Populært:

Donuts

5

/5

2 timer 15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Donuts er altid et hit herhjemme, de er bare lækre og ret sjove at lave også. Derfor bager vi også ofte donuts, og nu er tiden kommet til at vi vil dele vores opskrift med Jer andre. Nu er den nemlig helt perfekt, og faktisk også ret nem at lave.

Opskrift på de bedste donuts med chokoladeglasur

En donut til kaffen

En donut er en ret skøn kage, den er både sjov og velsmagende. Og man kan jo selv bestemme hvor kreativ man vil være i forhold til pyntningen. Vi elsker at servere donuts med chokoladeglasur som i denne opskrift til de voksne. De smager bare så fuglene synger sammen med en kop kaffe.

Ungerne vil gerne pynte deres egne donuts – jo flere farver og jo mere krymmel jo bedre. Så de får lov til at give den gas med en simpel glasur af flormelis og kogende vand, som de farver med frugtfarve og bruger til at pynte de luftige donuts.

Donuts eller doughnut, som de amerikanske lækkerbiskner også hedder, er en kage af gærdej, der er friteret i olie. De puffer op i den varme olie og bliver til de lækreste luftige kager.

Denne doughnut opskrift er super simpel. Det er sådan en basisopskrift på donuts, og så kan man jo variere den i alle mulige retninger med fyld eller toppings.

Vi holder dem dog tit ret simple, eller bare lige fylder dem med lidt Saltkaramel, så får de pludselig lige lidt ekstra lækkerhed og bliver til de bedste luksusdonuts.

Det behøver man dog slet ikke, og en simpel chokoladedonut som her er altså bare lækkert!

Donuts med chokoladeglasur og frysetørrede hindbær

Ingrediensnoter

Smør – Almindeligt smør, gerne usaltet.

Mælk – Jeg bruger som regel sødmælk når jeg bager.

Gær – Donuts skal altså laves af gærdej, ellers bliver de ikke rigtige og luftige på den her lækre måde.

Kardemomme – Giver en skøn smag til kagerne, men kan undlades hvis du ikke er vild med smagen.

Olie til kogning – Vi koger dem som regel i solsikkeolie, du kan også bruge palmin hvis du synes.

Hvordan laver man donuts?

Donuts laves af en bolledej med kardomomme i, som formes til boller og der stikkes så et hul i midten. Herefter koges de i varm olie, så de puffer op og bliver lækre og svampede.

Dejen laves ved at smelte smør og blande det med mælk. Gæres opløses heri, og æg og herefter resten af ingredienserne kommes i. Så skal dejen æltes, inden den skal hæve i 30 minutter.

Herefter formes dejen til boller, som trykkes flade og der stikkes et hul i midten af hver bolle. Lad donuts’ene efterhæve 30 minutter, og så er de klar til at koge i varm olie. Alternativt kan du rulle dejen ud, og bruge en donutudstikker (reklamelink) til at forme helt ens doughnuts med.

Når de er kogt skal de ligge på fedtsugende papir, og herefter kan de dyppes i chokoladeglasur, der laves af honning, smør og mørk chokolade, og evt. drysses med frysetørret hindbær eller andet krymmel.

Du kan også give børnene glasur i forskellige farver og selv lade dem pynte deres doughnuts.

Den fulde opskrift med mængder og præcis fremgangsmåde finder du længere nede på siden her.

Lækre svampede donuts med glasur og krymmel på bagerist

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan jeg pynte med?

Denne chokoladeglasur med honning er en af vores favoritter. Den har bare en skøn og fyldig smag. Du kan også bruge almindelig glasur lavet på flormelis og vand og give dem farver med frugtfarve. Krymmel i alle afskygninger er perfekte til at pynte med.

Kan jeg lave mine donuts dagen før?

Jeg anbefaler ikke at lave donuts dagen før de skal serveres, da de hurtigt bliver tørre. Det er bedre at spise dem lune og friskkogte. Du kan eventuelt halvere mængden af gær, og lade donuts’ene koldthæve natten over, så skal de bare koges på den dag de serveres.

Andre kageopskrifter du måske vil synes om

chokolade doughnuts på bagerist

Opskrift på hjemmelavede doughnuts

Her får du vores opskrift på de lækreste donuts. Svampede og luftige, lige som vi elsker dem. Vi laver dem altid med denne skønne chokoladeglasur med honning og smør, den smager simpelthen fantastisk!

Hvis du hellere vil, kan du også sagtens lave den nemme glasur med flormelis og kogende vand. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere lækre kager for din familie.

Opskrift på de bedste donuts med chokoladeglasur
5 fra 1 stemme

Donuts

Opskrift på hjemmelavede donuts
Svampede og luftige donuts, lige som vi bedst kan lide dem. De amerikanske luftige kager, som laves af en blød gærdej og fritteres i varm olie. Pynt dem med chokolade som her, eller lav glasur i forskellige farver og lad børnene slå sig løs. Husk masser af krymmel og pynt.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Ret Kage
Køkken Amerikansk
Antal 24 stk
Kalorier 365 kcal

Ingredienser

Donut-dej:

  • 100 g smør
  • 2,5 dl sødmælk
  • 75 g gær
  • 1 æg
  • 80 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 580 g hvedemel

Til kogning:

  • 1,5 L solsikkeolie, eller palmin

Chokoladeglasur:

Sådan gør du

Lav først dejen:

  • Smelt smør (jeg kommer det i mikroovnen i 30 sekunder cirka), og bland det med mælken. Opløs så gæren i den lune væske, og tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt.
  • Rør dejen på røremaskinen mens du tilsætter melet, og ælt til dejen er jævn, glat og smidig og slipper skålens kanter. Den skal cirka æltes i 15 minutter, før den bliver lækker og elastisk.
  • Stil dejen til hævning i skålen ved stuetemperatur i 30 minutter.

Form donuts:

  • Efter 30 minutter er dejen klar til at forme donuts af. Del dejen i 20-24 stykker alt efter hvor store du ønsker dine donuts. Form hver kugle dej til en bolle, tryk den flad og udstik et hul i midten på cirka 2 cm. Hvis du ikke har en udstikker, kan et snapseglas bruges.
    Alternativt kan du rulle dejen ud, og udstikke dejen med en donut-udstikker (reklamelink), så er du sikker på de alle bliver lige store og får et ens udseende.
  • Lad donutsene efterhæve 30 minutter. Opvarm i mens olien i en gryde.

Kogning:

  • Tjek med en tandstik om olien er varm. Det skal syde omkring tandstikken. Eller prøv med et lille stykke dej, olien skal syde når dejen kommer ned i den varme olie. Brug en hulske af metal til at komme dine donuts forsigtigt i, så du ikke brænder dig.
  • Kog 3-4 donuts af gangen alt efter størrelsen på gryden. De skal cirka have 1-1,5 minutter på hver side. Når tiden er gået vendes dine donuts med en hulske, pas igen på den varme olie.
    OBS: Hvis det går hurtigere end 1 minut, er olien for varm, og du skal skrue ned, ellers vil de ikke blive gennembagte indeni før de er for mørke udenpå.
  • Når dine donuts er lækre og gyldne på begge sider, tages de op med en hulske, og lægges på køkkenrulle for at suge den overskydende olie.

Pyntning:

  • Når dine donuts er kolde kan de pyntes med glasur.
  • Kom mørk chokolade, honning og smør i en gryde, og smelt det hele ved lav varme. Når chokoladeglasuren er ensartet og jævn, kan du dyppe dine donuts i den, og herefter drysse dem med frysetørret hindbær eller andet krymmel.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1DonutKalorier: 365kcalKulhydrater: 30gProtein: 4gFedt: 26gMættet fedt: 7gKolesterol: 21mgNatrium: 104mgKalium: 123mgFibre: 2gSukker: 9gA-vitamin: 180IUCalcium: 25mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Flere billeder af donuts

chokolade donuts på bagerist

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ️♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 14. september 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.