Populært:

Kanelsukker

5

/5

2 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

2 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Kanelsukker er nok mest kendt som topping på risengrød, men det kan også bruges som topping på andre typer af grød, æblekager og wienerbrød. Men findes der en standard-opskrift på den perfekte kanelsukker? Læs med her og få svaret.

blandingsforhold på kanelsukker
Kanelsukker smager dejligt på for eksempel risengrøden.
Foto: Tina W Møller, Madformadelskere.dk

Hvad er kanelsukker?

Kanelsukker har været spist og brugt i køkkenet i flere hundrede år. Her i Danmark bruges det oftest som topping på Risengrød sammen med en smørklat, sådan som Nissebanden synger det i sangen “Det er Risengrød”.

Kanelsukker består udelukkende af kanel og sukker, og det er derfor kun blandingsforholdet der er afgørende her. Om det findes et specifikt standard blandingsforhold, det tror jeg ikke, men her vil jeg dele med dig hvordan vi selv gør hjemme hos os.

Vi bruger det, ud over på risengrøden, også på toppen af æblekage eller som drys på for eksempel risengrødsvafler eller churros. Vi elsker smagen af kanel, og en god kanelsukker, kan også pifte enhver havregrød op

Risengrød med kanelsukker

Færdigkøbt kanelsukker

I de senere år er man begyndt at kunne købe færdiglavet kanelsukker. Det har jeg set nu i flere af de store supermarkeder. Det kan måske være en god ide hvis du står og kun skal bruge en lille mængde, og ikke har lyst til at købe et helt kilo sukker og kanel oveni.

Det er dog virkelig nemt at lave selv, og jeg kan også bedst lide det med lidt mere kanel end hvad man får i de færdigkøbte versioner. På pakkerne kan jeg læse, at her får man cirka 7 % kanel.

Kanelsukker i skål

Opskrift på kanelsukker

Hvor meget kanel skal der så i sådan en omgang kanelsukker? Ja nu er jeg jo ingeniør, og vil derfor komme med mit bud i %. Jeg synes en god kanelsukker indeholder 15-20 % kanel, så det er hvad min “opskrift” bygger på. MEN! Du behøver ikke en decideret opskrift for at lave kanelsukker, når du har gjort det et par gange kan du på øjemål se hvornår det har den rigtige farve.

Jeg anbefaler: 2 spsk. sukker til 1 tsk. kanel

Denne opskrift er god som topping på risengrød og churros. Hvis du skal bruge det ovenpå en kage, der er sød i forvejen, kan du med fordel bruge lidt mindre sukker.

blandingsforhold på kanelsukker
5 fra 3 stemmer

Kanelsukker opskrift

Den perfekte kanelsukker til risengrød, topping på kager eller churros
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 2 minutter
Samlet tid 2 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 portion
Kalorier 298 kcal

Ingredienser

  • 6 spsk sukker
  • 3 tsk kanel

Sådan gør du

  • Bland sukker og kanel i en skål med en ske.
  • Nu er din kanelsukker klar til servering.
  • Spiser du ikke det hele, kan det opbevares i en bøtte eller et glas med låg.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1portionKalorier: 298kcalKulhydrater: 78gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 2mgFibre: 4gSukker: 72gCalcium: 78mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.