Den bedste pærekage, lækker og svampet med den helt rigtige smag af pære. Mange haver er fyldt med lækre pærer og æbler lige nu, og du kan med fordel bruge nogle af dem til lækkert bagværk. Her får du vores opskrift på en nem og hurtig pærekage med vanilje. Den smager helt fantastisk med flødeskum til!
Kage med pære
Pærer er lækkert til mange ting, men kage med pærer er bare helt fantastisk her om efteråret eller sidst på sommeren når pærene er helt perfekte.
Vi elsker at servere pærekage med cremefraiche eller flødeskum med vaniljesukker i. Det fungerer rigtig godt til en kop kaffe på en blæsende efterårsdag eller som dessert ovenpå et godt måltid i godt selskab.
Flere søde sager
Hvordan laver man pærekage?
Den her opskrift er på en nem pærekage. Vi bruger faktisk dejen til mange forskellige typer af kager, og den er også super god til Æblekage med kanel – Alt du skal bruge til kagen er:
- Pærer
- Hvedemel
- Sukker
- Smør
- Æg
- Bagepulver
- Vanilje
- Mandelflager
Vi er så heldige at vi har et stort pæretræ midt i haven, så den her nemme pærekage er fast på programmet hver sensommer/efterår når pærerne er modne.
Pærene skal skæres i stykker og både. Så smeltes smørret, som skal køle lidt af. I mens piskes æg og sukker sammen til en luftig masse. Så piskes mel og bagepulver i, og til sidst det afkølede smør og vanilje. Til sidst vendes pærestykkerne i, og dejen kommes i en smurt springform. Pærebådene trykkes ned i toppen af dejen.
Kagen bages ved 180 grader i cirka 40 minutter, og efter bagning toppes kagen med ristede mandelflager.
Find detaljeret opskrift med mængder og fremgangmåde længere nede på siden her.
Pærekage opskrift
Her kommer vores opskrift på den bedste pærekage. Lækker og svampet og med sprøde mandelflager på toppen. Vi håber at du har lyst til at bruge nogle af alle de dejlige pærer der hænger på træerne lige nu til at lave vores kage.
Pærekage opskrift
Ingredienser
- 5 stk pærer, modne
- 200 g smør
- 2 stk æg
- 200 g sukker
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra 1 vaniljestang
- 50 g mandelflager, ristede
Sådan gør du
Forberedelse:
- Ovnen forvarmes til 180 grader alm. ovn
- Pærerne skrælles og kernen fjernes. Derefter skæres 3 pærer i stykker á ca. 1×1 cm. Kom stykkerne af pærer i en skål og stil dem til siden. De sidste 2 pærer skæres i både á ca. 1/2 cm. i tykkelsen.
Dejen:
- Smørret smeltes i en gryde, led det køle af til det skal bruges.
- Kom æg og sukker i en skål og pisk det til det er let, hvidt og luftigt. Her er det altså en fordel med en el-pisker eller en røremaskine.
- Derefter tilsættes mel, samt bagepulver og det piskes igen til det er blevet en glat masse.
- Tilsæt gradvist det smeltede afkølede smør samt vanilje imens der stadig piskes. Når dejen er helt glat, vendes pærestykkerne forsigtigt rundt i dejen.
- Find en springform på ca. 22 cm. i diameter frem og smør den med smør. Drys den derefter med mel. Hæld nu dejen med pærestykkerne i formen og fordel den i jævnt lag.
- Fordel pærebådene ud over toppen af kagen og tryk dem let ned.
Bagning:
- Bag kagen i ca. 40 min i den forvarmede ovn. Her er det altså vigtigt at at stikke i kagen undervejs, ellers risikerer man at den bliver tør. Hænger der stadig dej på kniven når man stikker i kagen skal den have lidt mere tid i ovnen.
- Når kagen er færdig, køles den inden den tages ud af formen.
- Slut af med at drysse ristede mandelflager ud over kagen.
- Server den med cremefraiche eller vaniljeis, eller bare som den er.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Prøv også vores andre kager med andre typer af frugt og bær:
Disse kager er alle lavet med samme nemme basis-dej.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her