Chokolade/Baileys dessert Sous vide

Sous viden kører på højtryk herhjemme for tiden. Det er så nemt og det sparer os for en masse tid og bekymringer bare at smide posen eller glassene i karret, og så siger den til når det er færdigt. Ingenting der brænder på eller koger over, og resultatet er bare som regel super godt. Det er også tilfældet med denne chokolade/Baileys dessert i sous vide.

Det er jo nok nærmest hvad nogen vil kalde en sund dessert – den består udelukkende af chokolade af den mørke slags, smør og æg, og så en lille smule Baileys, men det kan man altså undlade hvis man ikke er til den slags. Så denne dessert er helt uden mel og sukker.

Da desserten har en lækker og kraftig chokoladesmag, kan du med fordel servere den med noget syrligt, for eksempel friske bær eller syrlig frugt. Du kan også drysse den med lidt kakaopulver hvis du synes.

chokolade/baileys dessert
chokolade/baileys dessert
chokolade/baileys dessert

Chokolade/Baileys dessert sous vide opskrift

Her er vores bud på en opskrift på en lækker chokolade dessert, der kan laves i sous vide. Hvis du ikke er vild med Baileys, kan det undlades i opskriften.

chokolade/baileys dessert
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Chokolade/Baileys dessert sous vide opskrift

Lækker og nærmest sund chokolade dessert på den nemme måde!
Ret Dessert
Keyword lchf, Sous vide
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Hvile i køleskabet 5 timer
Portioner 10 personer

Ingredienser

  • 4 æg
  • 110 g smør
  • 220 g chokolade min 70%
  • 30 ml Baileys valgfrit – kan udelades

Fremgangsmåde

  • Stil sous viden på 46 grader, og kom chokolade, smør og Baileys i en vakuumpose og forsejl posen. Kom posen i vandet indtil chokolade og smør er smeltet, og du har en jævn chokolademasse. Tag posen op ca. hvert 5. minut og massér den lidt, så du får blandet ingredienserne godt.
  • Når du tager posen op, skal temperaturen på din sous vide hæves til 76 grader.
  • Pisk æggene godt indtil de bliver hvide og skummende. Brug en elpisker.
    chokolade/baileys dessert
  • Klip et lille hjørne af posen med chokoladeblandingen, og hæld det langsomt ned i æggene mens du stadig pisker på lav hastighed.
  • Når massen er jævn og ensartet, skal den hældes på små glas, der er sprayet med sprayfedt eller smurt med smør.
    chokolade/baileys dessert
  • Jeg får 10 glas af 8 cl med denne mængde dej. 
  • Luk glassene til, og sænk dem ned i dit sour vide kar. De skal have 60 minutter ved 76 grader.
    chokolade/baileys dessert
  • Når der er gået en time, tages glassene op, og køles ned først ved stuetemperatur, og senere i køleskabet. De skal have ca. 5 timer i køleskabet for at de har sat sig helt, men lav dem gerne dagen i forvejen for at være sikker.
  • Når du skal servere desserten, tager du glasset ud af køleskabet, og løsner rundt i kanten med en lille kniv. Vend så chokolade”kagen” ud på en tallerken, og lad den stå ca. 20-30 min før du serverer den. 
    chokolade/baileys dessert
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Noter

Serveres med friske bær og evt. vaniljeis eller flødeskum

Prøv også: Creme brulee sous vide og Mynte-ananas sous vide

Tilbehør til chokolade/baileys dessert

Denne dessert er sød og cremet med en kraftig chokoladesmag. Derfor er det godt at servere noget lidt syrligt tilbehør, som for eksempel friske bær eller syrlig frugt.

Derudover fungerer det godt med lidt flødeskum eller vaniljeis på toppen, hvis du vil gøre lidt ekstra ud af desserten.

Udstyr til chokolade/baileys dessert

I denne opskrift har vi brugt vores Steba sous vide stick (reklamelink) og en stor suppegryde som kar. Derudover har vi brugt vores små weck glas på 8 cl.

Derudover har du brug for en elpisker eller en røremaskine med piskeris til at piske æggene inden du blander dem med chokolade/smør blandingen. Vi bruger vores Ankarsrum Assistent røremaskine (reklamelink).

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares