Populรฆrt:

Madformadelskere / Sous Vide / Mynte-Ananas Sous vide

Mynte-Ananas Sous vide

5

/5

1 time 15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Mรธller

Udgivet:

5

/5

1 time 15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Mรธller

Vi har lavet meget mad i sous vide, men ikke sรฅ mange desserter. Derfor er vi nu gรฅet i gang med at eksperimentere med at lave sous vide dessert – her er et super godt bud pรฅ en lรฆkker dessert lavet i sous vide – nemlig ananas sous vide.

Den bestรฅr af ananas med myntesukker som er tilberedt i sous vide. Derefter er der brรฆndt karamel pรฅ toppen med en gasbrรฆnder, og sรฅ serveres den med vaniljeis og myntesirup.

Retten er en perfekt kombination af den sรธde ananas med lidt skarp myntesmag og knasende karamel pรฅ toppen. Sammen med vaniljeis og siruppen fra vakuumposen, er den en perfekt afslutning pรฅ et dejligt mรฅltid mad.

Hvis du vil forberede desserten i lidt godt tid, kan du sagtens lave ananassen dagen fรธr eller to dage i forvejen, og sรฅ opbevare den i vakuumposen i kรธleskabet indtil du skal servere desserten.

ananas sous vide
ananas sous vide

Ananas sous vide opskrift

Her er vores opskrift pรฅ en dejlig dessert med mynteananas i sous vide. Prรธv den! Det vil du ikke fortryde.

ananas sous vide
5 fra 1 stemme

Mynte-ananas sous vide opskrift

Lรฆkker og sรธd dessert lavet i sous vide!
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Dessert
Antal 2 personer
Kalorier 104 kcal

Ingredienser

  • 1/4 ananas
  • 2 spsk mynte, finthakket
  • 2 spsk rรธrsukker
  • 1 knsp salt

Sรฅdan gรธr du

  • Bland mynte, rรธrsukker og en lille smule salt godt sammen. Brug gerne en morter for at fรฅ mest mulig smag ud af mynten.
  • Start med 1/4 ananas, fjern stokken i midten og skรฆr skrรฆllen af, og del den i 4 bรฅde.
  • Fordel myntesukkeret pรฅ ananasskiverne, og kom ananassen med myntesukkeret i en vakuumpose. 
  • Forsejl vakuumposen og kom den i sous vide karret ved 76 grader i 1 time.
  • Efter 1 time tages posen op af sous vide karret, og kรธles ned. Den kan sagtens ligge i kรธleskabet til nรฆste dag hvis du vil forberede ananassen dagen i forvejen.
  • Nรฅr du er klar til at servere tager du ananasen ud af posen og hรฆlder alt saften fra posen op i en gryde.
  • Saften koges ind til en sirup. Kog indtil der er ca. 2 spsk. tilbage. Lad siruppen kรธle af.
  • Ananassen anrettes pรฅ 2 tallerkener, drysses med rรธrsukker og brรฆndes med en gasbrรฆnder, indtil sukkeret bliver karameliseret.
  • Kom til sidst en kugle vaniljeis pรฅ tallerkenen og kom 1 spsk. sirup hen over isen.

Hvad skal du huske til nรฆste gang?



Ernรฆringsinformation

Serving: 1personKalorier: 104kcalKulhydrater: 27gProtein: 1gFedt: 1gMรฆttet fedt: 1gNatrium: 21mgKalium: 133mgFibre: 2gSukker: 23gA-vitamin: 134IUC-vitamin: 55mgCalcium: 19mgJern: 1mg
Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Vil du prรธve en lignende opskrift men uden sous vide? Sรฅ vil jeg anbefale dig at se pรฅ: Ananas med myntesukker – Den kan ogsรฅ bruges som en meget hurtig dessert eller som lidt sรธdt pรฅ morgenbordet.

Et bud pรฅ en anden sous vide dessert?

Har du endnu ikke prรธvet vores opskrift pรฅ Creme brulee i sous vide, sรฅ vil jeg helt klart anbefale dig at prรธve den. Creme brulee lavet i sous vide giver en helt silkeblรธd creme og perfekt konsistens, fordi den fรฅr den helt rigtige tilberedningstemperatur.

Udstyr til ananas sous vide dessert

Til denne opskrift har vi brugt vores Steba sous vide stick (reklamelink), og en stor suppegryde som kar. Til at brรฆnde karamel pรฅ ananassen har vi brugt en gasbrรฆnder som denne (reklamelink). Hvis du ikke har en gasbrรฆnder, kan du brรฆnde karamellen under grillen i ovnen.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ€“ Vi elsker at se Jeres retter โค๏ธ

Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver!ย Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Mรธller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.