Karamelliserede løg

Bløde, søde og perfekt karamelliserede. Her får de vores opskrift på verdens bedste karamelliserede løg. Der er det selvskrevne tilbehør til en lækker hakkebøf med nye kartofler og masser af brun sovs. Læs med her og se hvor nemt det at at lave de bedste søde bløde løg.

Indhold

karamelliserede løg i støbejernspande

De bedste bløde løg

Der er noget rart ved karamelliserede løg, lige fra duften spreder sig i køkkenet, og til man serverer dem som tilbehør til en lækker hakkebøf, i en cowboytoast eller som fyld til en god hjemmelavet burger.

Der er mange måder at lave bløde/karamelliserede løg på. Den her måde at gøre det på er “low and slow” altså lav temperatur og langsom tilberedning. Det synes jeg giver det bedste resultat, men har man travlt, så kan man selvfølgelig godt skrue op for temperaturen. Så skal man bare holde godt øje med at de ikke brænder på.

Man kan betragte det her som en grundopskrift på karamelliserede løg, og herfra kan man tilsætte alverdens krydderier, og justere smagen lige derhen man vil, prøv med Timian!

Timian elsker løg og tilsætter man en teske tørret timian til løgene i starten, giver det en helt ny udgave. Man kan også prøve at tilsætte øl eller æblejuice og lade væsken fordampe, det giver også en god smag.

bløde karamelliserede rødløg i stegepande

Ingrediensnoter

Løg – Jeg har brugt rødløg her i opskriften, men det kan sagtens være almindelige løg i stedet for.

Balsamicoeddike – Balsamicoeddike giver en rigtig god syre til løgene som man efterfølgende balancerer med brun farin.

Engelsk sovs – Engelsk sovs er med til at tilføre lidt ekstra smag, det kan udskiftes med Worcestershire sauce efter smag.

Brun farin – Det giver sødme til løgene og balancerer syren fra balsamico og engelsk sovs.

Hvordan laver man karamelliserede løg?

Her kommer en kort gennemgang af hvordan du selv kan lave de bedste bløde søde løg i verden. Der er lidt forberedelse i at pille løg, men når det først er overstået, så er det bare derudaf!

Husk ad du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.

De pillede og skårne løg tilberedes ved svag varme i en stor pande. Når løgene begynder at blive klare tilsættes salt og peber. Løgene steges videre ved svag varme hvorefter resten af ingredienserne tilsættes.
Nu skal løgene tilberedes til de er færdige og til de er blevet helt karamelliserede.

Nu er løgene klar til servering. De kan gemmes på køl eller fryses ned til senere brug.

Støbejernspande med karamelliserede løg

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man Karameliserede løg?

De færdigtilberedte løg skal opbevares i køleskabet. Her kan de holde i cirka 4 dage.

Kan karamliserede løg fryses?

Jeps! Frys dem ned i små portioner, så kan man altid lige tage lidt op.

Andre opskrifter du måske vil synes om

Karamelliserede rødløg

Opskrift på de bedste bløde løg

Her får du vores opskrift på verdens bedste søde bløde karamelliserede løg. Der er smag for alle pengene, og de passer perfekt som tilbehør til en klassisk Dansk bøf med det hele. Husk at lave en stor portion!

karamelliserede løg i støbejernspande
5 fra 2 stemmer

Karamelliserede løg

Opskrift på de bedste karamelliserede løg du kan forstille dig. Perfekte til en hakkebøf. Der er smag for alle pengene og man kan lige så godt lave en dobbeltportion når man alligevel er i gang. For os der elsker bløde løg, så sidder den her opskrift lige i skabet.
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 5 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 portion
Kalorier 747 kcal

Ingredienser

  • 1 kg løg, rødløg eller almindelige løg
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • Peber, efter smag
  • 2 spsk brun farin
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1 spsk engelsk sovs

Sådan gør du

  • Løgene pilles og deles i halve. De skæres derefter i tynde både.
    Løg skåret i tynde både
  • På en stor pande varmes smør og olie op til middel varme.
    smør smeltes på en pande
  • Løgene kommes på panden. Skru lidt ned for varmen og tilbered nu løgene i ca. 20 minutter til de begynder at blive klare. Pas på at løgene ikke bruner, så skal der skrues ned for varmen.
    – Husk at vende løgene rundt nogle gange.
    rødløgene på pande
  • Når der er gået 20 minutter tilsættes der salt og peber. Løgene tilberedes igen i Ca. 20 minutter.
    – Husk at vende løgene rundt nogle gange.
    salt og peber kommes i løgene
  • Efter ca. 20 minutter tilsættes brun farin, balsamicoeddike samt engelsk sovs. Vend det grundigt sammen og tilbered det igen ca. 20 minutter. Når tiden næsten er gået skrues der en sule op for varmen onder omrøring.
    næsten færdige karamelliserede løg
  • Når man er tilfreds med karamelliseringen, er løgene færdige og klar til servering.
    Velbekomme.

Nutrition

Serving: 1portionKalorier: 747kcalKulhydrater: 124gProtein: 11gFedt: 27gMættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 31mgNatrium: 706mgKalium: 1663mgFibre: 17gSukker: 70gA-vitamin: 394IUC-vitamin: 76mgCalcium: 281mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Billigt tilbehør, Bløde søde løg, Karameliserede løg, karamelliserede rødløg
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.
Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Indhold

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Populære opskrifter

Nyeste indlæg

Du vil måske også synes om