Friteret ananas med kanelsukker er en nem og velsmagende dessert med friturestegt ananas. Den passer helt perfekt sammen med en kugle vaniljeis, som en lækker dessert til gæster, eller bare som en hyggedessert på en regnvejrsdag. Hvis du har lyst til at se hvordan du kan lave den perfekte dessert med ananas, så læs med her og få vores opskrift.
Lækker dessert med ananas
Vores unger er helt pjattede ananas, både i madpakken som frugt, men også den her ananasdessert. Det er lang tid siden jeg så nogen fritere ananas første gang. Vi ser rigtig mange madlavningsprogrammer! Og det er også inspiration til mange af de retter vi spiser herhjemme. Friteret ananas blev serveret som en slags streetfood, på et travlt marked et eller andet sted i verden. Den ide har vi taget til os, og nu deler vi den med jer.
Hvordan laver man friteret ananas?
Den her dessert er rigtig nem at lave. Den skal helst laves lige før den skal serveres, ellers bliver dejen helt opløst af saften i ananassen. Her kommer en lille gennemgang af ingredienser og fremgangsmåde.
- Ananas, forholdvis frisk og ikke overmoden.
- Hvedemel
- Bagepulver
- Kardemomme
- Vanilje
- Salt
- Sødmælk
- Æg
- Kanel
- Sukker
- Olie, smagsneutral olie til fritering.
Ananassen skrælles, midten fjernes og den skæres ud i ringe. Derefter forberedes dejen som ananassen skal dyppes i. Det er en slags pandekagedej. Alle ingredienserne til dejen kommes i en skål og piskes grundigt sammen, så der ikke er klumper i.
I en stor pande forvarmes olien til middelhøj varme. Skiverne af ananas duppes tørre med køkkenrulle. Dyp nu ringene af ananas i dejen, og kom dem forsigt op i panden i den varme olie. Nu skal de steges på begge sider til de er gyldne og sprøde. Lad de friterede skiver af ananas dryppe af på fedtsugende papir. Vend dem derefter i en blanding af sukker og kanel.
Server dem med det samme, sammen med vaniljeis eller kokosis.
Friteret ananas opskrift
Her kommer vores version af friteret ananas. En nem dessert med ananas, server den sammen med en god vaniljeis og gerne lidt karamelsauce, så sidder den lige i skabet!
Smagen minder lidt om churros, selvfølgelig bare med ananas i, men de bliver de bestemt ikke dårligere af.
Friteret ananas opskrift
Ingredienser
- 1 stk ananas
Dej
- 2,5 dl hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk kardemomme
- 1 tsk vaniljepasta
- ¼ tsk salt
- 3 dl sødmælk
- 1 stk æg, m/l
Drys
- 1½ spsk kanel
- ½ dl sukker
Til stegning
- Olie, vindruekerneolie eller anden smagsneutral olie
Sådan gør du
- Ananassen skrælles og skæres i skiver. Udstik kernen og smid den ud, den er sej og ikke så rar at tygge i.
- Bland sukker og kanel i en skål og stil det til siden.
- Alle ingredienser til dejen piskes grundigt sammen i en skål. Her kan man bruge en stavblender.
- I en stor pande varmes olien op til middel varme, der skal være ca. 1 cm. olie på panden til at fritere i.
- Test om olien er klar med en tandstikker af træ. Når det syder om spidsen på tandstikken er olien klar.
- Dup skiver af ananas tørre med køkkenpapir og dyp dem derefter i dejen. Friter derefter skiverne i den varme olie på begge sider til de er gyldne. Kom de fritere skiver ananas på køkkenrulle for at fjerne overskydende olie.
- Vend nu de friterede ananasringe i kanelsukker og server dem sammen med vaniljeis, eller bare som de er.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Prøv også: Friterede hyldeblomster i pandekagedej
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her