Populært:

Risalamande vafler

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Risalamande spiser vi en del af her i julemåneden, og nogle gange er der rester. De kan altså blive til de lækreste risalamande vafler, som kan spises med resten af kirsebærsovsen. Læs med her og få den bedste opskrift på rester af risalamande.

risalamande vafler på tallerkener serveret med kirsebærsovs og flormelis.

Undgå at smide resterne ud

Har du rester tilbage af risalamanden fra julen? Så er du kommet til rette sted!

Her får du nemlig vores foretrukne måde at bruge risalamanderesterne på, nemlig til lækre risalamandevafler.

Vi kan godt lide at spise dem med kirsebærsovs, for de smage passer bare godt sammen, men du kan selvfølgelig også servere dem med is, flødeskum, marmelade eller hvad du nu godt kan lide til vafler.

vafler med rester af risalamande serveret med kirsebærsovs og flormelis.

Ingrediensnoter

Risalamande – Der skal jo selvfølgelig risalamande i. Så hvis du har en rest risalamande tilbage, så er det oplagt at bruge den til disse vafler. Den er allerede sød, så du behøver ikke tilsætte ekstra sukker til vaflerne. Få vores opskrift på risalamande her.

Hvedemel – Der skal lidt helt almindeligt hvedemel i dejen for at få den til at hænge sammen når vaflerne bages.

Æg – Æggene er med til at få vaflerne til at hænge sammen og blive lækre og sprøde.

Hvordan laver man risalamande vafler?

Det er altså bare super nemt at lave disse vafler til familien. Vi kan godt lide at spise dem som eftermiddagssnack, men de er også skønne til morgenmad.

Først skal du blande dejen. Det er bare æg, hvedemel og risalamande du skal blande sammen. Herefter skal vaffeljernet opvarmes, og så er det bare at bage vaflerne en af gangen.

Når de er færdige spises de lune med kirsebærsovs, marmelade eller flødeskum.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

store plader af vafler på tallerken med to serveringer toppet med kirsebærsovs.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge risengrød til denne opskrift?

Ja det kan du godt. Hvis du bruger grød, bør du tilsætte lidt sukker og vanilje. Find vores opskrift på risengrødsvafler her.

Andre juleretter du måske vil synes om

lækre sprøde vafler med risalamande og kirsebærsovs.

Tips og tricks til opskriften

  • Sørg for at bage vaflerne godt inden du åbner vaffeljernet. De skal bage lidt længere end almindelige vafler for at hænge ordenligt sammen.
  • Smør dit vaffeljern med smør eller sprayfedt for at undgå at dejen hænger fast.

Serveringsforslag

  • Server med resterne af kirsebærsovsen fra jul
  • Server med flormelis og din favoritmarmelade
  • Spis med is eller flødeskum og hjemmelavet Chokoladesovs eller Saltkaramel

Elsker du risalamande?

Så må du også prøve vores opskrift på Risalamande islagkage
tallerkener med risalamande vafler og kirsebærsauce.
vaffel med kirsebærsauce.

Opskrift på julede vafler med risalamande

Her får du vores nemme og lækre opskrift på risalamande vafler. Det er sådan en opskrift der er god at kende hvis man har rester af risalamande fra julen.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere vaflerne for familien her i julen.

risalamande vafler på tallerkener serveret med kirsebærsovs og flormelis.
5 fra 2 stemmer

Risalamande vafler

Opskrift på risalamande vafler
Nemme og lækre sprøde vafler, som du kan lave med rester af risalamande. De smager godt med kirsbærsovs eller din favoritmarmelade og flormelis.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 6 vafler
Kalorier 213 kcal

Udstyr

  • Vaffeljern

Ingredienser

  • 500 g risalamande
  • 2 æg
  • ½ dl hvedemel
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Bland risalamande sammen med æg og hvedemel, og rør det hele sammen til en jævn dej.
    500 g risalamande, 2 æg, ½ dl hvedemel
  • Varm vaffeljernet op og kom lidt smør på for at dejen ikke hænger fast. Fyld ca. 1 dl dej i pr vaffel. Bag vaflerne ved middel varme til de er gyldne og lækre.
    Pas på med at åbne vaffeljernet for tidligt, da vaflen nemt kan gå i stykker før den er færdigbagt. Vaflerne skal bage cirka 4-5 minutter ved middel varme i mit vaffeljern.
    Smør til stegning
  • Læg vaflerne på en rist efterhånden som de bliver færdigbagte, og fortsæt til du har brugt alt dejen.
  • Server vaflerne med kirsebærsovs eller flormelis og syltetøj.

Noter

Vafler med risengrød – Du kan lave de samme vafler med rester af risengrød. Tilsæt da 2 spsk. vaniljesukker til opskriften eller alternativt almindeligt sukker og vanilje.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1vaffelKalorier: 213kcalKulhydrater: 21gProtein: 6gFedt: 12gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 0.4gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 62mgNatrium: 42mgKalium: 30mgFibre: 0.2gSukker: 7gA-vitamin: 163IUCalcium: 10mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.