Det klassiske Engelske tilbehør til sunday roast, og vi er vilde med dem. Yorkshire pudding har fundet vejen til vores bord, de er nemme at lave, smager godt og så er de bare gode til at suge sovsen op med. Læs med her og så opskriften på perfekt sprøde yorkshire puddings.
Hvad er Yorkshire pudding?
De fleste folk tænker på yorkshire puddings som det helt klassiske tilbehør i det Engelske køkken. Hjemme hos os, bliver de serveret til alt fra kylling, til en god lækker grillet oksefilet, eller en god gryderet.
En yorkshire pudding er lavet af en tynd dej med et stort indhold af æg, der gør at den sufflerer, altså hæver meget op, når den bliver bagt. Det er ret nemme at lave og smager rigtig godt. Ungerne synes de er sjove, og kan nemt spise 3-4 stykker hvis de får lov.
Hvordan laver man Yorkshire puddings?
Det er faktisk det bedste ved yorkshire puddings, de er virkelig nemme at lave, og alle elsker dem. Så næste gang du skal servere en lækker culotte, eller et stykke oksefilet, så er det her et rigtig godt tilbehør.
Her kommer en gennemgang af ingredienser og fremgangsmåden.
Den fulde opskrift finder du nederst på siden.
Alt du skal bruge til opskriften er:
- Hvedemel
- Æg
- Mælk
- Salt
- Solsikkeolie, eller baconfedt, det giver en god smag
En time inden du skal bage yorkshire puddings laves dejen klar, så en kan komme på køl og trække. I en stor skål blandes alle ingredienserne til dejen og piskes nu sammen med et piskeris, eller en stavblender.
Derefter stilles dejen på køl. En halv time før man skal bage forvarmes ovnen. I hvert hul i en bageform kommes en smule olie og formen stilles i oven og varmer op.
Åben ovnen og træk pladen ud med formen. Hæld nu dej i den varme olie i hver form til lidt under kanten og luk ovnen igen. Nu skal dine Yorkshire puddings bages ved høj varme til de er hævet op og blevet flotte og gyldne.
Når de er færdige tages de ud af formene og serveres med det samme, eller man kan gemme dem til maden skal på bordet.
Velbekomme.
Hvilken form kan man bage dem i?
Som du kan se her på billederne bruger vi en muffins-bageform af metal. Den holder godt på varmen når den er varmet op, og er perfekt til formålet.
Har du ikke sådan en form, kan du for eksempel lave dem i ramakiner.
Opskrift på Yorkshire pudding
Her kommer vores opskrift på de perfekte Yorkshire puddings. Store og flotte med det helt rigtige knas. Server dem som tilbehør til et godt stykke kød, eller stil dem på bordet til en god omgang brunch. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.
Yorkshire Pudding
Ingredienser
- 120 g hvedemel, hvedemel
- 4 stk æg, m/l
- 2 dl mælk
- ¼ tsk salt
- 1,5 dl solsikkeolie, Eller baconfedt
Sådan gør du
- Alle ingredienser kommes i en beholder og blendes til en helt glat konsistens uden klumper.
- Stil derefter dejen på køl i mindst en time inden den skal bruges.
- Forvarm ovnen til 240 grader.
- Hver bageform fyldes med 1 spsk. solsikkeolie eller baconfedt. Derefter kommes den i den forvarmede ovn i ca. 5 minutter og varmes op.
- Tag bageformen ud og fyld nu dej i hver form, til ca. en cm. under kanten,
- Stil formen i ovnen igen og bag dem ved 240 grader i ca. 20 minuter eller til alle Yorkshire Puddings er hævet op og blevet flot gyldne.
- Server dem med det samme.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: