Populært:

Madformadelskere / Sous Vide / Risengrød sous vide

Risengrød sous vide


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

December måned nærmer sig, og det betyder risengrød i mange danske hjem den næste måneds tid. Vidste du at du kan lave din risengrød sous vide?

Det er faktisk en rigtig god ide. Det betyder nemlig at du ikke behøver holde øje med din risengrød, og du kan undgå at risengrøden brænder på. Smart ikke?

Ved at tilberede risengrøden i en vakuumpose i vandbadet, er du sikker på at risene bliver perfekt møre og udkogte, og det kan simpelthen ikke brænde på. Du behøver derfor ikke holde øje med det på samme måde som hvis du koger din risengrød på komfuret. Kom blot alle ingredienserne i posen og forsejl den og læg den i vandbadet i 2 timer. Så der der lækker risengrød sous vide.

Risengrød sous vide opskrift

Her er vores bud på en risengrød sous vide – perfekt og helt uden risiko for at brænde på. Hvis du nogen sinde har prøvet at stå med brændt risengrød til hele julebordet, så er denne opskrift noget for dig. På denne her måde kan det simpelthen ikke gå galt.

Risengrød sous vide - Nem opskrift på risengrød der ikke brænder på - Sous vide risengrød
5 fra 1 stemme

Risengrød i sous vide opskrift

Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Ret Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 3 portioner

Ingredienser

  • 2 dl grødris
  • 1 l sødmælk
  • 1 dl vand
  • 1/4 tsk salt

Sådan gør du

  • Forvarm vandet til 90 grader med din sous vide stav.
  • Kom grødris, mælk, vand samt salt i en vakuumpose og sug luften ud med en vakuumpakker. Det er lidt svært med en væske, men med lidt øvelser bliver det nemmere. Jeg plejer at hænge posen ud over bordkanten og bruger pulse funktionen på vakuumpakkeren, så kan jeg selv styre hvornår den ikke skal suge mere. Og så er det bare at forsejle posen.
  • Nu skal posen i det varme vand, og her skal den ligge i ca. 2 timer. Undervejs kan man lige tage posen op et par gange og "massere" den lidt, så man undgår klumper.
  • Når der er gået 2 timer tages posen op at vandet. klip hul på posen og kom risengrøden i en skål. Server med smør og kanelsukker.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Vil du prøve andre sous vide opskrifter? Prøv Rullepølse sous vide eller Kartoffelmos sous vide.

Risengrød holdbarhed og opbevaring

Risengrød kan holde sig 2-3 dage i køleskabet. Du kan evt. bruge en rest risengrød til at lave klatkager eller risalamande af.

Risengrød sous vide – Tips og tricks

  • Tag posen op af vandbadet og masser grøden rundt i posen et par gange undervejs – så undgår du klumper i risengrøden.

Serveringsforslag

  • Spis grøden med kanelsukker og en smørklat på toppen. Drik gerne rød saftevand til hvis det skal være helt rigtigt.

Sous vide udstyr til denne opskrift

Til denne opskrift bruger vi en gryde som sous vide kar. I gryden bruger vi en Steba sous vide stick (reklamelink).

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.