Æblekage med kanel

Man bliver helt glad når duften af kage med æble og kanelbreder sig i huset. Min mormor lavede verdens bedste æblekage, det er helt sikkert. Her får du mit bud på en lækker æblekage med kanel, der både kan serveres lun eller kold. Den er super god med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum til. Få vores opskrift her.

Æblekage med kanel på tallerkener
OBS: Service er modtaget i gave i forbindelse med en kampagne for Coop Samlemærker.

Kage med æbler og rosiner

Vores æblekage indeholder både æbler og rosiner, du kan lave den uden rosiner, men det giver en super lækker smag og fugtighed til kagen, så vi vil ikke undvære dem.

Du kan vælge at drysse kagen med mandelflager hvis du har lyst, det giver et lækkert knas på toppen. Kagen er meget fryseegnet, så vi fryser gerne eventuelle rester ned, så er der altid et lille stykke kage til aftenskaffen hvis det bliver nødvendigt.

Lækker æblekage med mandler på toppen

Hvordan laver man æblekage?

Denne kage er en meget nem æblekage. Du kan faktisk også bruge dejen til brombærkage, pærekage, ananaskage eller alle mulige andre typer af kager. Kun fantasien sætter grænsen. Til denne version med æbler, rosiner og kanel skal du bruge:

  • Hvedemel
  • Sukker
  • Smør
  • Æg
  • Bagepulver
  • Vanilje
  • Vaniljeessens, Det giver lige vaniljesmagen et ekstra pift.
  • Rosiner, kan godt undværes hvis du synes.
  • Æbler
  • Kanel
  • Mandelflager

Fremgangsmåden er simpelt. Æg og sukker piskes sammen, så skal der vanilje i. Pisk det afkølet smeltet smør i, og til sidst sigtes bagepulver og mel i dejen, der igen piskes til den er helt glat. Æblestykker og rosiner kommes i dejen, og den kommes i en smurt springform.

Kagen toppes med æblebåde, kanelsukker og mandelflager, og bages ved 180 grader i cirka 40 minutter. Herefter er kagen klar til servering.

Stykke æblekage på tallerken med kage og kaffe i baggrunden
OBS: Service er modtaget i gave i forbindelse med en kampagne for Coop Samlemærker.

Opskrift på nem æblekage med kanel

Her er vores opskrift på en klassisk dansk æblekage med kanel. Den er supernem at lave, og den er hurtigt færdig. Det er også en dejlig børnevenlig kage med milde smage, og du kan bruge den både til eftermiddagskaffen eller sammen med en kugle vaniljeis til en dejlig dessert.

Æblekage med kanel på tallerkener
5 fra 2 stemmer

Æblekage med kanel opskrift

En super nem og lækker kage med æbler og kanel
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 50 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 540 kcal

Ingredienser

  • 2 stk æg
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 1 stang vanilje
  • 1 tsk vaniljeessens, det giver lige vaniljesmagen et ekstra pift.
  • 1 tsk bagepulver, med top
  • 200 g hvedemel
  • 2 stk æbler
  • 1 dl rosiner, kan udelades hvis man ikke lige er til rosiner.

Topping

  • 2 stk æbler
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kanel
  • 1 dl mandelflager, kan udelades, men det giver en lækker smag til kagen.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen og varm den op til 180 grader.
  • Kom æg og sukker i en skål og pisk det til det er let, hvidt og luftigt. Her er det altså en fordel med en el-pisker eller en røremaskine.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, bland det med lidt sukker og pisk det sammen med æggemassen sammen med vaniljeessens.
  • Kom mel og bagepulver i en si og sigt det ned i æggemassen, pisk det igen til det er en jævn masse.
  • Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt af. Pisk det derefter i dejen.
  • Skræl æblerne og skær den i stykker  ca. 1×1 cm. Kom æblestykkerne og rosinerne i dejen og vend det hele godt.
  • Hæld dejen i en smurt springform på ca. 22 cm i diameter.
  • Så skal kagen pyntes. Skræl de sidste æbler og skær dem i tynde både. Læg dem i et fint mønster og tryk dem en smule ned i dejen.
  • Slut af med at drysse kanel og sukker samt mandelflager over.
  • Bag kagen i ca. 40 min i den forvarmede ovn. Her er det altså vigtigt at at stikke i kagen undervejs, ellers risikerer man at den bliver tør. Hænger der stadig dej på kniven når man stikker i kagen skal den have lidt mere tid i ovnen.
  • Lad kagen køle lidt of og server den med creme fraiche eller vaniljeis eller bare som der er.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 540kcalKulhydrater: 73gProtein: 6gFedt: 27gMættet fedt: 13gKolesterol: 55mgNatrium: 245mgKalium: 321mgFibre: 6gSukker: 38gA-vitamin: 674IUC-vitamin: 5mgCalcium: 95mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Æble, Æblekage, Dessertkage, Efterårskage, Kage med æble og kanel
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også vores opskrift på æblemuffins med kanel.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 10. februar 2016 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg