Madformadelskere / Kager / Brombærtærte med frangipane

Brombærtærte med frangipane


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Der er så mange lækre brombær lige nu, og de kalder på at blive lavet om til en saftig brombærtærte med frangipane og sprød mørdejsbund. Det er en skøn kage, og de syrlige brombær er et godt modspil til den søde frangipane. Læs med her og få vores nemme opskrift.

brombærtærte med frangipane på fad med kniv

På brombærjagt

Vii bor et skønt sted, med masser af natur rundt omkring os, og heldigvis også masser af vilde brombær.

Derfor elsker vi at gå tur og tage på brombærjagt samtidig. Det ender nemlig næsten altid i en lækker kage eller dessert.

Denne gang blev vores vilde brombær til en lækker brombærtærte med frangipane, mandelflager på toppen, og skøn sprød mørdejsbund. Så bliver det altså ikke meget bedre.

Man kan spise tærten som den er, eller gøre det ekstra lækkert med en kugle god vaniljeis, flødeskum eller en klat creme fraiche.

Tærten holder sig lækker et par dage i køleskabet, og hvis du ikke får spist det hele, kan den også sagtens fryses ned. Det er skønt at have et stykke kage i fryseren, hvis der opstår en uventet kagelyst en aften.

frangipanetærte med brombær på fad

Ingrediensnoter

Brombær – Hvis du er så heldig at finde vilde brombær i naturen eller skoven, så skal du selvfølgelig bruge dem. Hvis ikke, så kan de også købes i de fleste supermarkeder.

Mørdej – Bunden består af mørdej. Det giver en sprød og lækker bund, som også er virkelig nem at lave selv. Hvis du ikke gider at lave den selv, kan du også købe færdiglavet tærtedej i mange supermarkeder.

Frangipane – Frangipane består af mandler som man blender til fint mel, og vender med en masse af smør, sukker og æg. Vi kommer også vanilje i for ekstra god smag.

Mandelflager – Vi elsker mandelflager på toppen af sådan en brombærtærte. Men de kan selvfølgelig springes over hvis du ikke lige synes de skal på. Du kan også bruge mandelsplitter eller hakkede hasselnødder eller andre nødder.

Hvordan laver man brombærtærte med frangipane?

Denne tærte med brombær er heldigvis supernem at lave.

Først skal man lave en mørdejsbund. Det gør man ved at smuldre koldt smør i hvedemel, og så tilsætte flormelis og lidt salt, inden man hurtigt samler dejen med et æg. Det er vigtigt ikke at ælte en mørdej, så du skal ikke tage røremaskinen i brug.

Du kan med fordel lave din mørdej i en foodprocessor, men den kan også sagtens laves i hånden.

Mørdejen rulles ud, og lægges på køl inden den forbages i ovnen. Mens den forbages, kan man lave frangipane.

Frangipane laver man ved at hakke mandler sammen med vanilje til en helt fin mandelmel. Så pisker man blødt smør og sukker sammen og herefter pisker man æg i. Til sidst vendes mandelmelet i, og så skal den bare fordeles i den forbagte mørdejs-tærtebund.

Til sidst lægges brombærene på toppen, og trykkes let ned, inden tærten drysses med mandelflager, og bages i ovnen.

Når tærten er færdigbagt, køles den lidt ned inden servering.

Server tærten med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fad med brombærtærte med frangipane

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man brombærtærte med frangipane?

Hvis der er rester tilbage eller du bager tærten dagen før, så skal den opbevares på køl.

Kan brombærtærten fryses?

Ja det kan den sagtens. Det er en skøn tærte at have liggende i fryseren til uventede gæster.

Kan jeg bruge andet end brombær?

Ja. Du kan lave denne tærte med alle mulige typer af frugter eller bær. Prøv også med hindbær, blåbær, blommer, æbler eller pærer.

Andre brombæropskrifter du måske vil synes om

brombærtærte med frangipane og mandler

Tips og tricks til brombærtærte med frangipane

  • Prøv at lave tærten med andre bær, for eksempel med hindbær eller blåbær.
  • Du kan lave tærten dagen før den skal serveres, og opbevare den i køleskabet.

Serveringsforslag

  • Server som dessert med en kugle hjemmelavet Vaniljeis
  • Server med creme fraiche eller flødeskum.

Elsker du denne brombærtærte? Så prøv også vores nemme Brombærkage

brombærtærte med frangipane, friske brombær og mandler
brombærtærte med frangipane og mandler

Opskrift på tærte med brombær og mandler

Her får du vores opskrift på en nem og virkelig lækker brombærtærte med frangipane. Det er en skøn efterårstærte, som du kan servere som dessert, eventuelt med en kugle vaniljeis til, eller som en lækker kage til eftermiddagskaffen.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere den lækre tærte for din familie. Tag gerne familien med i skoven, og led efter vilde brombær, så I kan bage den sammen.

brombærtærte med frangipane på fad med kniv
5 fra 2 stemmer

Brombærtærte med frangipane

Opskrift på brombærtærte med frangipane
Nem tærte med mandler og friske brombær. Bunden er en sprød mørdej, og tærten er fyld med sød frangipane med mandler, og selvfølgelig lækre syrlige brombær. Server den med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 50 min
Samlet tid 1 t
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 557 kcal

Ingredienser

  • 250 g brombær

Mørdej

  • 150 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knsp salt
  • 1 æg

Frangipane

  • 100 g mandler
  • 1 vaniljestang
  • 100 g smør, blødt
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 50 g mandelflager

Sådan gør du

Mørdej

  • Start med at lave mørdejen, da den skal ligge i køleskabet inden den bages.
  • Smuldr smørret i hvedemelet. Det kan du nemt gøre ved at bruge foodprocessoren. Tilsæt flormelis og salt, og saml hurtigt dejen med et æg. Det er vigtigt ikke at ælte dejen, den skal kun lige samles.
    150 g smør, 250 g hvedemel, 50 g flormelis, 1 knsp salt, 1 æg
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og læg dejen i køleskabet i 30-60 minutter.
  • Tænd ovnen på 190 grader over- og undervarme.
  • Tag mørdejen ud af køleskabet, og læg den i en smurt tærteform på 25 cm i diameter. Prik mange huller i bunden med en gaffel, så dampen kan slippe ud. Læg et stykke bagepapir ovenpå tærtedejen og fyld tærten med bagekugler, tørrede bønner eller grødris, og blindbag tærten i 20 minutter ved 190 grader.
  • Forbered i mens brombær og frangipane.

Fyld

  • Vask brombærene.
    250 g brombær
  • Hak mandlerne og kernerne fra en vaniljestang helt fint i en blender eller minihakker.
    100 g mandler, 1 vaniljestang
  • Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker. Tilsæt herefter et æg af gangen, og pisk godt efter hvert æg.
    100 g smør, 100 g sukker, 2 æg
  • Vend mandelmelet sammen med æg, sukker og smør.

Samling

  • Når tærtebunden er blindbagt, fjernes bagekuglerne samt bagepapiret, og tærtebunden fyldes med frangipane. Læg herefter brombærene ovenpå, og tryk dem let ned i frangipane-massen. Drys mandelflager på toppen.
  • Bag tærten 30 minutter ved 190 grader.
  • Når tærten er færdigbagt, tages den ud af formen, og køles ned på en rist.
  • Server din brombærærte med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 557kcalKulhydrater: 50gProtein: 10gFedt: 37gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 13gTransfedt: 1gKolesterol: 129mgNatrium: 274mgKalium: 252mgFibre: 5gSukker: 21gA-vitamin: 937IUC-vitamin: 7mgCalcium: 81mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Brombær opskrifter, Brombærkage, Efterårsdessert, Efterårskage, Kage med brombær, Tærte med brombær, tærte med frangipane
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.