Har du prøvet hollandaise sous vide? Så bliver det nemlig ikke nemmere at lave sin egen sauce hollandaise. Intet mindre end den perfekte sauce til fisk, dampede hvide asparges eller som en lækker cremet sauce på eggs benedict. Dejlig syrlig smag fra citron og en lækker fedme fra masser af smør. Det er virkelig både nemt og lækkert!
Den nemme sauce hollandaise
Når jeg laver sauce hollandaise, eller for den sags skyld sauce bearnaise, så er det tit i sous vide jeg vælger at tilberede det. Man får hænderne fri til at lave alle de andre ting, og chancen for at den skiller er minimal.
Det der er så rart ved sous vide, er at tingene passer sig selv til JEG er klar. Det der med at piske saucen, styre en pande og et par andre gryder samtidig, kan jeg egentlig sagtens, men der er ingen grund til at stresse sig selv. Så husk det! Saucen i sous vide!
Vores unger er vilde med sauce hollandaise, specielt til et stykke grillet laks med nye kartofler, så er de i den syvende himmel. Hollandaise er en fed sauce, så der skal ikke så meget til.
Hvordan laver man hollandaise sous vide?
Det er som sagt rigtig nemt at lave hollandaise i sous vide. Det kræver selvfølgelig at man har enten en sous vide stav, eller et kar. Det er ikke så mange ingredienser du skal bruge til denne opskrift:
- Smør. Jeg plejer at bruge usaltet smør, saltet kan sagtens bruges, så skal man bare passe lidt på med at oversalte.
- Æggeblommer. Her kan anvendes pasteuriserede æggeblommer, hvis man synes.
- Citronsaft
- Salt
- Peber
Vandet forvarmes til 60 grader. Smør samt æggeblommer og citronsaft kommes på et sylteglas, eller i vakuumpose. Det kommes nu ned i det forvarmede vand og tilberedes – 30 til 40 minutter.
Når tiden er gået kommes indholdet i en høj slank beholder og blendes fra bunden og op med en stavblender, til saucen er emulgeret til et tyk cremet sauce. Der smages til med salt og peber, samt eventuelt ekstra citronsaft. Server saucen med det samme.
Hollandaise sous vide opskrift
Her kommer vores opskrift på hollandaise sous vide. En virkelig lækker og cremet sauce, der passer perfekt til fisk og dampet grønt. Den er nem at lave, og den passer sig selv i sous vide, så du får hænderne fri til andre ting.
Hollandaise sous vide opskrift
Ingredienser
- 180 g smør
- 4 æggeblommer
- 2,5 spsk citronsaft
- salt, efter smag
- peber, efter smag
Sådan gør du
- Forvarm dit sous vide bad til 60 grader.
- Smør, æggeblommer samt citronsaft kommes på et sylteglas, låget skrues på. Der kan også bruges vakuumpose eller ziplock pose.
- Tilbered ved 60 grader i 30 – 40 min.
- Tag posen/glasset op af vandet og kom indholdet i en høj beholder. Blend nu med en stavblender. Stavblenderen trækkes stille op fra bunden i mens der belendes, til ingredienser samler sig til en tyk glat sauce.
- Smag til med salt, peber og eventuelt ekstra citronsaft. Server med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her