Ananas med myntesukker er en nem og virkelig lækker lille sommerret. Vi bruger den både som dessert, en hurtig snack eller som del i et lækkert tapasbord. Til dessert kan den evt. serveres med en klat vaniljecreme eller flødeskum. Man kan med fordel lave retten nogle timer inden den skal spises, den har godt af at stå og trække lidt i køleskabet.
Anamas med myntesukker er også altid på bordet som dessert til brunch. Det er nemlig sådan en lille frisk mundfuld, som man altid har plads til, selv oven på æg, bacon og pølser.
Det er også en lille snack som vores børn elsker, og hvis der er noget tilbage efter aftenens dessert, kan de sagtens få det med på madpakken i en lille bøtte.
Ananas med myntesukker opskrift
Her er vores ultra nemme opskrift på en lækker dessert med ananas. Den er både virkelig nem at lave, men den smager også friskt og let. Den er god som en lille sommerdessert oven på et lækkert grillmåltid på terrassen, eller som en afslutning på en dejlig brunch.

Ananas med myntesukker
Ingredienser
- 1 ananas
- 1 bdt mynte
- 3 spsk rørsukkrer
Sådan gør du
- Start med at skære ananasen ud i tern på 1-2 cm.
- Hak mynten fint, og bland den med rørsukker. Ananas og myntesukkeret blandes sammen i en skål, og stilles i køleskabet mindst en time, gerne længere.
- Kan fx. serveres i små portionsglas som en lækker sommerdessert eller som afslutning på brunch.
Hvad skal du huske til næste gang?
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Prøv også vores opskrift på mynte-ananas sous vide. Det er en dessert der bygger lidt på de samme smage, men hvor ananasen er tilberedt i sous vide.
Tips og tricks til ananas med myntesukker
- Server som dessert med en vaniljecreme eller en klat flødeskum. Top evt. med lidt hakket mørk chokolade hvis det skal være ekstra lækkert.
- Lav retten i god tid, den må gerne stå nogle timer i køleskabet og trække. Jo længere tid ananasen står med myntesukkeret, jo bedre bliver den.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️