Indhold

Risengrødsvafler

Indhold

Risengrødssæsonen er startet herhjemme, børnene er nemlig vilde med risengrød. Vi laver gerne en ordentlig portion, så der dagen efter kan blive til lækre risengrødsvafler når de kommer hjem. De smager fantastisk med flormelis og en klat syltetøj – klatkager forklædt som vafler. Læs med her og få vores opskrift.

opskrift på risengrødsvafler

Brug dine rester af risengrød

Disse vafler er fantastisk til at få brugt en rest risengrød. Det er risalamande også, men vaflerne er lige lidt sundere, og så elsker børnene dem bare!

De er virkelig nemme at lave når risengrøden først er kogt, det tager ikke mange minutter at blande dejen sammen, og så skal de bare bages i vaffeljernet.

Vi serverer dem med flormelis og syltetøj, men de er også lækre med kanelsukker.

Klatkagevafler med syltetøj og flormelis

Hvordan laver man risengrødsvafler?

Hvis du har prøvet at lave vafler før, så er du langt af vejen allerede. Det er nemlig det største arbejde i denne opskrift. Til selve vaffeldejen skal du brug:

  • Risengrød
  • Æg
  • Hvedemel
  • Sukker
  • Vaniljepasta, eller korn fra en vaniljestang

Dejen laver du ganske enkelt ved at blande det hele sammen med en ske. Når du har en jævn dej, så er du klar til at gå i gang med vaffelbagningen.

Når vaffeljernet er varmet op, kommer du dejen i, og bager vaflerne ved middel varme til de er gyldne. Tag dem ud og læg dem på en rist til afkøling mens du bager de sidste.

Find den fulde opskrift med mængder længere nede på siden her.

Den bedste jule morgenmad - vafler af risengrødsrester

Opskrift på risengrødsvafler

Her får du vores nemme opskrift på lækre jule-vafler med risengrød. De er perfekte når man har en rest risengrød tilbage, eller hvis du vil overraske familien med lækker morgenmad i juletiden.

opskrift på risengrødsvafler
5 fra 1 stemme

Risengrødsvafler opskrift

Lækre vafler af risengrød – perfekt restemad for at undgå madspild
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 30 min
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 6 stk
Kalorier 131 kcal

Udstyr

  • Vaffeljern

Ingredienser

  • 500 g risengrød, kold
  • 2 stk æg
  • ½ dl hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål. Rør det hele sammen til du har en jævn dej.
  • Varm vaffeljernet op, og fyld ca. 1 dl dej i pr vaffel. Bag den ved middel varme til den er gylden.
    Åben ikke vaffeljernet for tidligt, da vaflen nemt kan gå i stykker før den er færdigbagt. Let en smule på låget og se og vaflen slipper, inden du lukker låget helt op. De skal bage cirka 4-5 minutter i mit vaffeljern.
  • Læg de færdigbagte vafler på en rist mens du bager resten færdig, på den måde bliver de ikke bløde.
  • Server med flormelis og syltetøj.

Nutrition

Serving: 1vaffelKalorier: 131kcalKulhydrater: 19gProtein: 1gFedt: 3gMættet fedt: 2gKolesterol: 8mgNatrium: 24mgKalium: 9mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 83IUJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Julemad, Julemorgenmad, Rester af risengrød, Risengrødsrester, Vafler med risengrød
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg