Populært:

Madformadelskere / Anledninger og højtider / Jul / Risengrød i stegepose

Risengrød i stegepose

5

/5

1 time 15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker risengrød, og laver det ret ofte her i vintermånederne. På de travle hverdage, hvor der er mange andre ting man skal ordne, kan man med fordel lave risengrød i stegepose, så undgår man den brænder på. Få vores opskrift her.

Risengrød i stegepose serveret med kanelsukker og smørklat med ekstra stegeposer ved siden af.

Nemt og ingen gryder der brænder på

Har du prøvet at risengrøden brænder på?

Det har de fleste vist, hvis de har lavet grød nogle gange. Der skal bare ikke mange uopmærksomme øjeblikke til, så står man med grød der er lige til at smide ud, og en gryde der er nærmest umulig at gøre ren.

Det kan man undgå ved at lave risengrøden i stegepose.

Det er virkelig nemt, tager ikke meget længere tid, og så slipper man for en brændt gryde. Man behøver slet ikke røre i gryden, og grøden bliver virkelig lækker.

skål med risengrød med kanel og smørklat og pakke med stegeposer.

Ingrediensnoter

Grødris – Du skal bruge helt almindelig grødris til denne opskrift. Dem kan du købe i alle supermarkeder.

Sødmælk – Vi laver altid risengrød med sødmælk, men du kan også bruge andre slags mælk. Vi synes bare at sødmælk giver den mest cremede grød.

Salt – Lidt salt i grøden er vigtigt for smagen. Den kommer vi først i når grøden er færdigkogt og lige inden servering, så kan du nemt smage på den og se om den skal have mere salt.

Hvordan laver man risengrød i stegepose?

Det er super nemt at lave risengrød på denne måde.

Først hælder du mælk og ris ned i en stegepose, og lukker posen løst så der stadig kan slippe damp up.

Læg posen ned i en gryde med kogende vand, og kog grøden i cirka 1 time og 15 minutter. Når grøden er færdigkogt, hældes den over i en skål, salt tilsættes og så skal græden bare røres godt igennem inden den er klar til servering.

Server med kanelsukker og smørklat.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Gryde med vand og stegepose med sødmælk og grødris.

Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg slet ikke røre i grøden?

Nej det behøver du faktisk ikke. Du kan godt lige vende posen et par gange hvis du har mulighed for det, men det er faktisk ikke nødvendigt. Når tilberedningstiden er gået, er det nødvendigt at røre grøden godt igennem, for at få en jævn grød.

Hvor mange liter mælk skal jeg bruge til risengrød?

Hvis I er en familie på 4 der alle elsker risengrød, så er vores erfaring at 2 liter mælk er passende. Det betyder at du skal bruge 4 deciliter ris til denne portion. Så cirka 1 dl grødris og 1/2 liter mælk pr person.

Skal jeg ikke bruge vand i denne opskrift?

Nej. Normalt bruger vi lidt vand når vi laver risengrød direkte i gryden, men når du laver det i en stegepose, vil der ikke fordampe så meget væske, og du kan springe vandet over.

Opskrifter med risengrød du måske vil synes om

skål med risengrød hvor der drysses kanelsukker over.

Tips og tricks til opskriften

  • Kom saltet i efter grøden er kogt, så kan du nemt smage den til med den rette mængde salt.

Serveringsforslag

  • Server grøden med kanelsukker og smørklat, og måske en lækker nisseøl.
  • Brug grøden når du skal lave risalamande, så springer du bare saltet over i opskriften.

Har du rester af risengrød?

Så kan du bruge dem til lækre Klatkager af risengrød
risengrød i skål med kanel og smørklat og stegeposer ved siden af.
skefuld af risengrød lavet i stegepose med kanelsukker på.

Opskrift på julegrød i stegepose

Her får du vores opskrift på en helt klassisk risengrød lavet i stegepose i et vandbad på komfuret. Det er supernemt, og du undgår at grøden brænder på.

Vi håber du vil prøve opskriften næste gang du skal lave grød til familien.

Risengrød i stegepose serveret med kanelsukker og smørklat med ekstra stegeposer ved siden af.
5 fra 2 stemmer

Risengrød i stegepose

Opskrift på risengrød i stegepose
Nem metode til at undgå at risengrøden brænder på. Lav den i en stege- eller kogepose, og så behøver du slet ikke røre i grøden, men du kan lave andre ting i mens. Server den med kanelsukker og smørklat.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 0 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 3 portioner
Kalorier 410 kcal

Ingredienser

  • 2 dl grødris
  • 1 l sødmælk
  • ½ tsk salt

Sådan gør du

  • Kom grødris og mælk i en stegepose, og luk posen med en af de klemmer der følger med poserne, eller løst med en elastik.
    2 dl grødris, 1 l sødmælk
  • Læg posen ned i en gryde med kogende vand, og læg låget på gryden. Lad toppen af posen stikke ud under låget.
  • Lad risengrøden koge i 1 time og 15 minutter. Vandet i gryden skal ikke bulderkoge, men småsimre.
  • Når tiden er gået, hældes risengrøden over i en skål eller gryde, og salt tilsættes. Rør grøden godt igennem, og så er den klar til servering.
    ½ tsk salt
  • Server den varme grød med kanelsukker og smørklat.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Kalorier: 410kcalKulhydrater: 69gProtein: 16gFedt: 7gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.4gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 27mgNatrium: 224mgKalium: 542mgFibre: 1gSukker: 17gA-vitamin: 339IUC-vitamin: 1mgCalcium: 418mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.