Populært:

Eggs Benedict

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Den klassiske morgenmadsret Eggs Benedict. Fra den perfekt pocherede æggeblomme, til den fløjsbløde hollandaise-sauce, der løber ned over den ristede engelske muffin. Alt sammen med et stykke lækkert salt, let stegt skinke til at afbalancere fedmen fra ægget og saucen. Læs med her og se hvordan du kan forkæle familien med den ultimative morgenmad!

Eggs Benedict på engelsk muffin med skinke, pocheret æg, sauce hollandaise og purløg på toppen som morgenmad på tallerken med en kop kaffe

Hygge, sommer, regn og eggs benedict

Nå når vejret nu ikke vil være med os, så er det godt at vi kan sidde inde og nyde noget lækkert. Eggs Benedict har altid været en af favoritterne her i huset når det kommer til morgenmad der er lidt ud over “bare” rundstykker eller havregryn. Det kan bare noget og hvis man går den ekstra “mil” og laver Engelske muffins, så er det bare det bedste.

Men hvad er Eggs Benedict egentlig? Det er egentlig bare en ristet bolle, med skinke, eller bacon, dertil et velpocheret æg, toppet med lækker og cremet Sauce Hollandaise. Man skulle tro at det var en lidt tung mundfuld, men det kan bare noget!

Smage og konsistenserne går bare hånd i hånd, og giver efter min mening den bedste morgenmad ever!

Hvem opfandt Eggs Benedict

Historien om hvem der opfandt Eggs Benedict er lidt tåget sag, men der er to historier der konkurrer om æren. Den ene historie hævder at det skete på restauranten Delmonico’s i New York. Det var angiveligt en kvinde med navnet Mrs. LeGrand Benedict der var stamgæst på restauranten i slutningen af 1800-tallet. Hun ønskede sig en speciel morgenmad serveret, hvorefter kokken Charles Ranhofer så lavede Eggs Benedict til hende. Retten blev først nævnt i Delmonico’s kogebog fra 1894.

I den anden historie bestiller en mand ved navn Lemuel Benedict på Waldorf Hotel i 1894 bestående af et pocheret æg, på bacon, ristet brød og med Hollandaise Sauce over. Resturantens kok tog retten til sig og tilføjede den efterfølgende på menukortet som Eggs Benedict.

Uanset hvilken af de 2 historier der er den rigtige, eller om det er en helt anden, så er det en fantastisk ret du bare skal prøve.

Eggs Benedict med flyende æggeblomme der løber ned over retten

Ingrediensnoter

Engelske muffins – Det bliver helt klart bedst og mest klassisk med Engelske muffins, men et stykke smørristet briochebrød eller lignende kan også bruges.

Pocheret æg – Det skal der til, og det er slet ikke så svært at pochere et æg som man skulle tro. Det giver sammen med Hollandaise saucen en god fedme til retten.

Hollandaise Sauce – Den let syrlige og fuldfede sauce giver bare noget helt specielt til retten. Jeg vil helt klart anbefale at du laver den selv, men i en hurtig vending, så kan man også godt bruge en købeversion.

Skinke – Her plejer jeg at bruge en god landskinke i skiver, det kan man finde i de fleste supermarkeder. Du kan også bruge bacon, der selvfølgelig steges sprødt.

Purløg – Jeg elsker purløg, og som drys på toppen her, med den svage løgsmag, så bliver det helt perfekt.

Cayennepeber – Et drys cayennepeber på toppen giver et dejligt varmt pift. Man kan også bruge paprika, eller røget paprika.

Hvordan laver man Eggs benedict?

Der er unægteligt lidt arbejde forbundet med at at lave den helt perfekte Eggs Benedict, men det er det hele værd! Det hele starter med Engelske muffins, dem kan man lave i forvejen og tage op af fryseren når de skal bruges. Som erstatning kan man sagtens bruge en skive ristet brød.

Så er der Hollandaisesaucen, den skal næsten være hjemmelavet, og det er faktisk slet ikke så svært at lave den selv helt fra bunden. Det kræver en god “piskearm”, men man kan faktisk også lave den i en blender eller foodprocessor hvis man vil spare på kræfterne. Er det helt håbløst og skal det bare gå hurtigt, så køb en færdig, det kan være en pulverudgave, eller en af de lidt bedre fra køledisken.

Så er der det pocherede æg, det er heller ikke så slemt som de kan få det til at se ud i Masterchef. En gryde med vand koges op, kom eddike i og skru ned så det simrer, lav en hvirvel med et piskeris. så skal æggene, der allerede er slået ud i et glas, forsigtigt ned i hvirvlen, og så skal det ellers have 3,5 minutter i varmen. Det tages op med en hulske og køles kort af i koldt vand før det placeres på et stykke køkkenrulle til det skal bruges.

Skinken ristes på en pande i en smule olie til den er gylden Det samme gælder hvis man bruger bacon. Det hele handler om at forberede ingredienserne, så de bliver færdige næsten samtidig. Så skal det bare samles til sidst.

Så skal det hele samles! Den allerede halverede og ristede engelske muffin placeres på en tallerken. Kom skinken på efterfulgt af et pocheret æg. En god skefuld lun Hollandaise hældes over og der drysses med cayennepeber og finthakket purløg til sidst.

Så er det bare at sætte tænderne i den ultimative morgenmad.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

to æg benedict på tallerken med english muffins, pocheret æg, skinke og hollandaise

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man rester?

Det skal man ikke, det skal spises med det samme. Overskydende pocherede æg og skinke, kan bruges som pålæg.

Kan man bruge andet end skinke?

Ja, prøv med sprødristet bacon, engelsk bacon, eller lufttørret skinke.

Kan jeg bruge andet end Hollandaise Sauce?

Hvis du ikke er vild med Hollandaise, så prøv med Bearnaise, eller en anden sauce som du selv synes om.

Andre lækre retter du måske vil synes om

Eggs Benedict med flydende pocheret æg

Tips og tricks til opskriften

  • Sørg for at have alle ingredienserne lagt klar. Det gør det nemmere at bevare overblikket.
  • Overskydende Engelske muffins kan du bare fryse ned, de er virkelig lækre ristede til morgenmad.
  • Hollandaise saucen kan holdes varm i gryden til den skal bruges. Hvis man vil undgå at der kommer skind på, så kan man lægge film over, helt ned så filmen rør saucen.
  • Lav alle pocherede æg så de ligger klar når du skal samle dine Eggs Benedict, især hvis du laver til en hel familie som os.
  • Hvis du ikke gider lave Engelske muffins, så prøv med smørristet brød i stedet for.
  • Hvis du skifter skinken ud med dampet spinat, så har du lavet retten der hedder Eggs Florentine, det smager også skønt.

Serveringsforslag

  • Server som den er med ristet brød i bunden, skinke, pocheret æg, sauce hollandaise, cayennepeber og purløg på toppen og gerne med en god kop kaffe og et glas juice til.

Vil du prøve at bage dine egne engelsk muffins?

Find vores opskrift på klassiske English muffins her, og lav en god portion til fryseren. Så kan du altid tage et par stykker op i weekenden til lækker morgenmed til familien.
Tallerken med Eggs Benedict og en kop kaffe ved siden af
Eggs Benedict med pocheret æg, hollandaise, cayennepeber og purløg på toppen

Opskrift på Fransk Æg Benedict

Her får du vores opskrift på en klassisk Amerikansk morgensmadsret, nemlig en Eggs Benedict. Det er sådan en ret vi forkæler familien med når vi skal hygge lidt ekstra i weekenden.

Vi håber at du får lyst til at prøve opskriften, din familie vil helt sikkert også elske den overdådige morgenmad!

Eggs Benedict på engelsk muffin med skinke, pocheret æg, sauce hollandaise og purløg på toppen som morgenmad på tallerken med en kop kaffe
5 fra 2 stemmer

Eggs Benedict

Opskrift på Eggs Benedict
Den klassiske Amerikanske lækre morgenmadsret eller brunch med ristet bolle, pocheret æg, skinke og masser af sauce Hollandaise. Et drys cayennepeber og purløg på toppen er prikken over i'et.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer
Kalorier 542 kcal

Ingredienser

Engelske muffins

Sauce Hollandaise

  • 1,5 spsk hvidvin
  • 1,5 spsk citronsaft
  • 3 æg, kun blommen
  • 200 g smør
  • ¼ tsk fint salt, eller efter smag
  • hvid peber, efter smag

Pocherede æg

  • 4 æg, M/L
  • 2 spsk hvidvinseddike, eller anden eddike

Eggs Benedict

  • 4 skiver skinke, eller bacon
  • ½ dl purløg, fint hakket
  • ¼ tsk cayennepeber

Sådan gør du

Sauce Hollandaise

  • Smørret smeltes i en gryde ved lav varme. Når det er smeltet hældes det klarede smør fra vallen over i en anden beholder.
    200 g smør
  • I en tykbundet gryde kommes æggeblommer, salt, hvidvin samt citronsaft. Varm det nu op ved lav varme imens der piskes.
    1,5 spsk hvidvin, 3 æg, ¼ tsk fint salt, 1,5 spsk citronsaft
  • Når det bliver luftigt og der kan trækkes spor i massen tilsættes det klarede smør i en tynd stråle imens der stadig piskes. Når alt smørret er pisket i, smages der til med ekstra salt og hvid peber efter smag.
    Hvis man er bange for at saucen skiller kan man tage den af blusset før man pisker smørret i, så bliver det lidt nemmere at styre.
    hvid peber
  • Saucen kan kommes i en lun beholder og dækkes til med film til den skal bruges til at samle dine Eggs Benedict.

Pocherede æg

  • Slå 4 æg ud i hvert deres glas og stil dem til siden.
    4 æg
  • I en gryde bringes bringes rigeligt med vand i kog. Når vandet koger tilsættes eddike. Skru ned for temperaturen, så det lige nøjagtigt simrer.
    2 spsk hvidvinseddike
  • Med et piskeris laves en hvirvel i vandet, kom derefter et æg lige så forsigtigt i hvirvlen og dernæst et æg mere. Hviden på æggene kan samles med en ske hvis man ønsker det.
  • Lad nu æggene ligge i vandet i 3 ½ minut og tag dem derefter op med en hulske. Kom dem hurtigt over i koldt vand for at stoppe tilberedningen (Omkring 10 Sekunder) Og placer dem derefter på et stykke køkkenrulle eller et viskestykke. Gentag processen for de to næste æg.
    Kanten på æggene kan trimmes med et saks når de er færdige hvis de skal se lidt pænere ud.
  • Stil æggene til siden til de skal bruges.

English muffins

  • De Engelske muffins skilles ad med en gaffel eller skæres igennem med en kniv og ristes til de er gyldne. Stil dem til siden.
    2 english muffins

Eggs Benedict

  • Skiverne af skinke ristes let på en varme pande i en smule olie til de er gyldne.
    4 skiver skinke
  • Placer nu en halv ristet engelsk muffin på en tallerken efterfulgt af en skive skinke. Kom et pocheret æg på. Hæld nu en god skefuld Sauce Hollandaise over, slut af med et lille drys cayennepeber og finthakket purløg.
    ½ dl purløg, ¼ tsk cayennepeber
  • Gentag processen for de andre Eggs Benedict og server med det samme.

Noter

Engelske muffins

Du kan nemt selv bage en portion engelske muffins og gemme dem i fryseren til du skal lave morgenmad til familien. Find vores opskrift her.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 542kcalKulhydrater: 14gProtein: 13gFedt: 49gMættet fedt: 28gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 13gTransfedt: 2gKolesterol: 395mgNatrium: 600mgKalium: 198mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 2235IUC-vitamin: 7mgCalcium: 82mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.