Donuts

Donuts er altid et hit herhjemme, de er bare lækre og ret sjove at lave også. Derfor bager vi også ofte donuts, og nu er tiden kommet til at vi vil dele vores opskrift med Jer andre. Nu er den nemlig helt perfekt, og faktisk også ret nem at lave.

Opskrift på de bedste donuts med chokoladeglasur

En donut til kaffen

En donut er en ret skøn kage, den er både sjov og velsmagende. Og man kan jo selv bestemme hvor kreativ man vil være i forhold til pyntningen. Vi elsker at servere donuts med chokoladeglasur som i denne opskrift til de voksne. De smager bare så fuglene synger sammen med en kop kaffe.

Ungerne vil gerne pynte deres egne donuts – jo flere farver og jo mere krymmel jo bedre. Så de får lov til at give den gas med en simpel glasur af flormelis og kogende vand, som de farver med frugtfarve og bruger til at pynte de luftige donuts.

Donuts med chokoladeglasur og frysetørrede hindbær

Hvordan laver man donuts?

Donuts laves af en bolledej med kardomomme i, som formes til boller og der stikkes så et hul i midten. Herefter koges de i varm olie, så de puffer op og bliver lækre og svampede.

Til denne opskrift skal du bruge følgende til dejen:gær

  • Smør
  • Mælk
  • Gær
  • Æg
  • Sukker
  • Kardemomme
  • Salt
  • Hvedemel

Dejen laves ved at smelte smør og blande det med mælk. Gæres opløses heri, og æg og herefter resten af ingredienserne kommes i. Så skal dejen æltes, inden den skal hæve i 30 minutter.

Herefter formes dejen til boller, som trykkes flade og der stikkes et hul i midten af hver bolle. Lad donuts’ene efterhæve 30 minutter, og så er de klar til at koge i varm olie.

Når de er kogt skal de ligge på fedtsugende papir, og herefter kan de dyppes i chokoladeglasur, der laves af honning, smør og mørk chokolade, og evt. drysses med frysetørret hindbær eller andet krymmel.

Den fulde opskrift med mængder og præcis fremgangsmåde finder du længere nede på siden her.

Lækre svampede donuts med glasur og krymmel på bagerist

Donuts opskrift

Her får du vores opskrift på de lækreste donuts. Svampede og luftige, lige som vi elsker dem. Vi laver dem altid med denne skønne chokoladeglasur med honning og smør, den smager simpelthen fantastisk! Hvis du hellere vil, kan du også sagtens lave den nemme glasur med flormelis og kogende vand.

Opskrift på de bedste donuts med chokoladeglasur
5 fra 1 stemme

Donuts opskrift

Svampede og luftige donuts, lige som vi bedst kan lide dem.
Udskriv Pin
Forb. tid 45 min
Tilb. tid 30 min
Hævetid 1 t
Samlet tid 2 t 15 min
Ret Kage
Køkken Amerikansk
Antal 24 stk
Kalorier 365 kcal

Ingredienser

Donut-dej:

  • 100 g smør
  • 2,5 dl sødmælk
  • 75 g gær
  • 1 æg
  • 80 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 580 g hvedemel

Til kogning:

  • 1,5 L solsikkeolie, eller palmin

Chokoladeglasur:

Sådan gør du

Lav først dejen:

  • Smelt smør (jeg kommer det i mikroovnen i 30 sekunder cirka), og bland det med mælken. Opløs så gæren i den lune væske, og tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt.
  • Rør dejen på røremaskinen mens du tilsætter melet, og ælt til dejen er jævn, glat og smidig og slipper skålens kanter. Den skal cirka æltes i 15 minutter, før den bliver lækker og elastisk.
  • Stil dejen til hævning i skålen ved stuetemperatur i 30 minutter.

Form donuts:

  • Efter 30 minutter er dejen klar til at forme donuts af. Del dejen i 20-24 stykker alt efter hvor store du ønsker dine donuts. Form hver kugle dej til en bolle, tryk den flad og udstik et hul i midten på cirka 2 cm. Hvis du ikke har en udstikker, kan et snapseglas bruges.
    Alternativt kan du rulle dejen ud, og udstikke dejen med en donut-udstikker (reklamelink), så er du sikker på de alle bliver lige store og får et ens udseende.
  • Lad donutsene efterhæve 30 minutter. Opvarm i mens olien i en gryde.

Kogning:

  • Tjek med en tandstik om olien er varm. Det skal syde omkring tandstikken. Eller prøv med et lille stykke dej, olien skal syde når dejen kommer ned i den varme olie. Brug en hulske af metal til at komme dine donuts forsigtigt i, så du ikke brænder dig.
  • Kog 3-4 donuts af gangen alt efter størrelsen på gryden. De skal cirka have 1-1,5 minutter på hver side. Når tiden er gået vendes dine donuts med en hulske, pas igen på den varme olie.
    OBS: Hvis det går hurtigere end 1 minut, er olien for varm, og du skal skrue ned, ellers vil de ikke blive gennembagte indeni før de er for mørke udenpå.
  • Når dine donuts er lækre og gyldne på begge sider, tages de op med en hulske, og lægges på køkkenrulle for at suge den overskydende olie.

Pyntning:

  • Når dine donuts er kolde kan de pyntes med glasur.
  • Kom mørk chokolade, honning og smør i en gryde, og smelt det hele ved lav varme. Når chokoladeglasuren er ensartet og jævn, kan du dyppe dine donuts i den, og herefter drysse dem med frysetørret hindbær eller andet krymmel.

Nutrition

Serving: 1DonutKalorier: 365kcalKulhydrater: 30gProtein: 4gFedt: 26gMættet fedt: 7gKolesterol: 21mgNatrium: 104mgKalium: 123mgFibre: 2gSukker: 9gA-vitamin: 180IUCalcium: 25mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Chokoladedonuts, Donuts med chokoladeglasur, Doughnuts opskrift
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Find flere opskrifter på kager her.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg