Lækker dessert med ananas, friteret og drysset med kanelsukker. Server de sprøde ananasskiver med vaniljeis og eventuelt chokolade- eller karamelsovs.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1ananas
Dej
2 ½dlhvedemel
½tskbagepulver
½tskkardemomme
1tskvaniljepasta
¼tsksalt
3dlsødmælk
1æg, m/l
Drys
1 ½spskkanel
½dlsukker
Til stegning
Olie
Sådan gør du
Ananassen skrælles og skæres i skiver. Udstik kernen og smid den ud, den er sej og ikke så rar at tygge i.
1 ananas
Bland sukker og kanel i en skål og stil det til siden.
1 ½ spsk kanel, ½ dl sukker
Alle ingredienser til dejen piskes grundigt sammen i en skål. Her kan man bruge en stavblender.
2 ½ dl hvedemel, ½ tsk bagepulver, ½ tsk kardemomme, 1 tsk vaniljepasta, ¼ tsk salt, 3 dl sødmælk, 1 æg
I en stor pande varmes olien op til middel varme, der skal være ca. 1 cm. olie på panden til at fritere i.
Olie
Test om olien er klar med en tandstikker af træ. Når det syder om spidsen på tandstikken er olien klar.
Dup skiver af ananas tørre med køkkenpapir og dyp dem derefter i dejen. Friter derefter skiverne i den varme olie på begge sider til de er gyldne. Kom de fritere skiver ananas på køkkenrulle for at fjerne overskydende olie.
Vend nu de friterede ananasringe i kanelsukker og server dem sammen med vaniljeis, eller bare som de er.
Noter
Ingrediensnoter
Ananas - Den skal være forholdvis frisk og ikke for overmoden.Olie - Du kan bruge en fritureolie eller en anden smagsneutral olie som solsikkeolie eller vindruekerneolie.
Servering
Server nu nystegte ananasringe med vaniljeis og eventuelt en hjemmelavet chokoladesovs eller karamelsovs.