Risalamande vafler

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Mรธller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Mรธller

Risalamande spiser vi en del af her i julemรฅneden, og nogle gange er der rester. De kan altsรฅ blive til de lรฆkreste risalamande vafler, som kan spises med resten af kirsebรฆrsovsen. Lรฆs med her og fรฅ den bedste opskrift pรฅ rester af risalamande.

risalamande vafler pรฅ tallerkener serveret med kirsebรฆrsovs og flormelis.

Undgรฅ at smide resterne ud

Har du rester tilbage af risalamanden fra julen? Sรฅ er du kommet til rette sted!

Her fรฅr du nemlig vores foretrukne mรฅde at bruge risalamanderesterne pรฅ, nemlig til lรฆkre risalamandevafler.

Vi kan godt lide at spise dem med kirsebรฆrsovs, for de smage passer bare godt sammen, men du kan selvfรธlgelig ogsรฅ servere dem med is, flรธdeskum, marmelade eller hvad du nu godt kan lide til vafler.

vafler med rester af risalamande serveret med kirsebรฆrsovs og flormelis.

Ingrediensnoter

Risalamande – Der skal jo selvfรธlgelig risalamande i. Sรฅ hvis du har en rest risalamande tilbage, sรฅ er det oplagt at bruge den til disse vafler. Den er allerede sรธd, sรฅ du behรธver ikke tilsรฆtte ekstra sukker til vaflerne. Fรฅ vores opskrift pรฅ risalamande her.

Hvedemel – Der skal lidt helt almindeligt hvedemel i dejen for at fรฅ den til at hรฆnge sammen nรฅr vaflerne bages.

ร†g – ร†ggene er med til at fรฅ vaflerne til at hรฆnge sammen og blive lรฆkre og sprรธde.

Hvordan laver man risalamande vafler?

Det er altsรฅ bare super nemt at lave disse vafler til familien. Vi kan godt lide at spise dem som eftermiddagssnack, men de er ogsรฅ skรธnne til morgenmad.

Fรธrst skal du blande dejen. Det er bare รฆg, hvedemel og risalamande du skal blande sammen. Herefter skal vaffeljernet opvarmes, og sรฅ er det bare at bage vaflerne en af gangen.

Nรฅr de er fรฆrdige spises de lune med kirsebรฆrsovs, marmelade eller flรธdeskum.

Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.

store plader af vafler pรฅ tallerken med to serveringer toppet med kirsebรฆrsovs.

Ofte stillede spรธrgsmรฅl

Kan jeg bruge risengrรธd til denne opskrift?

Ja det kan du godt. Hvis du bruger grรธd, bรธr du tilsรฆtte lidt sukker og vanilje. Find vores opskrift pรฅ risengrรธdsvafler her.

Andre juleretter du mรฅske vil synes om

lรฆkre sprรธde vafler med risalamande og kirsebรฆrsovs.

Tips og tricks til opskriften

  • Sรธrg for at bage vaflerne godt inden du รฅbner vaffeljernet. De skal bage lidt lรฆngere end almindelige vafler for at hรฆnge ordenligt sammen.
  • Smรธr dit vaffeljern med smรธr eller sprayfedt for at undgรฅ at dejen hรฆnger fast.

Serveringsforslag

  • Server med resterne af kirsebรฆrsovsen fra jul
  • Server med flormelis og din favoritmarmelade
  • Spis med is eller flรธdeskum og hjemmelavet Chokoladesovs eller Saltkaramel

Elsker du risalamande?

Sรฅ mรฅ du ogsรฅ prรธve vores opskrift pรฅ Risalamande islagkage
tallerkener med risalamande vafler og kirsebรฆrsauce.
vaffel med kirsebรฆrsauce.

Opskrift pรฅ julede vafler med risalamande

Her fรฅr du vores nemme og lรฆkre opskrift pรฅ risalamande vafler. Det er sรฅdan en opskrift der er god at kende hvis man har rester af risalamande fra julen.

Vi hรฅber du fรฅr lyst til at prรธve opskriften og servere vaflerne for familien her i julen.

risalamande vafler pรฅ tallerkener serveret med kirsebรฆrsovs og flormelis.
5 fra 2 stemmer

Risalamande vafler

Opskrift pรฅ risalamande vafler
Nemme og lรฆkre sprรธde vafler, som du kan lave med rester af risalamande. De smager godt med kirsbรฆrsovs eller din favoritmarmelade og flormelis.
Opskrift af: Tina Westergaard Mรธller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Morgenmad
Kรธkken Dansk
Antal 6 vafler
Kalorier 213 kcal

Udstyr

  • Vaffeljern

Ingredienser

  • 500 g risalamande
  • 2 รฆg
  • ยฝ dl hvedemel
  • Smรธr til stegning

Sรฅdan gรธr du

  • Bland risalamande sammen med รฆg og hvedemel, og rรธr det hele sammen til en jรฆvn dej.
    500 g risalamande, 2 รฆg, ยฝ dl hvedemel
  • Varm vaffeljernet op og kom lidt smรธr pรฅ for at dejen ikke hรฆnger fast. Fyld ca. 1 dl dej i pr vaffel. Bag vaflerne ved middel varme til de er gyldne og lรฆkre.
    Pas pรฅ med at รฅbne vaffeljernet for tidligt, da vaflen nemt kan gรฅ i stykker fรธr den er fรฆrdigbagt. Vaflerne skal bage cirka 4-5 minutter ved middel varme i mit vaffeljern.
    Smรธr til stegning
  • Lรฆg vaflerne pรฅ en rist efterhรฅnden som de bliver fรฆrdigbagte, og fortsรฆt til du har brugt alt dejen.
  • Server vaflerne med kirsebรฆrsovs eller flormelis og syltetรธj.

Noter

Vafler med risengrรธd – Du kan lave de samme vafler med rester af risengrรธd. Tilsรฆt da 2 spsk. vaniljesukker til opskriften eller alternativt almindeligt sukker og vanilje.

Hvad skal du huske til nรฆste gang?



Ernรฆringsinformation

Serving: 1vaffelKalorier: 213kcalKulhydrater: 21gProtein: 6gFedt: 12gMรฆttet fedt: 7gFlerumรฆttet fedt: 0.4gEnkeltumรฆttet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 62mgNatrium: 42mgKalium: 30mgFibre: 0.2gSukker: 7gA-vitamin: 163IUCalcium: 10mgJern: 1mg
Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ€“ Vi elsker at se Jeres retter โ™ฅ๏ธ

Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Mรธller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.