Populært:

Madformadelskere / Sous Vide / Chokolade/Baileys dessert Sous vide

Chokolade/Baileys dessert Sous vide

4.50

/5

6 timer 10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.50

/5

6 timer 10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Sous vide er smart til mange ting, også desserter. Denne dessert er en af de super lækre og samtidig er den virkelig nem. Det er en chokoladedessert, helt uden hvedemel og sukker, og som du nemt kan lave dagen før den skal spises. Læs med her og få vores opskrift på en skøn chokoladedessert med Baileys.

chokolade baileys dessert lavet i sous vide serveret med friske bær i sort tallerken

Nem sous vide dessert

Sous viden kører på højtryk herhjemme for tiden. Det er så nemt og det sparer os for en masse tid og bekymringer bare at smide posen eller glassene i karret, og så siger den til når det er færdigt. Ingenting der brænder på eller koger over, og resultatet er bare som regel super godt. Det er også tilfældet med denne chokolade/Baileys dessert i sous vide.

Det er jo nok nærmest hvad nogen vil kalde en sund dessert – den består udelukkende af chokolade af den mørke slags, smør og æg, og så en lille smule Baileys, men det kan man altså undlade hvis man ikke er til den slags. Så denne dessert er helt uden mel og sukker.

Da desserten har en lækker og kraftig chokoladesmag, kan du med fordel servere den med noget syrligt, for eksempel friske bær eller syrlig frugt. Du kan også drysse den med lidt kakaopulver hvis du synes.

Tilbehør til chokolade/baileys dessert

Denne dessert er sød og cremet med en kraftig chokoladesmag. Derfor er det godt at servere noget lidt syrligt tilbehør, som for eksempel friske bær eller syrlig frugt.

Derudover fungerer det godt med lidt flødeskum eller vaniljeis på toppen, hvis du vil gøre lidt ekstra ud af desserten.

Udstyr til denne opskrift

I denne opskrift har vi brugt vores Steba sous vide stick (reklamelink) og en stor suppegryde som kar. Derudover har vi brugt vores små weck glas på 8 cl.

Derudover har du brug for en elpisker eller en røremaskine med piskeris til at piske æggene inden du blander dem med chokolade/smør blandingen. Vi bruger vores Ankarsrum Assistent røremaskine (reklamelink).

Sådan laver du chokolade dessert i sous vide

Processen til denne dessert er ret enkel, og du skal bruge ganske få ingredienser.

Her er de 4 ingredienser du skal bruge til vores opskrift:

  • Æg
  • Smør
  • Chokolade
  • Baileys

Først skal chokolade, smør og bailays smeltes sammen. Det kan man nemt gøre i sous vide. Herefter piskes æggene luftige og blandes med chokolademassen. Nu skal massen på glas, og i sous vide-karret. Når desserten er færdig i sous vide, skal den køle ned inden den er klar til servering.

Få opskriften på desserten længere nede på siden her.

Prøv også: Creme Brulee Sous Vide

Chokolade/Baileys dessert sous vide opskrift

Her er vores bud på en opskrift på en lækker chokolade dessert, der kan laves i sous vide. Hvis du ikke er vild med Baileys, kan det undlades i opskriften, men vi synes det giver en lækker smag til desserten.

chokolade/baileys dessert
4.50 fra 2 stemmer

Chokolade/Baileys dessert sous vide

Opskrift på lækker og nærmest sund chokolade dessert lavet i sous vide
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Nedkøling 5 timer
Samlet tid 6 timer 10 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 10 personer
Kalorier 245 kcal

Ingredienser

  • 4 æg
  • 110 g smør
  • 220 g chokolade, min 70%
  • 30 ml Baileys, kan udelades

Sådan gør du

  • Stil sous viden på 46 grader, og kom chokolade, smør og Baileys i en vakuumpose og forsejl posen. Kom posen i vandet indtil chokolade og smør er smeltet, og du har en jævn chokolademasse. Tag posen op ca. hvert 5. minut og massér den lidt, så du får blandet ingredienserne godt.
  • Når du tager posen op, skal temperaturen på din sous vide hæves til 76 grader.
  • Pisk æggene godt indtil de bliver hvide og skummende. Brug en elpisker.
    chokolade/baileys dessert
  • Klip et lille hjørne af posen med chokoladeblandingen, og hæld det langsomt ned i æggene mens du stadig pisker på lav hastighed.
  • Når massen er jævn og ensartet, skal den hældes på små glas, der er sprayet med sprayfedt eller smurt med smør.
    chokolade/baileys dessert
  • Jeg får 10 glas af 8 cl med denne mængde dej. 
  • Luk glassene til, og sænk dem ned i dit sour vide kar. De skal have 60 minutter ved 76 grader.
    chokolade/baileys dessert
  • Når der er gået en time, tages glassene op, og køles ned først ved stuetemperatur, og senere i køleskabet. De skal have ca. 5 timer i køleskabet for at de har sat sig helt, men lav dem gerne dagen i forvejen for at være sikker.
  • Når du skal servere desserten, tager du glasset ud af køleskabet, og løsner rundt i kanten med en lille kniv. Vend så chokolade”kagen” ud på en tallerken, og lad den stå ca. 20-30 min før du serverer den. 

Noter

Serveres med friske bær og evt. vaniljeis eller flødeskum

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 245kcalKulhydrater: 11gProtein: 4gFedt: 20gMættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 90mgNatrium: 108mgKalium: 184mgFibre: 2gSukker: 6gA-vitamin: 379IUCalcium: 29mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Creme brulee sous vide og Mynte-ananas sous vide

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 25. januar 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.