Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Ananas med myntesukker

Ananas med myntesukker

5

/5

1 time 15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Ananas med myntesukker er en nem og virkelig lækker lille sommerret. Vi bruger den både som dessert, en hurtig snack eller som del i et lækkert tapasbord, eller som lidt sødt på brunchbordet. Læs med her og få den nemme opskrift.

ananas med myntesukker i skål med ske

Nem ananasdessert med mynte

Denne lille ret er perfekt som en sommerdessert, en hurtig snack eller lidt sødt på morgenbordet.

Til dessert kan den evt. serveres med en klat vaniljecreme, Vaniljeis eller flødeskum, hvis man har lyst til det.

Man kan med fordel lave retten nogle timer inden den skal spises, den har godt af at stå og trække lidt i køleskabet, så bliver ananasen rigtig godt råmarineret.

Ananas med myntesukker er også altid på bordet som dessert til brunch. Det er nemlig sådan en lille frisk mundfuld, som man altid har plads til, selv oven på æg, bacon og pølser.

Det er også en lille snack som vores børn elsker, og hvis der er noget tilbage efter aftenens dessert, kan de sagtens få det med på madpakken i en lille bøtte.

skål med mynteananas

Ingrediensnoter

Ananas – En god moden ananas, men ikke for overmoden.

Rørsukker – Helt almindeligt rørsukker giver det bedste resultat. Hvis du ikke har rørsukker, kan du til nød bruge almindeligt hvidt sukker.

Mynte – Frisk mynte. Det kan du købe i supermarkedet eller dyrke i haven.

Hvordan laver man ananas med myntesukker?

Der er virkelig nemt at lave denne lille ret. Man hakket mynte helt fint og blander det med rørsukker. Så skærer man ananasen ud i små tern, og så blander man det hele sammen og sætter det i køleskabet i minimum en time.

Herefter er ananasen klar til at servere. Du kan servere den i en stor skål eller i små mindre portionsglas.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Skål med ananas med myntesukker

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man ananasen?

Når du har skåret ananasen ud, skal den opbevares i køleskabet. Tag den ud en halv times tid inden den skal spises så den ikke er helt kold.

Andre ananasopskrifter du måske vil synes om

ananas med myntesukker i skål med ske

Tips og tricks til opskriften

  • Lav retten klar et par timer før den skal spises, så den kan stå og marinere i køleskabet. Den er fin at spise en time efter den er lavet, men 2-3 timer er endnu bedre.

Serveringsforslag

  • Server som den er som frisk dessert eller snack.
  • Server den ovenpå skyr til morgenmad.
  • Server som dessert med vaniljeis, råcreme eller flødeskum. Top evt. med lidt hakket mørk chokolade hvis det skal være ekstra lækkert.

Elsker du desserter med ananas?

Prøv også at lave vores opskrift på Friteret ananas
skål med ananas med mynte som dessert
ananasdessert med mynte

Opskrift på ananasdessert med mynte

Her er vores ultranemme opskrift på en lækker dessert med ananas. Den er både virkelig nem at lave, men den smager også friskt og let. Den er god som en lille sommerdessert oven på et lækkert grillmåltid på terrassen, eller som en afslutning på en dejlig brunch.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, herhjemme er det en lille lækkert ret, som både børn og voksne elsker at spise.

ananas med myntesukker i skål med ske
5 fra 2 stemmer

Ananas med myntesukker

Opskrift på ananas med myntesukker
Let frisk ananasdessert med mynte. Det er en nem sommerdessert eller den kan serveres til brunch eller som en del af et tapasbord.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Trækketid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Dessert
Antal 4 personer
Kalorier 70 kcal

Ingredienser

  • 1 ananas
  • 1 bdt mynte
  • 3 spsk rørsukkrer

Sådan gør du

  • Start med at skære ananasen ud i tern på 1-2 cm.
    1 ananas
  • Hak mynten fint, og bland den med rørsukker. Ananas og myntesukkeret blandes sammen i en skål, og stilles i køleskabet mindst en time, gerne længere.
    1 bdt mynte, 3 spsk rørsukkrer
  • Kan fx. serveres i små portionsglas som en lækker sommerdessert eller som afslutning på brunch.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 70kcalKulhydrater: 18gProtein: 1gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.02gFlerumættet fedt: 0.1gEnkeltumættet fedt: 0.01gNatrium: 2mgKalium: 100mgFibre: 1gSukker: 15gA-vitamin: 275IUC-vitamin: 32mgCalcium: 22mgJern: 0.5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 30. juli 2016 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.