer vores opskrift på hollandaise sous vide. En virkelig lækker og cremet sauce, der passer perfekt til fisk og dampet grønt. Den er nem at lave, og den passer sig selv i sous vide, så du får hænderne fri til andre ting.

Opskrift på sauce hollandaise sous vide
5 fra 1 stemme

Hollandaise sous vide opskrift

Nem opskrift på sauce hollandaise i sous vide
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret sauce, Tilbehør
Køkken Fransk
Antal 4 personer
Kalorier 364 kcal

Ingredienser

 • 180 g smør
 • 4 æggeblommer
 • 2,5 spsk citronsaft
 • salt, efter smag
 • peber, efter smag

Sådan gør du

 • Forvarm dit sous vide bad til 60 grader.
 • Smør, æggeblommer samt citronsaft kommes på et sylteglas, låget skrues på. Der kan også bruges vakuumpose eller ziplock pose.
 • Tilbered ved 60 grader i 30 – 40 min.
 • Tag posen/glasset op af vandet og kom indholdet i en høj beholder. Blend nu med en stavblender. Stavblenderen trækkes stille op fra bunden i mens der belendes, til ingredienser samler sig til en tyk glat sauce.
 • Smag til med salt, peber og eventuelt ekstra citronsaft. Server med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 364kcalKulhydrater: 1gProtein: 3gFedt: 39gMættet fedt: 24gKolesterol: 287mgNatrium: 312mgKalium: 30mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 1426IUC-vitamin: 1mgCalcium: 33mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.