Risengrødssæsonen er startet herhjemme, børnene er nemlig vilde med risengrød. Vi laver gerne en ordentlig portion, så der dagen efter kan blive til lækre risengrødsvafler når de kommer hjem. De smager fantastisk med flormelis og en klat syltetøj – klatkager forklædt som vafler. Læs med her og få vores opskrift.
Brug dine rester af risengrød
Disse vafler er fantastisk til at få brugt en rest risengrød. Det er risalamande også, men vaflerne er lige lidt sundere, og så elsker børnene dem bare!
De er virkelig nemme at lave når risengrøden først er kogt, det tager ikke mange minutter at blande dejen sammen, og så skal de bare bages i vaffeljernet.
Vi serverer dem med flormelis og syltetøj, men de er også lækre med kanelsukker.
Ingrediensnoter
Risengrød – En rest hvis du har. Den skal gerne være kold, så risengrød fra dagen før er perfekt.
Æg – Bruges til at binde dejen sammen.
Hvedemel – Der skal lidt mel i for at samle dejen og give lækre sprøde vafler.
Sukker – Almindeligt hvidt sukker, men du kan også bruge rørsukker.
Vaniljepasta – Vi bruger pasta fordi det er nemt, men du kan også bruge korn fra en vaniljestang. Du kan også erstatte sukkeret med vaniljesukker i stedet.
Hvordan laver man risengrødsvafler?
Hvis du har prøvet at lave vafler før, så er du langt af vejen allerede. Det er nemlig det største arbejde i denne opskrift.
Dejen laver du ganske enkelt ved at blande det hele sammen med en ske. Når du har en jævn dej, så er du klar til at gå i gang med vaffelbagningen.
Når vaffeljernet er varmet op, kommer du dejen i, og bager vaflerne ved middel varme til de er gyldne. Tag dem ud og læg dem på en rist til afkøling mens du bager de sidste.
Find den fulde opskrift med mængder længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du. Lækre klatkagevafler kan du også lave med risalamande hvis du har noget tilbage. Så kan du springe vanilje og sukker over i opskriften, men ellers følge den samme opskrift.
Flormelis og sukker er altid et hit herhjemme, men ellers kan du servere for eksempel flødeskum og syltetøj, is, bærcoulis eller lige hvad du har lyst til. Det er kun fantasien der sætter grænsen.
Andre retter med risengrød du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Prøv også at komme lidt julekrydderier i dejen, det kan være lidt kanel eller stødte nelliker. Kardemomme smager også skønt.
- Riv lidt citronskal eller appelsinskal ned i dejen hvis du har appelsiner eller citroner liggende. Det giver en dejlig frisk smag.
Serveringsforslag
- Server valferne med flormelis og syltetøj som en eftermiddagssnack.
- Server med skyr of frisk frugt som en lækker julemorgenmad.
Elsker du disse vafler?
Så må du også prøve vores opskrift på Klatkager af risengrød
Opskrift på risengrødsvafler
Her får du vores nemme opskrift på lækre jule-vafler med risengrød. De er perfekte når man har en rest risengrød tilbage, eller hvis du vil overraske familien med lækker morgenmad i juletiden.
Risengrødsvafler
Udstyr
- Vaffeljern
Ingredienser
- 500 g risengrød, kold
- 2 æg
- ½ dl hvedemel
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljepasta
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål. Rør det hele sammen til du har en jævn dej.500 g risengrød, 2 æg, ½ dl hvedemel, 2 spsk sukker, 1 tsk vaniljepasta
- Varm vaffeljernet op og smelt lidt smør i det. Fyld ca. 1 dl dej i pr vaffel. Bag den ved middel varme til den er gylden. Åben ikke vaffeljernet for tidligt, da vaflen nemt kan gå i stykker før den er færdigbagt. Let en smule på låget og se og vaflen slipper, inden du lukker låget helt op. De skal bage cirka 4-5 minutter i mit vaffeljern.Smør til stegning
- Læg de færdigbagte vafler på en rist mens du bager resten færdig, på den måde bliver de ikke bløde.
- Server med flormelis og syltetøj.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 2. november 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her