Populært:

Brombærkage

4.75

/5

50 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.75

/5

50 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Brombærene er her! Så det er bare med at komme ud og plukke de lækre bær. Brombærsyltetøj er et must når brombærsæsonen starter, og en skøn brombærkage må man heller ikke snyde sig selv for. Læs med her og få den bedste opskrift på brombærkage.

Perfekt brombærkage drysset med flormelis på hvid tallerken

Søndagskage når det er bedst

Denne kage er en perfekt weekendaktivitet for hele familien. Hop i gummistøvlerne, og tag på tur hele familien for at plukke brombær. Det er sjovt og hyggeligt, og så kan man jo smage lidt på bærene i mens.

Efter en dejlig gåtur kan i gå sammen i køkkenet og bage denne skønne brombærkage. Har i plukket flere bær end der skal bruges, ja så frys dem endelig ned, så er der altid til en lækker kage eller til brombærmarmelade.

Lækker brombærkage med brombærcoulis og flormelis på toppen

Hvordan laver man brombærkage?

Når du først har plukket brombær, så er det ingen sag at mixe dejen sammen til denne kage og bage den. Vores datter Ellen kan klare det meste med lidt hjælp fra en voksen. Det er fantastisk at se hvor stolte børnene bliver når de kan bage en kage næsten uden hjælp.

Til opskriften skal du bruge:

  • Brombær, friske eller frosne.
  • Sukker
  • Æg
  • Vaniljepasta
  • Hvedemel
  • Bagepulver
  • Smør
  • Flormelis, til at drysse på toppen til sidst.

Først skal smørret smeltes i en gryde og stilles til nedkøling. Så piskes æg og sukker rigtig godt sammen. Tilsæt så vaniljepasta og herefter bagepulver og hvedemel. Tilsæt det smeltede smør lidt af gangen mens du stadig pisker.

2/3 af brombærene vendes forsigtigt i dejen, som kommes i en springform der er smurt og drysset med mel. Resten af bærene kommes på toppen, og trykkes let ned. Brombærsaften kan med fordel koges ind med lidt sukker og en lille håndfuld ekstra bær, og gemmes til at hælde på kagen når den er færdigbagt.

Bag kagen ved 180 grader i cirka 40 minutter, og lad kagen køle af. Hæld evt. bærcoulis over kagen, og drys med flormelis inden servering.

Lækker brombærkage til hele familien

Tip: Brug bærsaft til coulis

De bær du kommer i kagen bør du lade dryppe af i en si hvis de er frosne. Sæt sien over en gryde, så kan du nemlig bruge saften der drypper fra. Kom en lille håndfuld ekstra brombær ned til saften og kog den ind med et par skefulde sukker. Hvis du bruger friske bær, kan du koge en lille håndfuld bær med 1 spsk vand og et par skefulde sukker.

Blend evt. coulisen eller mos bærene helt ud med en gaffel, og stil den til afkøling. Hæld din brombærcoulis ud over den afkølede brombærkage inden servering og drys med flormelis.

Brombærkage opskrift

Her får du vores bedste opskrift på brombærkage. Den er nem at lave, og så smager den helt fantastisk. Server den med en klat creme fraiche, det passer rigtig godt til kagen.

Perfekt brombærkage drysset med flormelis på hvid tallerken
4.75 fra 4 stemmer

Brombærkage opskrift

Nem og lækker kage med brombær til eftermiddagskaffe eller dessert
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Bagværk, Eftermiddagskaffe, Kage
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 532 kcal

Ingredienser

  • 250 g brombær, friske eller frosne
  • 200 g sukker
  • 2 stk æg, m/l
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g smør
  • Flormelis

Sådan gør du

  • Hvis man bruger frosne bær skal de tø op inden brug. Hæld dem i en si, og sæt sien i en gryde for at opsamle saften. Den kan du senere koge ind med en lille håndfuld ekstra bær og sukker til en coulis, som du kan hælde over den afkølede kage.
  • Ovnen forvarmes til 180 grader alm ovn.
  • Find en springform frem på ca. 22 cm i diameter. Den skal smøres grundigt med smør og efter følgende drysses med mel.
  • Smelt smørret i en gryde og stil det til siden.
  • I en røremaskine piskes æg samt sukker sammen, til det bliver luftigt og hvidt. Tilsæt vaniljepasta og pisk det yderlige et lille minut.
  • Mel og bagepulver tilsættes til blandingen af æg og sukker. Pisk det til det bliver en jævn glat dej. Derefter tilsættes smørret gradvist til dejen et blevet helt galt. Som det sidste tilsættes 2/3 af brombærene og dejen vendes rundt et par gange.
  • Hæld dejen i den smurte springform. Fordel den sidste 1/3 bær ud over kagen og tryk dem let ned.
  • Nu skal kgen i oven og bages ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til man kan stikke i kagen med en kniv uden at der hænger rå dej ved.
  • Når kagen er færdig tages den ud af oven til afkøling. Man kan med fordel hælde en smule brombær coulis ud over kagen når den er kølet af. Drys til sidst med en smule flormelis.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 532kcalKulhydrater: 64gProtein: 6gFedt: 29gMættet fedt: 18gKolesterol: 126mgNatrium: 342mgKalium: 131mgFibre: 3gSukker: 36gA-vitamin: 1001IUC-vitamin: 9mgCalcium: 78mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

2 kommentarer til “Brombærkage”

  1. Hejsa,
    Jeg er meget begejstret for jeres opskrift. Jeg putter dog altid minus 20% sukker i mine opskrifter. Og her tilsatte jeg så et par andre ingredienser.

    160 gram sukker
    100 gram marcipan i små terninger
    ristede nødder hakket groft.

    Svar
    • Hej Merethe
      Tak for din feedback og dit forslag med at reducere sukkermængden, og også tilsætte marcipan og nødder.
      Dit tip er hermed givet videre til andre 😍

      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.