Ananas med myntesukker er en nem og virkelig lækker lille sommerret. Vi bruger den både som dessert, en hurtig snack eller som del i et lækkert tapasbord, eller som lidt sødt på brunchbordet. Læs med her og få den nemme opskrift.

Nem ananasdessert med mynte
Denne lille ret er perfekt som en sommerdessert, en hurtig snack eller lidt sødt på morgenbordet.
Til dessert kan den evt. serveres med en klat vaniljecreme, Vaniljeis eller flødeskum, hvis man har lyst til det.
Man kan med fordel lave retten nogle timer inden den skal spises, den har godt af at stå og trække lidt i køleskabet, så bliver ananasen rigtig godt råmarineret.
Ananas med myntesukker er også altid på bordet som dessert til brunch. Det er nemlig sådan en lille frisk mundfuld, som man altid har plads til, selv oven på æg, bacon og pølser.
Det er også en lille snack som vores børn elsker, og hvis der er noget tilbage efter aftenens dessert, kan de sagtens få det med på madpakken i en lille bøtte.

Ingrediensnoter
Ananas – En god moden ananas, men ikke for overmoden.
Rørsukker – Helt almindeligt rørsukker giver det bedste resultat. Hvis du ikke har rørsukker, kan du til nød bruge almindeligt hvidt sukker.
Mynte – Frisk mynte. Det kan du købe i supermarkedet eller dyrke i haven.
Hvordan laver man ananas med myntesukker?
Der er virkelig nemt at lave denne lille ret. Man hakket mynte helt fint og blander det med rørsukker. Så skærer man ananasen ud i små tern, og så blander man det hele sammen og sætter det i køleskabet i minimum en time.
Herefter er ananasen klar til at servere. Du kan servere den i en stor skål eller i små mindre portionsglas.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Ofte stillede spørgsmål
Når du har skåret ananasen ud, skal den opbevares i køleskabet. Tag den ud en halv times tid inden den skal spises så den ikke er helt kold.
Andre ananasopskrifter du måske vil synes om

Tips og tricks til opskriften
- Lav retten klar et par timer før den skal spises, så den kan stå og marinere i køleskabet. Den er fin at spise en time efter den er lavet, men 2-3 timer er endnu bedre.
Serveringsforslag
- Server som den er som frisk dessert eller snack.
- Server den ovenpå skyr til morgenmad.
- Server som dessert med vaniljeis, råcreme eller flødeskum. Top evt. med lidt hakket mørk chokolade hvis det skal være ekstra lækkert.
Elsker du desserter med ananas?
Prøv også at lave vores opskrift på Friteret ananas


Opskrift på ananasdessert med mynte
Her er vores ultranemme opskrift på en lækker dessert med ananas. Den er både virkelig nem at lave, men den smager også friskt og let. Den er god som en lille sommerdessert oven på et lækkert grillmåltid på terrassen, eller som en afslutning på en dejlig brunch.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, herhjemme er det en lille lækkert ret, som både børn og voksne elsker at spise.

Ananas med myntesukker
Ingredienser
- 1 ananas
- 1 bdt mynte
- 3 spsk rørsukkrer
Sådan gør du
-
Start med at skære ananasen ud i tern på 1-2 cm.1 ananas
-
Hak mynten fint, og bland den med rørsukker. Ananas og myntesukkeret blandes sammen i en skål, og stilles i køleskabet mindst en time, gerne længere.1 bdt mynte, 3 spsk rørsukkrer
- Kan fx. serveres i små portionsglas som en lækker sommerdessert eller som afslutning på brunch.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 30. juli 2016 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her