Man bliver helt glad når duften af kage med æble og kanel breder sig i huset. Min mormor lavede verdens bedste æblekage, det er helt sikkert. Her får du mit bud på en lækker æblekage med kanel, der både kan serveres lun eller kold. Den er super god med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum til. Læs med her og få vores opskrift.
Kage med æbler og rosiner
Man går sjældent galt i byen med en æblekage. Det er noget de fleste gæster vil sætte pris på, og også både børn og voksne. Vi elsker det i hvert fald, og det gør ungerne virkelig også.
Vores æblekage indeholder både æbler og rosiner, du kan lave den uden rosiner, men det giver en super lækker smag og fugtighed til kagen, så vi vil ikke undvære dem.
Du kan vælge at drysse kagen med mandelflager eller mandelsplitter hvis du har lyst, det giver et lækkert knas på toppen. Men igen, det er en smagssag. Vi elsker mandler på toppen af en æblekage.
Sådan en kage plejer at passe til cirka 8 personer, det afhænger selvfølgelig af hvor kagesultne i er.
Kagen er dog meget fryseegnet, så vi fryser gerne eventuelle rester ned hvis der altså er nogle. Så er der altid et lille stykke kage til aftenskaffen hvis det bliver nødvendigt.
Den her kage er vores go-to kageopskrift. Den er så nem at lave, og så kan man altså skifte æbler ud med alle mulige andre typer af frugt eller bær. Den kan for eksempel laves med pærer, blommer, hindbær, brombær eller noget helt andet. Så gør dig den tjeneste af lære opskriften, så kan du altid fremtrylle en lækker kage med hvad I har i huset eller haven.
Ingrediensnoter
Hvedemel – Brug den hvedemel du plejer.
Smør – Usaltet helt almindeligt smør. Brug rigtig smør og ikke margarine eller et blandingsprodukt, det kan virkelig smages.
Vanilje – Brug en vaniljestang hvis du har det, eller vaniljepulver eller -pasta.
Vaniljeessens – Det giver lige vaniljesmagen et ekstra pift.
Rosiner – Giver en lækker og svampet kage, men kan godt undværes hvis du synes.
Æbler – De må gerne være lidt syrlige til den søde kage.
Kanel – Kanelen skal blandes med sukker og drysses på toppen af kagen.
Mandelflager – Eller mandelsplitter, giver et godt knas og god smag til kagen.
Hvordan laver man æblekage med kanel?
Denne kage er en meget nem æblekage. Du kan faktisk også bruge dejen til brombærkage, pærekage, ananaskage eller alle mulige andre typer af kager. Kun fantasien sætter grænsen. Denne version er altså med æbler, rosiner og kanel.
Fremgangsmåden er virkelig simpelt. Æg og sukker piskes sammen, så skal der vanilje i. Pisk så det afkølede smeltede smør i, og til sidst sigtes bagepulver og mel i dejen, der igen piskes til den er helt glat. Æblestykker og rosiner kommes i dejen, og den kommes i en smurt springform.
Kagen toppes med æblebåde, kanelsukker og mandelflager, og bages i cirka 40 minutter. Herefter er kagen klar til servering. Den er lækker at servere lun, men den kan også sagtens spises kold, og den holder sig fint svampet til dagen efter.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, denne æblekage er meget fryseegnet, så du kan sagtens fryse eventuelle rester ned.
Ja du kan sagtens bage kagen dagen før, den holder sig nemt lækker og svampet. Pak den ind i lufttæt emballage når den er kølet helt ned.
Det er lækkert med en letpisket flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til en æblekage med kanel.
Andre opskrifter med æbler du måske vil synes om
- Gammeldags æblekage
- Æblegrød
- Bagte æbler med gele
- Grønkålssalat med æbler og valnødder
- Æblemuffins med kanel
Opskrift på saftig bagt æblekage
Her er vores opskrift på en klassisk dansk bagt æblekage med kanel. Den er supernem at lave, og den er hurtigt færdig.
Det er også en dejlig børnevenlig kage med milde smage, og du kan bruge den både til eftermiddagskaffen eller sammen med en kugle vaniljeis til en dejlig dessert. Vi håber du får lyst til at prøve vores opskrift på æblekage.
Æblekage med kanel
Ingredienser
- 2 æg
- 200 g sukker
- 200 g smør
- 1 stang vanilje
- 1 tsk vaniljeessens
- 1 tsk bagepulver, med top
- 200 g hvedemel
- 2 æbler
- 1 dl rosiner, kan udelades
Topping
- 2 æbler
- 2 spsk sukker
- 1 spsk kanel
- 1 dl mandelflager, kan udelades
Sådan gør du
- Tænd ovnen og varm den op til 180 grader.
- Kom æg og sukker i en skål og pisk det til det er let, hvidt og luftigt. Her er det altså en fordel med en el-pisker eller en røremaskine.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, bland det med lidt sukker og pisk det sammen med æggemassen sammen med vaniljeessens.
- Kom mel og bagepulver i en si og sigt det ned i æggemassen, pisk det igen til det er en jævn masse.
- Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt af. Pisk det derefter i dejen.
- Skræl æblerne og skær den i stykker ca. 1×1 cm. Kom æblestykkerne og rosinerne i dejen og vend det hele godt.
- Hæld dejen i en smurt springform på ca. 22 cm i diameter.
- Så skal kagen pyntes. Skræl de sidste æbler og skær dem i tynde både. Læg dem i et fint mønster og tryk dem en smule ned i dejen.
- Slut af med at drysse kanel og sukker samt mandelflager over.
- Bag kagen i ca. 40 min i den forvarmede ovn. Her er det altså vigtigt at at stikke i kagen undervejs, ellers risikerer man at den bliver tør. Hænger der stadig dej på kniven når man stikker i kagen skal den have lidt mere tid i ovnen.
- Lad kagen køle lidt of og server den med creme fraiche eller vaniljeis eller bare som der er.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ️♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 10. februar 2016 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her