Hjem » Morgenmad og Brunch » Dobbeltbagte kartofler med bacon og æg

Dobbeltbagte kartofler med bacon og æg

I weekenden må morgenmaden gerne være lidt ekstra lækker. Vi laver ofte nemme brunchretter, og disse dobbeltbagte kartofler med bacon og æg er oplagte på morgenbordet når der er lidt ekstra tid. Læs med her og få den nemme opskrift på lækre brunch-kartofler med æg og bacon.

to dobbeltbagte kartofler med bacon og æg samt cheddarost på toppen til brunch

Brunch – Alt i en ret

Denne brunchret er ret genial må jeg sige. Du får jo faktisk det hele i en lille ret. Kartofler, cremet kartoffelmos, sprød bacon, et lækkert æg med blød blomme og så et drys cheddarost på toppen. Så behøver man ikke meget mere.

Det er med garanti en ret der vil tage kegler hos familien hvis du sætter den på bordet en søndag morgen. Eventuelt med et stykke ristet brød og så en god kop kaffe eller juice til. Mums..!

bagekartofler med fyld af kartoffelmos, sprød bacon, æg og cheddarost

Ingrediensnoter

Kartofler – Denne ret fungerer bedst med bagekartofler. De bliver bare bedst når de bliver bagt på denne måde, og så skal de gerne have en hvis størrelse, før der er plads til kartoffelmos, bacon og et æg oveni. Hvis kartoflerne ikke er store nok, kan man starte med at komme æggeblommen i sammen med lidt af hviden, og så fylde efter med mere æggehvide hvis der er plads.
Bacon – Et stykke hjemmelavet bacon er selvfølgelig at foretrække, men alle former for bacon kan selvfølgelig bruges. Du kan også vælge at bruge kalkunbacon for en mere fedtfattig ret eller hvis der er nogen der ikke spiser svinekød.
Ost – Her i opskriften bruger vi rød cheddar. Vi køber en blok og river det selv. Du kan også købe færdigrevet cheddar, og andre oste kan også bruges. Parmesan giver også en skøn smag til denne ret.

Sådan gør du!

Denne her ret er ret nem. Det første du skal gøre, er at bage kartoflerne. Det tager selvfølgelig noget tid i ovnen, men de kan altså også bages i mikroovn for at spare lidt på tiden.

Når kartoflerne er bagt, deles de på langs, og fyldet skrabes ud. Det laves til en lækker mos sammen med smør og piskefløde, og fyldes tilbage i bunden af kartoflerne. Ovenpå kommes en skive sprøde bacon og til sidst et æg før de kommes i ovnen og tilberedes til ægget er færdigt. Så skal der lige smeltes lidt ost på toppen, og så er ægget klar til servering med lidt krydderurter og salt og peber på toppen.

Dobbeltbagte kartofler med mos, bacon og æg i klar til at komme i ovnen

Andre brunchretter du vil synes om

bagt kartoffel med bacon og æg bagt i ovnen

Opskrift på lækre brunch-kartofler med æg og bacon

Her får du en opskrift på de lækreste dobbeltbagte kartofler med fyld af æg og bacon. De er skønne på brunchbordet eller når man skal hygge lidt ekstra i weekenden.

to dobbeltbagte kartofler med bacon og æg samt cheddarost på toppen til brunch
5 fra 3 stemmer

Dobbeltbagte kartofler med bacon og æg

Nem opskrift på en lækker ret til brunch. Bagte kartofler med fyld af sprød bacon, æg og cheddarost på toppen. Server som en lækker morgenmad til din familie.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 1 t 15 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 4 stk
Kalorier 266 kcal

Ingredienser

  • 2 stk bagekartofler, store
  • 4 skiver bacon
  • 2 spsk piskefløde
  • 1 spsk smør
  • ½ tsk salt
  • Peber
  • 4 stk æg
  • 2 spsk cheddar, revet
  • Timian, eller purløg

Sådan gør du

  • Vask og tør kartoflerne. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 1 time til de er møre. De sidste 10 minutter af tiden, lægges baconskiverne ind i ovnen og steges sprøde.
    Alternativt kan du bage kartoflerne i mikroovnen – 2 kartofler skal have 10 minutter ved fuld effekt, læg dem på et dobbelt stykke køkkenrulle, og vend kartoflerne halvvejs.
  • Del de færdigbagte kartofler på langs, og skrab fyldet ud i en skål. Tilsæt piskefløde, smør, og mos det hele godt sammen med en gaffel. Kom en spiseskefuld fyld tilbage i hver kartoffel"skal" og smør det ud i bunden. Sæt kartoflerne i et ildfast fad.
  • Læg en skive sprød bacon ovenpå, og kom til sidst et æg oveni. Det er nemmest at slå ægget ud i en lille skål, og derefter hælde det oveni kartoflen.
  • Sæt kartoflerne tilbage i ovnen, og bag dem i 15-20 minutter, eller indtil hviden har sat sig. Blommen må stadig gerne være flydende. Når ægget er næsten færdigt, drysses det med revet cheddar, så osten lige kan nå at smelte i ovnen.
  • Drys det færdige æg med salt, peber og timian eller purløg, og server straks.

Nutrition

Serving: 1halvKalorier: 266kcalKulhydrater: 34gProtein: 10gFedt: 11gMættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 183mgNatrium: 158mgKalium: 839mgFibre: 2gSukker: 1gA-vitamin: 444IUC-vitamin: 11mgCalcium: 58mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Æg til brunch, brunch til mange, Brunchkartofler, Morgenmad med æg, Nem brunch
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.