Madformadelskere / Airfryer / Hakkebøf i airfryer

Hakkebøf i airfryer

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Vi er blevet meget glade for at lave hakkebøf i airfryer, det er nemt og hurtigt, og så sviner det ikke.

hakkebøf i airfryer kurv.

Mere airfryermad

HOP DIREKTE TIL

    Vi bruger efterhånd airfryeren en del når vi laver mad, og der er faktisk ret mange fordele, også når du skal lave klassiske danske hakkebøffer.

    Opskriften er god fordi

    Nemt – Du behøver ikke holde særligt øje med bøfferne når de først er sat over.
    Mindre svineri – Du har ikke en pande med smør der står og sprøjter rundt i hele køkkenet.
    Mindre fedtstof – Når du steger i airfryeren kan du spare på smør eller andet fedtstof til at stege i.

    Ingrediensnoter

    Oksekød – Vi skal selvfølgelig bruge hakket oksekød.Vi plejer at vælge noget der har lidt fedt i, for at få de mest saftige bøffer.

    Salt og peber – Klassiske bøffer skal bare krydres godt med salt og peber, men du kan selvfølgelig godt eksperimentere med andre krydderier.

    Hvordan laver man hakkebøffer i airfryer?

    1. Først skal bøfferne naturligvis formes, og det er helt på samme måde som hvis du ville stege dem på panden.
    2. Herefter får de lige en hurtig tur med oliespray’en, og så skal de have salt og peber inden de lægges på risten i bunden af airfryerkurven
    3. Så skal bøfferne bare i, og maskinen tændes, og så skal de have cirka 10 minutter ved 180 grader. Så er de som vi gerne vil have dem. Lækre og saftige. Hvis de skal være lidt mere rosa, så prøv at nøjes med 8 minutter i første omgang.
    4. Når tilberedningstiden er går, er bøfferne klar til servering.


      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Tilberedningstid – Første gang du skal prøve opskriften skal du prøve dig lidt frem med tiden. Det er nemlig meget forskelligt hvordan airfryere varmer. I vores passer det med 10 minutter. Men det kan være de kun skal have 8 i din, eller måske 12. Når du først har ramt tiden, så bliver det nemmere næste gang du skal lave bøffer.

    hakkebøffer lavet i en cosori dualblaze.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan jeg gemme hakkebøffer der ikke bliver spist?

    Ja det kan de. Hvis du har nogle hakkebøffer tilbage kan de gemmes i køleskabet til næste dag eller fryses ned til nem aftensmad en anden gang.

    Mere kød i airfryeren

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    hakkebøf i airfryer kurv.
    4.50 fra 2 stemmer

    Hakkebøf i airfryer

    Lækre hakkebøffer lavet i airfryer. Du kan servere dem med bløde løg, kartofler og sovs eller måske noget lettere grønt tilbehør. Det er helt op til dig selv. Det bliver i hvert fald ikke meget lettere eller hurtigere at lave lækre saftige bøffer til aftensmaden.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 10 minutter
    Samlet tid 15 minutter
    Ret Aftensmad
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 510 kcal

    Udstyr

    Ingredienser

    • 800 g hakket oksekød
    • Olivenolie, gerne en spray
    • Salt, efter smag
    • Peber, efter smag

    Sådan gør du

    • Det hakkede oksekød samles og deles i portioner a 200 g. Form klumperne af til bøffer på ca. 2 cm i tykkelsen.
      – Jeg bruger en bøfpresser til det, det fungerer ret godt. Dem kan man købe i rigtig mange forretninger. De kan også sagtens formes i hånden.
      800 g hakket oksekød
    • Bøfferne sprayes med et tyndt lag olie og krydres på begge sider med salt og peber efter smag.
      Olivenolie, Salt, Peber
    • Forvarm din airfryer i et par minutter med en temperatur på 180 grader.
    • Når airfryeren er varm kommes bøfferne på risten og skal nu til beredes i ca. 10 minutter ved 180 grader på "Airfry"-funktionen.
      – Hvis du vil have dem en smule røde, så skal du nøjes med at give dem 8 minutter.
    • Når bøfferne er færdige tages de op af airfryeren og serveres med det samme.

    Tips og noter

    Opbevaring – Har du rester tilbage, så kan du gemme bøfferne i køleskabet til dagen efter, eller du kan fryse dem ned til en anden gang.
    Airfryer – Vi bruger en Cosori Dual blaze Airfryer (reklamelink), den er vi virkelig glade for, og den kan kun anbefales hvis du er på jagt efter en brugervenlig airfryer, der tilbereder maden hurtigt, og er nem at gøre ren.
    Der er ikke to airfryere der varmer ens, så første gang du skal prøve opskriften, er det vigtigt at du prøver dig frem med tiden. I vores Cosori Dual blaze passer det med 10 minutter.
    Servering – Server dine hakkebøffer helt klassisk med kartofler og bløde løg eller du kan servere dem i en lækker hjemmelavet burger.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 510kcalProtein: 34gFedt: 40gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 18gTransfedt: 2gKolesterol: 142mgNatrium: 231mgKalium: 540mgCalcium: 36mgJern: 4mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Lige fra hjertet

    Hakkebøffer kan vi godt lide at spise. Det er sådan noget som vi alle 4 godt kan lide, og man kan jo variere tilbehøret i det uendelige.

    Vi er ret begejstrede for at lave hakkebøffer i vores airfryer. Fordi det bare er nemt, og de passer sig selv når de er sat over.

    Derudover sviner det ikke komfuret til, og det er nemt bare at smide airfryerkurven i opvaskeren.

    Så helt perfekt hverdagsmad i sådan en travl børnefamilie som vores.

    Derudover så bliver bøfferne også perfekte hver gang, og du kan sagtens stege dem, så de stadig er rosa i midten hvis du også helst vil have en hakkebøf sådan.

    – Rasmus

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 22. november 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar
    4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.