Hjem » Aftensmad » Hakkebøf med bløde løg

Hakkebøf med bløde løg

En god hakkebøf med bløde løg og brun sovs er altså bare hyggemad. Det er mad både voksne og børn sætter pris på herhjemme, og det er heldigvis både billig og nem mad. Læs med her og få vores nemme opskrift på en helt klassisk hakkedreng med løg.

Hakkebøf med bløde løg i pande
Hakkebøf med bløde løg

Nem mad med hakket oksekød

Det er faktisk ikke så tit vi spiser en helt almindelig hakkebøf, men vi nyder det når det er på menuen. Det kan være til frokost med et stykke rugbrød, eller til aften med sovs og en lille kartoffel til.

De fleste af os putter med jævne mellemrum hakket kød i indkøbskurven, dels fordi det er billigt, men også fordi det indgår i rigtig mange retter lige fra en hakkebøf til en god bolognese. Når jeg køber hakket oksekød, så plejer jeg at gå efter en mellem fedtprocent, det helt magre har det med at bliv frygteligt tørt når det stegt, så pas på med for magert kød. Specielt til en hakkebøf, så er det vigtigt at der er lidt fedt i kødet, både så det ikke bliver tørt, men også fordi det giver en masse smag.

I weekenderne hvor vi ikke er ude af døren, og kan være lidt mere i køkkenet, så kan jeg sagtens finde på at lave en hakkebøf med bløde løg og et spejlæg til frokost. Det tager ikke så lang tid at lave og det smager altså rigtig godt.

Og så er der jo de bløde løg, dem kan jeg ikke undvære og de hører sig til. Sovsen er en vurderingssag, jeg er til sovs, og gerne meget af det! Men en hakkebøf kan sagtens serveres uden.

Rå hakkebøffer af hakket oksekød med salt og peber
Hakkebøffer klar til panden

Hvordan laver man hakkebøf med bløde løg?

Det er heldigvis nemt at lave en god hakkebøf. Jeg plejer at regne med omkring 200 g. hakket oksekød pr. mand.

Til selve hakkebøfferne med bløde løg skal du bruge følgende:

  • Løg
  • Smør
  • Sukker
  • Olie
  • Hakket oksekød
  • Salt og Peber

Først laves de bløde løg ved at skriver af løg steges i smør på panden med lidt sukker til de bliver brune og bløde. Så får de lidt salt og peber, og så skal bøfferne laves.

Bøfferne formes og hakkes med en kniv på begge sider. De skal krydres med salt og peber, og steges på panden med smør og olie. Når bøfferne er færdigstegte, tages de af panden, og så kan man med fordel lave en lækker pandesovs i panden sammen med stegeresterne. Det står i opskriften længere ned hvordan du gør.

Hakkebøffer i pande med bløde løg på toppen

Opskrift på hakkebøffer med bløde løg

Her får du den nemme og hurtige opskrift på hakkebøf med bløde løg. Vi har også skrevet opskriften på en lækker pandesovs til dig, for det passer bare så godt til. Vil du ikke have sovs til, så springer du den selvfølgelig bare over.

Hakkebøf med bløde løg i pande
5 fra 1 stemme

Hakkebøf med bløde løg

Opskrift på helt klassiske danske hakkebøffer med bløde løg og brun sovs
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 35 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser

Bløde løg:

  • 4 stk løg, pillet, delt i halve og skåret i skiver
  • 3 spsk smør
  • 1 spsk sukker
  • salt, efter smag
  • peber, efter smag

Hakkebøffer:

  • 800 g hakket oksekød, delt i 4 portioner
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk olie

Sovs: Hvis man nu ikke kan undvære

  • Stegefedt samt rester fra panden
  • 1 spsk mel
  • 3 dl oksebouillon
  • 1 spsk ketchup
  • 2 tsk kulør, eller efter smag, det skal jo være brun sovs
  • 1 tsk sukker
  • salt, efter smag
  • peber, efter smag

Sådan gør du

Bløde løg:

  • På en stor pande smeltes smørret og løgene steges ved middelvarme. Tilsæt sukker og steg dem til de klarer og bliver bløde og gyldne, krydder dem med salt og peber efter smag. Tag løgene af panden og stil dem til siden.

Hakkebøffer:

  • Farsen deles i 4 lige store portioner, form de 4 klumper fars til 4 bøffer. De hakkes med en kniv på begge sider og krydres med salt og peber.
  • Smelt smørret sammen med olien på samme pande der blev brugt til løgene. Kom hakkebøfferne på panden og brun dem af på begge sider ved høj varme. Skru derefter ned for varmen og steg bøfferne færdige i Ca. 4-5 minutter på hver side eller til den ønskede kernetemperatur.
  • Når bøfferne er færdige tages de af panden og stilles til siden.

Sovs:

  • I samme pande som bøfferne er stegt kommes mel. Rør det sammen med fedstoffet og stegeresterne og svits det ved middel varme i Ca. 2 minutter.
  • Kom derefter bouillon på panden og pisk det sammen med melet til saucen jævner. Kom ketchup og sukker i og rør det ud i saucen.
  • Tilsæt kulør til sovsen samt sukker. og rør grundigt rundt. Smag den til med salt og peber.
    – Hvis saucen er blevet for tyk tilsættes lidt vand. Er den for tynd kan den jævnes med en smule maizena rør op med en smule vand.

Anretning:

  • Når sovsen er færdig kommes bøfferne tilbage i panden, og der kommes en lille portion bløde løg på hver bøf. Server retten i panden.
  • Velbekomme.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.