Risengrødsvafler

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Risengrødssæsonen er startet herhjemme, børnene er nemlig vilde med risengrød. Vi laver gerne en ordentlig portion, så der dagen efter kan blive til lækre risengrødsvafler når de kommer hjem. De smager fantastisk med flormelis og en klat syltetøj – klatkager forklædt som vafler. Læs med her og få vores opskrift.

Risengrødsvafler på tallerkener serveres med flormelis og syltetøj.

Brug dine rester af risengrød

Disse vafler er fantastisk til at få brugt en rest risengrød. Det er risalamande også, men vaflerne er lige lidt sundere, og så elsker børnene dem bare!

De er virkelig nemme at lave når risengrøden først er kogt, det tager ikke mange minutter at blande dejen sammen, og så skal de bare bages i vaffeljernet.

Vi serverer dem med flormelis og syltetøj, men de er også lækre med kanelsukker.

Klatkagevafler med syltetøj og flormelis.

Ingrediensnoter

Risengrød – En rest hvis du har. Den skal gerne være kold, så risengrød fra dagen før er perfekt.

Æg – Bruges til at binde dejen sammen.

Hvedemel – Der skal lidt mel i for at samle dejen og give lækre sprøde vafler.

Sukker – Almindeligt hvidt sukker, men du kan også bruge rørsukker.

Vaniljepasta – Vi bruger pasta fordi det er nemt, men du kan også bruge korn fra en vaniljestang. Du kan også erstatte sukkeret med vaniljesukker i stedet.

Hvordan laver man risengrødsvafler?

Hvis du har prøvet at lave vafler før, så er du langt af vejen allerede. Det er nemlig det største arbejde i denne opskrift.

Dejen laver du ganske enkelt ved at blande det hele sammen med en ske. Når du har en jævn dej, så er du klar til at gå i gang med vaffelbagningen.

Når vaffeljernet er varmet op, kommer du dejen i, og bager vaflerne ved middel varme til de er gyldne. Tag dem ud og læg dem på en rist til afkøling mens du bager de sidste.

Find den fulde opskrift med mængder længere nede på siden her.

Den bedste jule morgenmad - vafler af risengrødsrester.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge rester af risalamande til vafler?

Ja det kan du. Lækre klatkagevafler kan du også lave med risalamande hvis du har noget tilbage. Så kan du springe vanilje og sukker over i opskriften, men ellers følge den samme opskrift.

Hvad skal jeg servere til vaflerne?

Flormelis og sukker er altid et hit herhjemme, men ellers kan du servere for eksempel flødeskum og syltetøj, is, bærcoulis eller lige hvad du har lyst til. Det er kun fantasien der sætter grænsen.

Andre retter med risengrød du måske vil synes om

Den bedste jule morgenmad - vafler af risengrødsrester.

Tips og tricks til opskriften

  • Prøv også at komme lidt julekrydderier i dejen, det kan være lidt kanel eller stødte nelliker. Kardemomme smager også skønt.
  • Riv lidt citronskal eller appelsinskal ned i dejen hvis du har appelsiner eller citroner liggende. Det giver en dejlig frisk smag.

Serveringsforslag

  • Server valferne med flormelis og syltetøj som en eftermiddagssnack.
  • Server med skyr of frisk frugt som en lækker julemorgenmad.

Elsker du disse vafler?

Så må du også prøve vores opskrift på Klatkager af risengrød
Klatkagevafler med syltetøj og flormelis.

Opskrift på risengrødsvafler

Her får du vores nemme opskrift på lækre jule-vafler med risengrød. De er perfekte når man har en rest risengrød tilbage, eller hvis du vil overraske familien med lækker morgenmad i juletiden.

opskrift på risengrødsvafler
5 fra 2 stemmer

Risengrødsvafler

Opskrift på risengrødsvafler
Lækre vafler af risengrød – perfekt restemad for at undgå madspild når du har risengrød eller risalamande tilbage i julen. Lækre klatkagevafler, som kan serveres med flormelis og syltetøj eller dit favorittilbehør.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 6 vafler
Kalorier 131 kcal

Udstyr

  • Vaffeljern

Ingredienser

  • 500 g risengrød, kold
  • 2 æg
  • ½ dl hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål. Rør det hele sammen til du har en jævn dej.
    500 g risengrød, 2 æg, ½ dl hvedemel, 2 spsk sukker, 1 tsk vaniljepasta
  • Varm vaffeljernet op og smelt lidt smør i det. Fyld ca. 1 dl dej i pr vaffel. Bag den ved middel varme til den er gylden.
    Åben ikke vaffeljernet for tidligt, da vaflen nemt kan gå i stykker før den er færdigbagt. Let en smule på låget og se og vaflen slipper, inden du lukker låget helt op. De skal bage cirka 4-5 minutter i mit vaffeljern.
    Smør til stegning
  • Læg de færdigbagte vafler på en rist mens du bager resten færdig, på den måde bliver de ikke bløde.
  • Server med flormelis og syltetøj.

Noter

Vafler med risalamande – Du kan lave de samme vafler med rester af risalamande. Hvis du bruger risalamande, kan du springe sukker og vanilje over i denne opskrift, da der er begge dele i risalamanden allerede.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1vaffelKalorier: 131kcalKulhydrater: 19gProtein: 1gFedt: 3gMættet fedt: 2gKolesterol: 8mgNatrium: 24mgKalium: 9mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 83IUJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 2. november 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.