Vi er blevet meget glade for at lave hakkebøf i airfryer, det er nemt og hurtigt, og så sviner det ikke.

Mere airfryermad
Vi bruger efterhånd airfryeren en del når vi laver mad, og der er faktisk ret mange fordele, også når du skal lave klassiske danske hakkebøffer.
Opskriften er god fordi
Nemt – Du behøver ikke holde særligt øje med bøfferne når de først er sat over.
Mindre svineri – Du har ikke en pande med smør der står og sprøjter rundt i hele køkkenet.
Mindre fedtstof – Når du steger i airfryeren kan du spare på smør eller andet fedtstof til at stege i.
Ingrediensnoter
Oksekød – Vi skal selvfølgelig bruge hakket oksekød.Vi plejer at vælge noget der har lidt fedt i, for at få de mest saftige bøffer.
Salt og peber – Klassiske bøffer skal bare krydres godt med salt og peber, men du kan selvfølgelig godt eksperimentere med andre krydderier.
Hvordan laver man hakkebøffer i airfryer?
- Først skal bøfferne naturligvis formes, og det er helt på samme måde som hvis du ville stege dem på panden.
- Herefter får de lige en hurtig tur med oliespray’en, og så skal de have salt og peber inden de lægges på risten i bunden af airfryerkurven
- Så skal bøfferne bare i, og maskinen tændes, og så skal de have cirka 10 minutter ved 180 grader. Så er de som vi gerne vil have dem. Lækre og saftige. Hvis de skal være lidt mere rosa, så prøv at nøjes med 8 minutter i første omgang.
- Når tilberedningstiden er går, er bøfferne klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Tilberedningstid – Første gang du skal prøve opskriften skal du prøve dig lidt frem med tiden. Det er nemlig meget forskelligt hvordan airfryere varmer. I vores passer det med 10 minutter. Men det kan være de kun skal have 8 i din, eller måske 12. Når du først har ramt tiden, så bliver det nemmere næste gang du skal lave bøffer.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan de. Hvis du har nogle hakkebøffer tilbage kan de gemmes i køleskabet til næste dag eller fryses ned til nem aftensmad en anden gang.
Mere kød i airfryeren

Hakkebøf i airfryer
Udstyr
- Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink)
Ingredienser
- 800 g hakket oksekød
- Olivenolie, gerne en spray
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Det hakkede oksekød samles og deles i portioner a 200 g. Form klumperne af til bøffer på ca. 2 cm i tykkelsen. – Jeg bruger en bøfpresser til det, det fungerer ret godt. Dem kan man købe i rigtig mange forretninger. De kan også sagtens formes i hånden.800 g hakket oksekød
- Bøfferne sprayes med et tyndt lag olie og krydres på begge sider med salt og peber efter smag.Olivenolie, Salt, Peber
- Forvarm din airfryer i et par minutter med en temperatur på 180 grader.
- Når airfryeren er varm kommes bøfferne på risten og skal nu til beredes i ca. 10 minutter ved 180 grader på "Airfry"-funktionen. – Hvis du vil have dem en smule røde, så skal du nøjes med at give dem 8 minutter.
- Når bøfferne er færdige tages de op af airfryeren og serveres med det samme.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Lige fra hjertet
Hakkebøffer kan vi godt lide at spise. Det er sådan noget som vi alle 4 godt kan lide, og man kan jo variere tilbehøret i det uendelige.
Vi er ret begejstrede for at lave hakkebøffer i vores airfryer. Fordi det bare er nemt, og de passer sig selv når de er sat over.
Derudover sviner det ikke komfuret til, og det er nemt bare at smide airfryerkurven i opvaskeren.
Så helt perfekt hverdagsmad i sådan en travl børnefamilie som vores.
Derudover så bliver bøfferne også perfekte hver gang, og du kan sagtens stege dem, så de stadig er rosa i midten hvis du også helst vil have en hakkebøf sådan.
– Rasmus
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 22. november 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: