Kanelsukker er nok mest kendt som topping på risengrød, men det kan også bruges som topping på andre typer af grød, æblekager og wienerbrød. Men findes der en standard-opskrift på den perfekte kanelsukker? Læs med her og få svaret.

Foto: Tina W Møller, Madformadelskere.dk
Hvad er kanelsukker?
Kanelsukker har været spist og brugt i køkkenet i flere hundrede år. Her i Danmark bruges det oftest som topping på Risengrød sammen med en smørklat, sådan som Nissebanden synger det i sangen “Det er Risengrød”.
Kanelsukker består udelukkende af kanel og sukker, og det er derfor kun blandingsforholdet der er afgørende her. Om det findes et specifikt standard blandingsforhold, det tror jeg ikke, men her vil jeg dele med dig hvordan vi selv gør hjemme hos os.
Vi bruger det, ud over på risengrøden, også på toppen af æblekage eller som drys på for eksempel risengrødsvafler eller churros. Vi elsker smagen af kanel, og en god kanelsukker, kan også pifte enhver havregrød op

Færdigkøbt kanelsukker
I de senere år er man begyndt at kunne købe færdiglavet kanelsukker. Det har jeg set nu i flere af de store supermarkeder. Det kan måske være en god ide hvis du står og kun skal bruge en lille mængde, og ikke har lyst til at købe et helt kilo sukker og kanel oveni.
Det er dog virkelig nemt at lave selv, og jeg kan også bedst lide det med lidt mere kanel end hvad man får i de færdigkøbte versioner. På pakkerne kan jeg læse, at her får man cirka 7 % kanel.

Opskrift på kanelsukker
Hvor meget kanel skal der så i sådan en omgang kanelsukker? Ja nu er jeg jo ingeniør, og vil derfor komme med mit bud i %. Jeg synes en god kanelsukker indeholder 15-20 % kanel, så det er hvad min “opskrift” bygger på. MEN! Du behøver ikke en decideret opskrift for at lave kanelsukker, når du har gjort det et par gange kan du på øjemål se hvornår det har den rigtige farve.
Jeg anbefaler: 2 spsk. sukker til 1 tsk. kanel
Denne opskrift er god som topping på risengrød og churros. Hvis du skal bruge det ovenpå en kage, der er sød i forvejen, kan du med fordel bruge lidt mindre sukker.

Kanelsukker opskrift
Ingredienser
- 6 spsk sukker
- 3 tsk kanel
Sådan gør du
- Bland sukker og kanel i en skål med en ske.
- Nu er din kanelsukker klar til servering.
- Spiser du ikke det hele, kan det opbevares i en bøtte eller et glas med låg.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her