Sous vide er smart til mange ting, ogsรฅ desserter. Denne dessert er en af de super lรฆkre og samtidig er den virkelig nem. Det er en chokoladedessert, helt uden hvedemel og sukker, og som du nemt kan lave dagen fรธr den skal spises. Lรฆs med her og fรฅ vores opskrift pรฅ en skรธn chokoladedessert med Baileys.
Nem sous vide dessert
Sous viden kรธrer pรฅ hรธjtryk herhjemme for tiden. Det er sรฅ nemt og det sparer os for en masse tid og bekymringer bare at smide posen eller glassene i karret, og sรฅ siger den til nรฅr det er fรฆrdigt. Ingenting der brรฆnder pรฅ eller koger over, og resultatet er bare som regel super godt. Det er ogsรฅ tilfรฆldet med denne chokolade/Baileys dessert i sous vide.
Det er jo nok nรฆrmest hvad nogen vil kalde en sund dessert – den bestรฅr udelukkende af chokolade af den mรธrke slags, smรธr og รฆg, og sรฅ en lille smule Baileys, men det kan man altsรฅ undlade hvis man ikke er til den slags. Sรฅ denne dessert er helt uden mel og sukker.
Da desserten har en lรฆkker og kraftig chokoladesmag, kan du med fordel servere den med noget syrligt, for eksempel friske bรฆr eller syrlig frugt. Du kan ogsรฅ drysse den med lidt kakaopulver hvis du synes.
Tilbehรธr til chokolade/baileys dessert
Denne dessert er sรธd og cremet med en kraftig chokoladesmag. Derfor er det godt at servere noget lidt syrligt tilbehรธr, som for eksempel friske bรฆr eller syrlig frugt.
Derudover fungerer det godt med lidt flรธdeskum eller vaniljeis pรฅ toppen, hvis du vil gรธre lidt ekstra ud af desserten.
Udstyr til denne opskrift
I denne opskrift har vi brugt vores Steba sous vide stick (reklamelink) og en stor suppegryde som kar. Derudover har vi brugt vores smรฅ weck glas pรฅ 8 cl.
Derudover har du brug for en elpisker eller en rรธremaskine med piskeris til at piske รฆggene inden du blander dem med chokolade/smรธr blandingen. Vi bruger vores Ankarsrum Assistent rรธremaskine (reklamelink).
Sรฅdan laver du chokolade dessert i sous vide
Processen til denne dessert er ret enkel, og du skal bruge ganske fรฅ ingredienser.
Her er de 4 ingredienser du skal bruge til vores opskrift:
- รg
- Smรธr
- Chokolade
- Baileys
Fรธrst skal chokolade, smรธr og bailays smeltes sammen. Det kan man nemt gรธre i sous vide. Herefter piskes รฆggene luftige og blandes med chokolademassen. Nu skal massen pรฅ glas, og i sous vide-karret. Nรฅr desserten er fรฆrdig i sous vide, skal den kรธle ned inden den er klar til servering.
Fรฅ opskriften pรฅ desserten lรฆngere nede pรฅ siden her.
Prรธv ogsรฅ: Creme Brulee Sous Vide
Chokolade/Baileys dessert sous vide opskrift
Her er vores bud pรฅ en opskrift pรฅ en lรฆkker chokolade dessert, der kan laves i sous vide. Hvis du ikke er vild med Baileys, kan det undlades i opskriften, men vi synes det giver en lรฆkker smag til desserten.
Chokolade/Baileys dessert sous vide
Ingredienser
- 4 รฆg
- 110 g smรธr
- 220 g chokolade, min 70%
- 30 ml Baileys, kan udelades
Sรฅdan gรธr du
- Stil sous viden pรฅ 46 grader, og kom chokolade, smรธr og Baileys i en vakuumpose og forsejl posen. Kom posen i vandet indtil chokolade og smรธr er smeltet, og du har en jรฆvn chokolademasse. Tag posen op ca. hvert 5. minut og massรฉr den lidt, sรฅ du fรฅr blandet ingredienserne godt.
- Nรฅr du tager posen op, skal temperaturen pรฅ din sous vide hรฆves til 76 grader.
- Pisk รฆggene godt indtil de bliver hvide og skummende. Brug en elpisker.
- Klip et lille hjรธrne af posen med chokoladeblandingen, og hรฆld det langsomt ned i รฆggene mens du stadig pisker pรฅ lav hastighed.
- Nรฅr massen er jรฆvn og ensartet, skal den hรฆldes pรฅ smรฅ glas, der er sprayet med sprayfedt eller smurt med smรธr.
- Jeg fรฅr 10 glas af 8 cl med denne mรฆngde dej.
- Luk glassene til, og sรฆnk dem ned i dit sour vide kar. De skal have 60 minutter ved 76 grader.
- Nรฅr der er gรฅet en time, tages glassene op, og kรธles ned fรธrst ved stuetemperatur, og senere i kรธleskabet. De skal have ca. 5 timer i kรธleskabet for at de har sat sig helt, men lav dem gerne dagen i forvejen for at vรฆre sikker.
- Nรฅr du skal servere desserten, tager du glasset ud af kรธleskabet, og lรธsner rundt i kanten med en lille kniv. Vend sรฅ chokolade”kagen” ud pรฅ en tallerken, og lad den stรฅ ca. 20-30 min fรธr du serverer den.
Noter
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Prรธv ogsรฅ: Creme brulee sous vide og Mynte-ananas sous vide
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 25. januar 2019 โ Vi har efterfรธlgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: