Hjem » Dessert » Bagte æbler med marcipan

Bagte æbler med marcipan

Efteråret betyder skønne danske æbler i haverne og butikkerne. De danske æbler er perfekte til æbledesserter. Denne dessert er en lækker efterårsdessert med bagte æbler med marcipan i midten. De smager skønt og er nemme at lave. Læs med her og få vores nemme opskrift.

bagte æbler med marcipan og kanel med en kugle vaniljeis på toppen

En nem dessert med æbler

Efteråret er lig med æbler. Jeg elsker simpelthen når jeg ser supermarkedet bugne med lækre danske æbler her på denne tid. Det er jo lige til at blive glad af.

De danske æbler kan bruges til mange retter. De er lækre i kager, som grød eller her som dessert.

Og det behøver slet ikke at være spor svært at lave en god dessert med æbler.

Her kan du på kun 10 minutter gøre æblerne og fyldet klar, og så passer de faktisk bare sig selv i ovnen indtil de er klar til at blive spist. Så bliver der vist ikke meget nemmere.

I denne dessert bliver æblerne fyldt med marcipan. Marcipan og æbler kan bare noget sammen, og marcipanen får en skøn smag når den bliver bagt i ovnen. Det er altså bare en perfekt efterårsdessert til en kold, regnfuld og blæsende dag.

Jeg vil garantere at din familie vil blive glad hvis du serverer de lune æbler med en god vaniljeis en efterårsweekend efter en god travetur i skoven. Måske er I endda heldige at finde vilde æbler?

to tallerkener med bagte æbler med marcipanfyld og vaniljeis til

Ingrediensnoter

Æbler – Brug nogle store danske æbler.

Marcipan – Maripan der bliver bagt i ovnen får en skøn mandelsmag, som passer rigtig godt med æblerne og vaniljeisen.

Brun farin – Brun farin giver en dyb og intens smag til æblerne. Det passer rigtig godt til sådan en efterårsdessert.

Smør – Brug helt almindeligt smør. Det skal være rigtig smør og ikke et blandingsprodukt.

Hasselnøddeflager – Du kan også bruge mandelflager eller andere typer af nødder på toppen.

Hvordan laver man bagte æbler med marcipan?

Det er ikke kun en virkelig lækker men også virkelig nem dessert.

Først skal æblerne vaskes, og bunden rettes til så de kan stå jævnt. Så skal toppen skæres væk og kernehuset fjernes.

Herefter skal du rive marcipanen groft og blande den med blødt smør, brun farin og kanel, og så skal remoncen fyldes i de hule æbler. Æblerne med fyld sættes i et ovnfast fad, og drysses med hasselnøddeflager inden de skal i ovnen.

Når de er bagt og møre, skal de lige købe ned i 5 minutter inden de er klar til at servere lune med en kugle god vaniljeis til.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

bagt æble med marcipan og vaniljeis

Ofte stillede spørgsmål

Kan jge bruge andet end brun farin?

Ja du kan også bruge almindeligt hvidt sukker, rørsukker, flormelis, muscovadosukker eller andre typer af sukker. Det er op til dig selv.

Kan jeg forberede desserten i god tid?

Du kan med fordel blande fyldet sammen og sætte det i køleskabet indtil du skal lave æblerne. Jeg anbefaler ikke at du gør æblerne klar før de skal bruges, eller bliver de hurtigt brune og lidt kedelige at se på.

Andre æbleopskrifter du måske vil synes om

bagte æbler med marcipanfyld og vaniljeis

Anbefalet udstyr til bagte æbler

Følgende produktvisninger indeholder reklamelinks

Weber Style Grøntsagskniv Stor
Denne grøntsags gør det nemt for dig at arbejde med de større grøntsager. Webers grøntsagskniv er lavet af rustfrit stål i højeste kvalitet og har et yderst skarpt blad. Designet byder på tidløse og rene linjer og passer perfekt til ethvert køkken. Grønts
Pris fra 329,00
Zwilling Twin Grip kartoffelskræller
Denne lille og fikse kartoffelskræller fra Zwilling Twin Grip serien er fremstillet af rustfrit stål med en rigtig god hårdhed, der sikrer holdbarhed i top samt ultimativ ydeevne. Skrælleren kommer desuden med et ergonomisk skaft, og den ligger derfor god
Pris fra 59,00

Opskrift på æbler med marcipanfyld

Her får du vores opskrift på lækre bagte æbler med marcipan og kanel. Det er en skøn og nem efterårsdessert, som hele familien elsker at spise.

Vi håber du får lyst til at lave de fyldte æbler til familien næste gang I skal hygge lidt ekstra. Server dem med en kugle vaniljeis, så bliver det ikke meget bedre.

bagte æbler med marcipan og kanel med en kugle vaniljeis på toppen
5 fra 1 stemme

Bagte æbler med marcipan

Opskrift på bagte æbler med marcipan
Skønne bagte æbler med fyld af marcipan, kanel, smør og brun farin. Det er en nem og virkelig lækker efterårsdessert med æbler, som serveres med en kugle vaniljeis på toppen.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 30 min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 471 kcal

Ingredienser

  • 4 æbler
  • 50 g smør, blødt
  • 50 g brun farin
  • 50 g marcipan
  • 2 tsk kanel
  • 30 g hasselnøddeflager
  • 250 g vaniljeis

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask æblerne, og skær eventuelt bunden til, så de kan stå jævnt i et ildfast fad.
  • Skær toppen af, og fjern kernehuset inden i med en kernehusfjerner.
    bagte æbler med marcipan step 1
  • Riv marcipanen groft og bland den med smør, brun farin og kanel. Fyld marcipanremoncen i midten af æblerne.
    bagte æbler med marcipan step 2
  • Drys hasselnøddeflager på toppen af æblerne.
    bagte æbler med marcipan step 3
  • Bag æblerne i ovnen i cirka 25 minutter eller til de er møre.
  • Lad æblerne stå og køle ned i 5 minutter, og server så de lune æbler med vaniljeis.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 471kcalKulhydrater: 61gProtein: 5gFedt: 25gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 10gTransfedt: 1gKolesterol: 54mgNatrium: 149mgKalium: 429mgFibre: 7gSukker: 50gA-vitamin: 681IUC-vitamin: 9mgCalcium: 133mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD æbler i ovn, Bagte æbler med kanel og brun farin, Dessert med æbler, Efterår, Efterårsdessert, Opskrifter med æbler
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.