Ananas er en dejlig frugt. Den er både frisk og sød på samme tid, og altså perfekt i desserter og kager. Her får du vores opskrift på en skøn ananaskage med kokos på toppen, som er en ren vinder hos både børn og voksne.
Frisk og sød kage
Til denne opskrift skal du bruge en moden ananas, den skal ikke være for hård. Hvis den er godt moden har den også mere smag, og dermed kommer kagen til at smage mere af ananas.
Kokos og ananas er altid gode venner, og denne kage er ingen undtagelse. Den ristede kokos på toppen spiller bare godt sammen med den søde og friske ananas, og passer perfekt til denne kage.
Hvordan laver man ananaskage?
Dejen til denne kage er meget alsidig. Vi bruger den til alle salgs frugtkager – herunder æblekage og brombærkage. Den er rigtig nem at lave. Til denne opskrift skal du bruge:
- Ananas, en god moden en.
- Æg
- Sukker
- Hvedemel
- Bagepulver
- Smør
- Vanilje, vi bruger vaniljepasta – korn fra en stang kan også bruges.
- Kokosmel, som skal ristes og drysses på toppen til sidst.
Man starter med at gøre ananasen klar. Den skal skrælles og den hårde midte skal fjernes. Så skæres den i tern, og stilles til side mens du laver dejen.
Dejen laves ved at piske æg og sukker rigtig godt sammen. Så skal bagepulver og mel i, og til sidst vanilje og smeltet smør. To tredjedele af ananasstykkerne vendes i dejen, og den hældes i en smurt og meldrysset springform. De sidste ananasstykker trykkes let ned i toppen af dejen, og kagen bages ved 180 grader i cirka 40 minutter.
Når kagen er kommet ud af ovnen og er kølet ned, drysses den med kokosmel der er ristet gyldent på en pande. Så er kagen klar til servering.
Ananaskage opskrift
Her får du vores lækre opskrift på en svampet og frisk ananaskage. Den er virkelig nem at lave, og når du først kender denne dej, så kan du bruge den til alle typer af kager med frugt eller bær.
Ananaskage opskrift
Ingredienser
- 350 g frisk ananas, moden.
- 200 g smør
- 2 stk æg
- 200 g sukker
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra 1 vaniljestang
- 1 dl kokosmel
Sådan gør du
Forberedelse:
- Forvarm ovnen til 180 grader alm. ovn
- Ananassen skrælles og kernen fjernes. Derefter skæres ananassen i passende stykker á ca. 1×1 cm. Kom ananasstykkerne i en skål og stil dem til siden.
Dejen:
- Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt af.
- Kom æg og sukker i en skål og pisk det til det er let, hvidt og luftigt. Her er det altså en fordel med en el-pisker eller en røremaskine.
- Derefter tilsættes mel, samt bagepulver og det piskes igen til det er blevet en glat masse.
- Tilsæt gradvist det smeltede afkølede smør samt vanilje imens der stadig piskes. Når dejen er helt glat, vendes 2/3 dele af ananasstykkerne forsigtigt rundt i dejen.
- Find en springform på ca. 22 cm. i diameter frem og smør den med smør. Drys den derefter med mel. Hæld nu dejen med ananasstykkerne i formen og fordel den i jævnt lag.
- Fordel den sidste 1/3 del af ananasstykkerne ud over kagen og tryk dem let ned.
Bagning:
- Bag kagen i ca. 40 min i den forvarmede ovn. Her er det altså vigtigt at at stikke i kagen undervejs, ellers risikerer man at den bliver tør. Hænger der stadig dej på kniven når man stikker i kagen skal den have lidt mere tid i ovnen.
- Imens kagen bages, ristes kokosmel let gyldent på en tør pande.
- Når kagen er færdig, køles den inden den tages ud af formen. Slut af med at drysse den på toppen med ristet kokos.
- Server den med cremefraiche eller vaniljeis eller bare som den er.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Frisk og lækker kage, som holder sig godt i flere dage. Dog var bagetiden ca. det dobbelte af, hvad der er angivet i opskriften.
Hej Nanna.
Jeg har nu aldrig oplevet at den skulle bage så længe, men jeg er glad for at du nåede i mål og kunne lige kagen 🙂
De bedste hilsner
Rasmus – Mad For Madelskere
Hej Nanna.
Nu har vi prøvet at bage kagen igen efter opskriften, og den var færdig efter 45 minutter. Jeg har dog rettet mængden af ananas, så den vises i gram. Der kan være meget forskel på hvordan ovne varmer, så man er nød til at stikke i kagen for at tjekke om den er helt bagt.
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere