Populært:

Madformadelskere / Anledninger og højtider / Jul / Klatkager af risengrød

Klatkager af risengrød

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Har du en rest risengrød tilbage, så kan du med fordel bruge den til at lave lækre klatkager. Det er både en god måde at undgå madspild på, og så smager de skønt til morgenmad eller lidt sødt til eftermiddagskaffen. Læs med her og få vores opskrift.

klatkager af risengrød på tallerken med hindbærmarmelade på toppen

Opskrift med rester af risengrød

Når vi spiser risengrød herhjemme laver vi ofte en ret stor portion.

Både fordi vi elsker risengrød, men også fordi det er dejligt at have lidt rester.

Rester af risengrød kan nemt varmes i mikroovnen og spises dagen efter, og så kan det bruges til lækre ting som risalamande, risengrødsvafler eller som her klatkager!

Herhjemme elsker både børn og voksne de hjemmelavede klatkager, hvis der er risengrød tilbage, så er børnene lykkelige når der kommer klatkager på bordet til morgenmaden, men de er også skønne som en eftermiddagssnack eller dessert.

Man behøver ikke at servere meget mere end en klat marmelade til, så har man en dejlig lille ret, som er lavet af rester!

klatkager i en stak med marmelade og en kaffekop

Ingrediensnoter

Risengrød – Du skal selvfølgelig bruge risengrød. Det er oplagt at bruge en rest grød hvis du har noget tilbage fra aftensmaden. Hvis du ikke har en rest, så kan du finde vores opskrift på risengrød her. Det er vigtigt at risengrøden er helt kold når du skal lave dejen.

Hvedemel – Der skal lidt mel i dejen for at binde den og få den til at hænge ordenligt sammen.

Bagepulver – Helt originalt ville man nok ikke komme bagepulver i, men jeg synes det giver lidt luftigthed til pandekagerne, der ellers godt kan blive lidt tunge af grøden. Du kan dog springe det over hvis du vil.

Vanilje – Jeg bruger vaniljepasta, men du kan også bruge vaniljepulver eller vaniljekorn fra en vaniljestang.

Hvordan laver man klatkager af risengrød?

Det er heldigvis virkelig nemt selv at lave klatkager.

Først skal dejen jo laves. Det gør man ved at blande kold risengrød med hvedemel, æg, bagepulver, sukker og vanilje.

Dejen røres sammen til den er helt jævn, og så steges de små klatkager på panden i smør.

Herefter er de klar til servering. De smager bedst lune når de lige er kommet af panden.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

klatkager med marmelade

Ofte stillede spørgsmål

Kan klatkager fryses?

Ja klatkager kan med fordel fryses ned og gemmes til senere hvis I ikke får spist dem alle med det samme. De er dog bedst når de lige kommer af panden synes jeg.

Kan jeg bruge andet end risengrød?

Ja, du kan også godt lave klatkager af havregrød eller andre typer af grød.

Andre risengrødsopskrifter du måske vil synes om

hjemmelavede klatkager med marmelade

Tips og tricks til opskriften

  • Hvis du har en rest risengrød tilbage, så kan du godt gemme den nogle dage i køleskabet inden du laver klatkagerne. Du kan også godt fryse risengrød ned, og så lave klatkagerne på et senere tidspunkt.
  • Vil du give pandekagerne lidt ekstra julesmag, så tilsæt en teske kanel til dejen inden de steges, eller drys de færdige klatkager med kanelsukker.

Serveringsforslag

  • Server med en lækker marmelade eller flormelis til eftermiddagskaffe eller -te.
  • Server med græsk yoghurt og hakkede nødder til morgenmad eller brunch.
  • Server med lidt flødeskum og hakket chokolade til dessert.

Elsker du denne opskrift? Prøv også at lave klatkager som vafler

servering på tallerken med klatkager og syltetøj samt kaffe i kop
klatkager af risengrød med marmelade og fad med klatkager bagved

Opskrift på risklatter

Her får du vores opskrift på lækre små pandekager af en rest risengrød. Det er en gammel opskrift, som man har lavet i mange år, og det er en fantastisk god måde at få brugt risengrødsrester på.

Vi håber du får lyst til at kaste dig ud i det og prøve opskriften her, det er virkelig en lækker lille mundfuld til både morgenmad eller en sød snack.

klatkager af risengrød på tallerken med hindbærmarmelade på toppen
5 fra 1 stemme

Klatkager af risengrød

Opskrift på klatkager af risengrød
Lækre pandekager af risengrød eller risklatter som det også kaldes af mange. De er skønne at lave hvis du har en rest af risengrød tilbage, og de kan serveres med marmelade, skyr eller anden topping.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 12 stk
Kalorier 92 kcal

Ingredienser

  • 500 g risengrød, kold
  • 2 æg
  • ½ dl hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 50 g smør, til stegning

Sådan gør du

  • Bland den kolde risengrød, æg, hvedemel, vanilje og sukker sammen i en skål. Rør det hele sammen til du har en jævn dej.
    500 g risengrød, 2 æg, ½ dl hvedemel, 2 spsk sukker, 1 tsk vaniljepasta
  • Varm en pande op til middel varme, og smelt en lille klat smør på panden. Steg 3-4 små pandekager af gangen på panden alt afhængig af pandens størrelse.
    Vend klatkagerne når dejen er blevet fast på toppen, og steg dem herefter færdig på den anden side indtil de er lækre gyldne.
    50 g smør
  • Server klatkagerne med marmelade eller dit favorittilbehør.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 92kcalKulhydrater: 9gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.3gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 36mgNatrium: 37mgKalium: 16mgFibre: 0.1gSukker: 0.3gA-vitamin: 144IUCalcium: 6mgJern: 0.3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.