Madformadelskere / Morgenmad / English muffins

English muffins

5

/5

2 timer 30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Sprøde, bløde og generelt bare lækre. English muffins er den perfekt bolle til morgenmaden, ristet med en et godt lag smør og lidt lækkert hjemmelavet marmelade, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave de bedste morgenmadsmuffins, så læs med her.

english muffins på bagerist med en muffin skåret over og klar til morgenmad

Hyggelig english breakfast med familien

Morgenmaden er det vigtigste måltid på dagen, det gælder både i hverdage og i weekenden. I weekenden er der tid til at gøre det ekstra hyggeligt og lave nogle lækre ting, der kan glæde både børn og voksne ved bordet.

Bacon, scrambled eggs, bangers (små pølser), hjemmelavet marmelade og masser af hygge og god stemning. Det er sådan jeg gerne vil have mine børn skal huske starten på vores weekender sammen. English muffins er en fast del på bordet når jeg laver den “store morgenmad” som ungerne kalder det, og det er der flere gode grunde til. De er nemme at lave, smager rigtig godt og så er det egentlig 2 undere man får ud af det, og det sætter jeg pris på!

Om man er til over eller under, er vel lige meget, nå bare hyggen er på plads og stemningen er i top. Engelske muffins kan også bruges til mange andre lækre retter end lige en traditionel bolle.

Den egner sig fantastisk som brødet i de klassiske retter Eggs benedict, Eggs Florentine eller Eggs Royal, de kan serveres som en lækker frokostret eller til morgenmaden som noget ekstra lækkert, når vejret som nu ikke lige afspejler at det faktisk er midt juli, og man bare trænger til noget rart.

English muffins bliver i modsætning til de fleste andre boller ikke bagt i ovn, men på en varm pande uden fedtstof. Overfladen er drysset med durumhvedemel, der er med til at give dem den klassiske sprøde overflade.

Nu ved i lidt om Engelske muffins og hvorffor vi elsker dem til morgenmaden, så er det bare om at komme i gang og få bagt en kæmpeportion til fryseren, så er der altid noget nemt at servere til morgenmaden.

engelske muffins med smør på bagerist

Ingrediensnoter

Hvedemel – Gerne med et højt protienindhold.

Mælk – Mælk giver en lidt mere fyldig smag til de engelske muffins. Men traditionelt bruger man kun vand. Så hvis du ikke kan tåle mælk, så kan det erstattes af vand.

Vand – Vand er bare en del af væsken. Det kan være en blanding som her, eller vand alene, eller kun mælk.

Gær – Bare helt almindelig tørgær.

Salt – Jeg bruger fint salt når jeg bager, det opløses hurtigere.

Sukker – Der skal lidt sukker i dejen, så gæren har lidt at arbejde med.

Durummel – Giver den rette overflade på bollerne, og gør at de ikke hænger fast under bagning og hævning.

Hvordan laver man english muffins?

Her kommer der en kort gennemgang af opskriften, den detaljerede udgave med bagetid og temperaturer finder du finder du længere nede på siden.

I en skål til røremaskinen kommes vand, mælk samt sukker der i forvejen er lunet let og rørt til alt sukker er opløst. Hvedemelmel samt tørgær tilsættes sammen med salt og det i forvejen smeltede smør.

Rør nu dejen til den er helt glat og slipper skålen. Dejen spændes nu op på bordet der i forvejen er drysset med mel. Kom den tilbage i skålen, dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse.

Når dejen er hævet deles den i i 15 små boller der spændes op og placeres i hævekasser eller på bageplader der er drysset med durummel. Bollerne trykkes flade og skal nu dækkes til og hæve igen.

På komfuret varmes en pande op til jævn varme, og de nu færdighævede boller bages nu på panden uden fedtstof på begge sider til er gyldne og gennembagte.

Lad dem køle af på en rist inden de serveres, eller frys dem ned.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

english muffins med en muffin skåret over

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man english muffins?

Du kan opbevare dem i en lufttæt pose et par dage eller de kan fryses ned.

Kan engelske muffins fryses?

Ja det kan de sagtens. I vores fryser er der altid en pose, så der er noget nemt at tage op og spise til morgenmad.

Kan jeg bruge andet end mælk?

Du kan bare erstatte mælken med vand. Mælk giver en lidt mere fyldig smag, men kan sagtens undværes.

Andre opskrifter på boller du måske vil synes om

høje engelske muffins bagt på pande

Tips og tricks til opskriften

  • Sørg for at dejen er æltet rigtig godt, så du får den bedste hævning.
  • Når man trykker bollerne ud, så gør det ikke noget at der kommer et lag durummel på, det er med til at give dem en sprød skorpe og de bliver også nemmere at få op og over på panden.
  • Det er vigtigt at man er forsigtig når man løfter de hævede muffins over på panden, man skal holde på så meget luft i dejen som muligt, så bliver de færdige muffins flottere.

Serveringsforslag

  • Skil dem ad med en gaffel, rist dem og server med hjemmelavet marmelade.
  • Brug dem som brødet i en klassisk Eggs Benedict eller Eggs Royal.

Elsker du traditionelle Engelske opskrifter?

Prøv også vores opskrift på Yorkshire pudding
english muffins til morgenmad
hjemmebagte engelske boller bagt på panden

Opskrift på engelske muffins

Her kommer vores opskrift på nemme english muffins med den helt rigtige sprøde skorpe og bløde midte.

Server den som er del af din helt egen English breakfast og forkæl familien i weekenden. De er nemme at lave og egner sig rigtig godt til at fryse ned, så det er bare med at lave en stor portion.

english muffins på bagerist med en muffin skåret over og klar til morgenmad
5 fra 2 stemmer

English muffins

Opskrift på English muffins
Lækre engelske muffins, som er luftige gærboller bagt på panden. De spises til morgenmad, og kan serveres med alt fra æg og bacon til laks og spinat eller lækkert pålæg eller smørepålæg.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 15 stk
Kalorier 190 kcal

Ingredienser

  • 625 g hvedemel
  • 2 tsk tørgær
  • 1,5 tsk fint salt
  • 50 g smør
  • 130 g vand
  • 350 g mælk, gerne sødmælk
  • 1,5 spsk sukker
  • Durummel

Sådan gør du

  • Hvedemel, salt og tørgær vejes af og blandes sammen i en skål.
    625 g hvedemel, 1,5 tsk fint salt, 2 tsk tørgær
  • Smelt smørret i microbølgeovnen og stil det til siden.
    50 g smør
  • I en skål kommes mælk samt vand og sukker. Varm det op til ca 30 grader, eller til det er fingervarmt i microbølgeovnen. Rør det rundt til sukkeret er helt opløst.
    130 g vand, 1,5 spsk sukker, 350 g mælk
  • Kom den lune blanding af vand, mælk og sukker op i skålen til en røremaskine og tilsæt mel, salt og tørgær under omrøring.
  • Tilsæt det smeltede smør gradvist og ælt nu dejen ved mellem hastighed til dejen slipper skålen helt og glutentesten kan udføres.
  • Kom dejen ud på en bord drysset let med mel og stram den op til en fast kugle. Kom den i røreskålen igen, dæk den til og lad den hæve et lunt sted til den er dobbelt størrelse, eller ca. 1 time.
    Hævetiden kan variere alt efter temperatur, en god tommelfingerregel er at tage den op når den er dobbelt størrelse af udgangspunktet.
  • Vej nu den hævede dej af og del den i 15 lige store portioner. Spænd dejkuglerne op og placer dem på en bageplade drysset med durummel. Tryk nu forsigtigt kuglerne ud til de er flade og ca. 2 cm tykke.
    Durummel
    English muffins klar til hævning
  • Dæk dem til med et fugtigt klæde, eller film og lad dem nu hæve i ca. 1 time eller de ser ud som på billedet.
    hævede muffins klar til bagning
  • Varm en god pande op til jævn varme, på mit komfur er det 4 (Induktionskomfur) Når panden er helt varm løftes de nu færdighævede deje forsigtigt op og placeres på på panden. Tilbered dem nu i ca. 6 – 8 minutter på den ene side før de forsigtigt vendes og igen tilberedes 6 – 8 minutter på den anden side.
    Det er vigtigt at man behandler dejen meget forsigtigt, da de ellers har tildens til at blive flade under tilberedningen. De færdige muffins skal gerne ende ud med at være ca. 10 cm i diameter og 3-4 cm høje.
    english muffins der bliver bagt på panden
  • Hvis man vil være sikker på at de er bagt igennem, så kan man tjekke kernetemperaturen med et stegetermometer, her skal temperaturen være 93 grader.
    Færdigbagte muffins på en stålpande
  • De færdige Engelske muffins overføres til en rist hvor de skal afkøle helt.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1muffinsKalorier: 190kcalKulhydrater: 33gProtein: 5gFedt: 4gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.3gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 10mgNatrium: 70mgKalium: 82mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 121IUC-vitamin: 0.001mgCalcium: 36mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.