Mynte-Ananas Sous vide

Vi har lavet meget mad i sous vide, men ikke så mange desserter. Derfor er vi nu gået i gang med at eksperimentere med at lave sous vide dessert – her er et super godt bud på en lækker dessert lavet i sous vide – nemlig ananas sous vide.

Den består af ananas med myntesukker som er tilberedt i sous vide. Derefter er der brændt karamel på toppen med en gasbrænder, og så serveres den med vaniljeis og myntesirup.

Retten er en perfekt kombination af den søde ananas med lidt skarp myntesmag og knasende karamel på toppen. Sammen med vaniljeis og siruppen fra vakuumposen, er den en perfekt afslutning på et dejligt måltid mad.

Hvis du vil forberede desserten i lidt godt tid, kan du sagtens lave ananassen dagen før eller to dage i forvejen, og så opbevare den i vakuumposen i køleskabet indtil du skal servere desserten.

ananas sous vide
ananas sous vide

Ananas sous vide opskrift

Her er vores opskrift på en dejlig dessert med mynteananas i sous vide. Prøv den! Det vil du ikke fortryde.

ananas sous vide

Mynte-ananas sous vide opskrift

Lækker og sød dessert lavet i sous vide!
0 fra 0 stemmer
Ret: Dessert
Keyword: Sous vide
Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Udskriv Pin
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 1/4 ananas
  • 2 spsk mynte, finthakket
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 knsp salt

Sådan gør du

  • Bland mynte, rørsukker og en lille smule salt godt sammen. Brug gerne en morter for at få mest mulig smag ud af mynten.
  • Start med 1/4 ananas, fjern stokken i midten og skær skrællen af, og del den i 4 både.
  • Fordel myntesukkeret på ananasskiverne, og kom ananassen med myntesukkeret i en vakuumpose. 
  • Forsejl vakuumposen og kom den i sous vide karret ved 76 grader i 1 time.
  • Efter 1 time tages posen op af sous vide karret, og køles ned. Den kan sagtens ligge i køleskabet til næste dag hvis du vil forberede ananassen dagen i forvejen.
  • Når du er klar til at servere tager du ananasen ud af posen og hælder alt saften fra posen op i en gryde.
  • Saften koges ind til en sirup. Kog indtil der er ca. 2 spsk. tilbage. Lad siruppen køle af.
  • Ananassen anrettes på 2 tallerkener, drysses med rørsukker og brændes med en gasbrænder, indtil sukkeret bliver karameliseret.
  • Kom til sidst en kugle vaniljeis på tallerkenen og kom 1 spsk. sirup hen over isen.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Vil du prøve en lignende opskrift men uden sous vide? Så vil jeg anbefale dig at se på: Ananas med myntesukker – Den kan også bruges som en meget hurtig dessert eller som lidt sødt på morgenbordet.

Et bud på en anden sous vide dessert?

Har du endnu ikke prøvet vores opskrift på Creme brulee i sous vide, så vil jeg helt klart anbefale dig at prøve den. Creme brulee lavet i sous vide giver en helt silkeblød creme og perfekt konsistens, fordi den får den helt rigtige tilberedningstemperatur.

Udstyr til ananas sous vide dessert

Til denne opskrift har vi brugt vores Steba sous vide stick (reklamelink), og en stor suppegryde som kar. Til at brænde karamel på ananassen har vi brugt en gasbrænder som denne (reklamelink). Hvis du ikke har en gasbrænder, kan du brænde karamellen under grillen i ovnen.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg