Bløde, søde og perfekt karamelliserede. Her får de vores opskrift på verdens bedste karamelliserede løg. Der er det selvskrevne tilbehør til en lækker hakkebøf med nye kartofler og masser af brun sovs. Læs med her og se hvor nemt det at at lave de bedste søde bløde løg.
De bedste bløde løg
Der er noget rart ved karamelliserede løg, lige fra duften spreder sig i køkkenet, og til man serverer dem som tilbehør til en lækker hakkebøf, i en cowboytoast eller som fyld til en god hjemmelavet burger.
Der er mange måder at lave bløde/karamelliserede løg på. Den her måde at gøre det på er “low and slow” altså lav temperatur og langsom tilberedning. Det synes jeg giver det bedste resultat, men har man travlt, så kan man selvfølgelig godt skrue op for temperaturen. Så skal man bare holde godt øje med at de ikke brænder på.
Man kan betragte det her som en grundopskrift på karamelliserede løg, og herfra kan man tilsætte alverdens krydderier, og justere smagen lige derhen man vil, prøv med Timian!
Timian elsker løg og tilsætter man en teske tørret timian til løgene i starten, giver det en helt ny udgave. Man kan også prøve at tilsætte øl eller æblejuice og lade væsken fordampe, det giver også en god smag.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Løg – Jeg har brugt rødløg her i opskriften, men det kan sagtens være almindelige løg i stedet for.
Balsamicoeddike – Balsamicoeddike giver en rigtig god syre til løgene som man efterfølgende balancerer med brun farin.
Engelsk sovs – Engelsk sovs er med til at tilføre lidt ekstra smag, det kan udskiftes med Worcestershire sauce efter smag.
Brun farin – Det giver sødme til løgene og balancerer syren fra balsamico og engelsk sovs.
Hvordan laver man karamelliserede løg?
Her kommer en kort gennemgang af hvordan du selv kan lave de bedste bløde søde løg i verden. Der er lidt forberedelse i at pille løg, men når det først er overstået, så er det bare derudaf!
De pillede og skårne løg tilberedes ved svag varme i en stor pande. Når løgene begynder at blive klare tilsættes salt og peber. Løgene steges videre ved svag varme hvorefter resten af ingredienserne tilsættes.
Nu skal løgene tilberedes til de er færdige og til de er blevet helt karamelliserede.
Nu er løgene klar til servering. De kan gemmes på køl eller fryses ned til senere brug.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
De færdigtilberedte løg skal opbevares i køleskabet. Her kan de holde i cirka 4 dage, så du kan sagtens lave den i god tid.
Jeps! Frys dem ned i små portioner, så kan man altid lige tage lidt op.
Andre opskrifter med løg du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- At lave perfekte bløde løg tager tid! Lang tid over lav varme giver det bedste resultat. Løgene skal blive klare, men de skal ikke tage farve, så hold godt øje med dem, og start i god tid. De bliver kun bedre af at stå og hygge sig over lavere varme.
Serveringsforslag
- Server de karamelliserede løg i en lækker hjemmelavet burger.
- Brug dem til klassisk dansk bøf
Har du flere løg tilbage?
Prøv også vores opskrift på Syltede rødløg
Opskrift på de bedste bløde løg
Her får du vores opskrift på verdens bedste søde bløde karamelliserede løg. Der er smag for alle pengene, og de passer perfekt som tilbehør til en klassisk Dansk bøf med det hele.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og husk endelig at lave en stor portion! De forsvinder altså bare hurtigt.
Karamelliserede løg
Ingredienser
- 1 kg løg, rødløg eller almindelige løg
- 15 g smør
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- Peber, efter smag
- 2 spsk brun farin
- 1 spsk balsamicoeddike
- 1 spsk engelsk sauce
Sådan gør du
- Løgene pilles og deles i halve. De skæres derefter i tynde både.1 kg løg
- På en stor pande varmes smør og olie op til middel varme.15 g smør, 1 spsk olie
- Løgene kommes på panden. Skru lidt ned for varmen og tilbered nu løgene i ca. 20 minutter til de begynder at blive klare. Pas på at løgene ikke bruner, så skal der skrues ned for varmen. – Husk at vende løgene rundt nogle gange.
- Når der er gået 20 minutter tilsættes der salt og peber. Løgene tilberedes igen i ca. 20 minutter. – Husk at vende løgene rundt nogle gange.1 tsk salt, Peber
- Efter ca. 20 minutter tilsættes brun farin, balsamicoeddike samt engelsk sovs. Vend det grundigt sammen og tilbered det igen ca. 20 minutter. Når tiden næsten er gået skrues der en smule op for varmen under omrøring.2 spsk brun farin, 1 spsk balsamicoeddike, 1 spsk engelsk sauce
- Når man er tilfreds med karamelliseringen, er løgene færdige og klar til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. april 2021 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hej Mad for Madelskere!
Bare lige som public service-announcement: Worcestershire Sauce og Engelsk Sovs er det samme 🙂
MVH
Frederik