Populært:

Ananassalsa

4.80

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.80

/5

10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker salsa i alle afskygninger herhjemme! Mexicansk ananassalsa er den perfekte kombination af sødt, syrligt og stærkt, og en frisk dip til nachos eller som fyld i tacos eller tortillas. Læs med her og få vores opskrift på salsa med ananas og tomat.

skål med ananassalsa som tilbehør til mexicanske nachos

Variation af den klassiske salsa

Hvis du følger lidt med her på bloggen, så ved du at vi elsker Mexicansk mad! Det er noget vi får ret ofte, og jeg tror at det er noget der går igen hos mange danske familier. Det smager jo bare godt, og så er det ofte nemt at lave i en travl hverdag.

I forhold til Mexicansk mad, så har vi en tendens til at det bliver det samme igen og igen. Tortillas eller tacos med fyld af oksekød og grønt, eller et fad nachos med kylling. Det er der jo i og for sig ikke noget galt i. Men det er bare god med noget variation en gang i mellem.

Denne ananassalsa er et frisk pust til din mexicanske mad. Det er en salsa med ananas, tomat, rødløg, og peberfrugt, og så frisk koriander og lime og lidt chili. Den smager altså bare helt fantastisk, og den søde ananas er det perfekte modspil i en salsa der har lidt styrke. Du kan selvfølgelig variere styrken og mængden af chili, så den passer til din families smag.

Salsaen serverer vi som dip til nachos-snacks, eller som fyld til tacos og tortillas. Den er også lækker som tilbehør til nachos frem for den klassiske mexicanske salsa. Den er frisk og lækker, og en rigtig god sommer-salsa hvis man lige vil servere lidt chips på terrassen inden maden på grillen er færdig.

nachos chips med ananassalsa

Ingrediensnoter

Ananas – Hovedingrediensen i denne salsa er ananas. Vælg en frisk og moden ananas, så får du den bedste smag i din salsa. Der er stor forskel på sødmen i ananassen, så husk at smag dig frem når den skal smages til.

Chili – Chili og ananas kan bare noget sammen. Det spiller bare med den søde ananas og den stærke chili. Du kan justere mængden så den passer til Jeres smag.

Løg – Vi bruger altid rødløg til denne salsa. Det passer godt til i smagen, og så er farven så smuk sammen med ananas og tomat.

Koriander – Frisk koriander skal der i salsa efter min mening. Vi elsker koriander herhjemme, og kan næsten ikke få nok. Der er nogen der slet ikke bryder sig som smagen af koriander, og hvis du er en af dem, kan du forsøge dig med en anden krydderurt eller udelade den. Jeg synes nu det hører sig til.

Lime – Der skal limesaft i denne salsa. Ananassen er meget sød i sig selv, og salsaen har brug for syren for at få den rigtige balance. Du må ikke springe lime over, så er det svært at få den helt perfekte salsa.

Hvordan laver man ananassalsa?

Friske salsaer med ananas, mango eller andre frugter for den sags skyld, er så nemme at lave. Det er nemlig bare at få skåret de forskellige ingredienser ud, og så skal det hele blandes i en skål.

Det vigtigste step er tilsmagningen. Der skal limesaft, salt og peber i, og så skal man smage på salsaen for at finde den rette balance. Ananas er meget forskellig i sødmen, så det kan være du skal bruge lidt mere eller lidt mindre limesaft til din salsa.

hvid skål med ananassalsa og nachos chip der bliver dyppet i salsaen

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man ananassalsa?

Den færdige salsa skal opbevares i en lufttæt bøtte i køleskabet. Her kan den sagtens holde sig nogle dage.

Kan jeg lave salsaen i forvejen?

Ja det kan du sagtens. Det kan være en god ide at lave salsaen i god tid, så den kan stå og trække lidt inden servering. Følg bare opskriften, og kom den færdige salsa i en bøtte med låg og sæt den i køleskabet indtil den skal serveres.

Hvad kan jeg servere salsaen til?

Denne ananassalsa er god til alle mexicanske retter. Lige fra taco og tortillas til fisk eller kødretter.

Prøv denne salsa:
– Som dip til tortillachips
– Som topping på tacos
– Som “salat” til grillet fisk
– I din mexicanske burger

Kun fantasien sætter grænsen for hvordan du kan servere denne salsa, den er dog frisk og let, og en skøn salsa at servere om sommeren især.

Kan jeg bruge andet end ananas?

Ja. I Mexico laver de frisk salsa med masser af forskellige frugter og grønt. Prøv den for eksempel med mango, agurk, melon, avocado eller jordbær i steder for ananas.

Andre mexicanske retter du måske vil synes om

skål med ananassalsa og tortilla chips

Opskrift på den bedste salsa med ananas

Her får du vores opskrift på en lækker frisk ananassalsa. Det er sådan en salsa der er let og perfekt at servere på en varm sommerdag. Du kan enten bruge den som tilbehør til dit måltid eller som en lækker appetizer serveret med tortillachips inden måltidet. Den er nem at lave, og så smager den fantastisk! Jeg håber du får lyst til at prøve den.

skål med ananassalsa som tilbehør til mexicanske nachos
4.80 fra 5 stemmer

Ananassalsa

Opskrift på Ananassalsa
Nem salsa med ananas, tomat, peberfrugt, rødløg, chili, koriander og lime. Den er nem at lave, og perfekt tilbehør til din mexicanske mad. Du kan også servere den som en snack eller appetizer sammen med tortillachips og måske andre lækre dips.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Mexicansk
Antal 4 personer
Kalorier 72 kcal

Ingredienser

 • 1 ananas
 • 3 tomater
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 rødløg
 • 3 spsk frisk koriander
 • ½ rød chili, eller efter smag
 • 1 lime, saften
 • ½ tsk salt, eller efter smag
 • Peber, efter smag

Sådan gør du

 • Skær top og bund af ananassen. Skær skrællen af og skær ananassen i tern på 0,5×0,5 cm. Kassér stokken i midten. Du skal bruge 250g ananastern til denne opskrift.
 • Skær tomater og peberfrugt i tern.
 • Hak rødløget.
 • Hak koriander og chili fint, og kom alle de udskårne ingredienser i en skål og bland det sammen.
 • Pres lime saft ud over salsaen, og krydder med salt og peber. Smag til undervejs. Det afhænger af sødmen på din ananas hvor meget lime du skal have i, så det er vigtigt at smage.
 • Når du er tilfreds med tilsmagningen, er salsaen klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 72kcalKulhydrater: 17gProtein: 2gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 299mgKalium: 418mgFibre: 3gSukker: 11gA-vitamin: 1814IUC-vitamin: 93mgCalcium: 28mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.