Indhold

Brunch-tarteletter

Indhold

Kan man spise tarteletter til morgenmad? Ja det kan man faktisk sagtens. Især hvis det er disse lækre brunch-tarteletter med skinke og æg. De er også gode til en let frokost, og så så er de fantastisk nemme at lave. Læs med her og få vores opskrift på den ultimative morgenmad.

Brunch-tarteletter med skinke og æggefyld

Æggeletter

Brunch-tarteletter, eller æggeletter som de også bliver kaldt, er lækre at spise til morgenmad, brunch eller frokost. Hvis du skal lave brunch til mange, kan de også anbefales, da det er nemt at styre, og de passer sig selv i ovnen.

Vores børn elsker dem, og vi laver dem ofte hvis vi har lidt tarteletskaller tilbage efter at have fået høns i asparges.

Fire æggeletter eller tarteletskaller med æggefyld og skinke

Hvordan laver man brunch-tarteletter?

Det her er en af de nemme morgenmadretter, som vores unger kan lave næsten selv. Vi skal lige hjælpe med at få dem i ovnen, men ellers kan de selv forberede dem.

Til brunchtarteletterne skal du bruge:

  • Tarteletskaller
  • Skinke, for eksempel parma
  • Æg
  • Salt og peber
  • Eventuelt purløg

Fremgangsmåden er virkelig simpel. Sæt tarteletterne i et ovnfast fad, læg et stykke skinke rundt i kanten, slå et æg ud i tarteletten og krydder det med salt og peber. Bag tarteletten til æggehviden er fast, og nu er det klar til servering. Pynt eventuelt med et drys purløg på toppen.

Er du ikke til tarteletskallerne? Så prøv Æggemuffins med bacon

Æggeletter før de kommer i ovnen

Flere ideer til brunchretter

Vi elsker morgenmad og brunch. Det er jo dagens vigtigste måltid! Det sker da også rimelig ofte at vi spiser morgenmad to gange. Som vores datter Ellen siger efter første gang morgenmad, “Skal vi snart have stor morgenmad så?”.

Stor morgenmad er nok det de fleste vil betegne som brunch. Den består oftest af røræg og bacon, eller andre lækre retter der er lidt mere omfattende at lave end et stykke ost på en bolle.

Her er lidt ideer til lækre brunchretter:

Opskrift på æggeletter

Her får du vores bedste nemme opskrift på brunch-tarteletter med skinke og æg. Vi kan bedst lide dem med parmaskinke, men du kan selvfølgelig vælge lige præcis den skinke du bedst kan lide.

Brunch-tarteletter med skinke og æggefyld
5 fra 1 stemme

Brunch-tarteletter

Opskrift på tarteletter med skinke og æg, perfekt til morgenmad, brunch eller en let frokost.
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 35 min
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 4 stk
Kalorier 126 kcal

Ingredienser

  • 4 stk tarteletskaller
  • 4 skiver parmaskinke
  • 4 stk æg
  • Salt
  • Peber
  • Purløg

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Kom tarteletskallerne i et ovnfast fad, og placer et stykke skinke rundt langs kanten. Den må gerne stikke meget op over tarteletten, så bliver skinken sprødest. Hvis der er fedtkant på skinken, placeres den opad.
  • Slå et æg ud i midten af hver tartelet, og krydder med salt og peber på toppen.
  • Sæt fadet med brunch-tarteletterne i ovnen i cirka 25-30 minutter eller til æggehviden er fast. Blommen må stadig gerne være lidt smilende.
  • Tag tarteletterne ud af ovnen, og pynt med purløg på toppen.
  • Server dem lune.

Nutrition

Serving: 1stkKalorier: 126kcalKulhydrater: 2gProtein: 5gFedt: 3gMættet fedt: 1gKolesterol: 11mgNatrium: 276mgSukker: 1gJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Æg til brunch, Æggeletter, Nem brunch, Tarteletter med æggefyld
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Vi har fundet inspirationen til opskriften hos vores gode ven
Michelle fra #Hashtagmor

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg