Kan man spise tarteletter til morgenmad? Ja det kan man faktisk sagtens. Især hvis det er disse lækre brunch-tarteletter med skinke og æg. De er også gode til en let frokost, og så så er de fantastisk nemme at lave. Læs med her og få vores opskrift på den ultimative morgenmad.
Æggeletter
Brunch-tarteletter, eller æggeletter som de også bliver kaldt, er lækre at spise til morgenmad, brunch eller frokost. Hvis du skal lave brunch til mange, kan de også anbefales, da det er nemt at styre, og de passer sig selv i ovnen.
Vores børn elsker dem, og vi laver dem ofte hvis vi har lidt tarteletskaller tilbage efter at have fået høns i asparges.
Mere morgenmadsinspiration
Hvordan laver man brunch-tarteletter?
Det her er en af de nemme morgenmadretter, som vores unger kan lave næsten selv. Vi skal lige hjælpe med at få dem i ovnen, men ellers kan de selv forberede dem.
Til brunchtarteletterne skal du bruge:
- Tarteletskaller
- Skinke, for eksempel parma
- Æg
- Salt og peber
- Eventuelt purløg
Fremgangsmåden er virkelig simpel. Sæt tarteletterne i et ovnfast fad, læg et stykke skinke rundt i kanten, slå et æg ud i tarteletten og krydder det med salt og peber. Bag tarteletten til æggehviden er fast, og nu er det klar til servering. Pynt eventuelt med et drys purløg på toppen.
Er du ikke til tarteletskallerne? Så prøv Æggemuffins med bacon
Flere ideer til brunchretter
Vi elsker morgenmad og brunch. Det er jo dagens vigtigste måltid! Det sker da også rimelig ofte at vi spiser morgenmad to gange. Som vores datter Ellen siger efter første gang morgenmad, “Skal vi snart have stor morgenmad så?”.
Stor morgenmad er nok det de fleste vil betegne som brunch. Den består oftest af røræg og bacon, eller andre lækre retter der er lidt mere omfattende at lave end et stykke ost på en bolle.
Her er lidt ideer til lækre brunchretter:
- Bananvafler med frisk frugt.
- Bagt avocado med æg.
- Shakshuka med brød til.
- Måske et fad Kanelsnegle til dessert.
Opskrift på æggeletter
Her får du vores bedste nemme opskrift på brunch-tarteletter med skinke og æg. Vi kan bedst lide dem med parmaskinke, men du kan selvfølgelig vælge lige præcis den skinke du bedst kan lide.
Brunch-tarteletter
Ingredienser
- 4 stk tarteletskaller
- 4 skiver parmaskinke
- 4 stk æg
- Salt
- Peber
- Purløg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Kom tarteletskallerne i et ovnfast fad, og placer et stykke skinke rundt langs kanten. Den må gerne stikke meget op over tarteletten, så bliver skinken sprødest. Hvis der er fedtkant på skinken, placeres den opad.
- Slå et æg ud i midten af hver tartelet, og krydder med salt og peber på toppen.
- Sæt fadet med brunch-tarteletterne i ovnen i cirka 25-30 minutter eller til æggehviden er fast. Blommen må stadig gerne være lidt smilende.
- Tag tarteletterne ud af ovnen, og pynt med purløg på toppen.
- Server dem lune.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Vi har fundet inspirationen til opskriften hos vores gode ven
Michelle fra #Hashtagmor
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her