Vi kan godt lide en god hakkebøf herhjemme, og det er både serveret helt klassisk med bløde løg, eller med alle mulige andre slags tilbehør. Vi er blevet meget glade for at lave hakkebøf i airfryer, det er nemt og hurtigt, og så sviner det ikke. Få vores opskrift her.
Hurtige og nemme bøffer i airfryeren
Hakkebøffer kan vi godt lide at spise. Det er sådan noget som vi alle 4 god kan lide, og man kan jo variere tilbehøret i det uendelige.
Det er jo altid skønt med en Dansk bøf med løg, men en hakkebøf med pommes frites og bearnaise, er altså også bare dejligt.
Vi er ret begejstrede for at lave hakkebøffer i vores airfryer. Fordi det bare er nemt, og de passer sig selv når de er sat over.
Derudover sviner det ikke komfuret til, og det er nemt bare at smide airfryerkurven i opvaskeren.
Så helt perfekt hverdagsmad i sådan en travl børnefamilie som vores.
Derudover så bliver bøfferne også perfekte hver gang, og du kan sagtens stege dem, så de stadig er rosa i midten hvis du også helst vil have en hakkebøf sådan.
Ingrediensnoter
Oksekød – Vi skal selvfølgelig bruge hakket oksekød.Vi plejer at vælge noget der har lidt fedt i, for at få de mest saftige bøffer.
Salt og peber – Klassiske bøffer skal bare krydres godt med salt og peber, men du kan selvfølgelig godt eksperimentere med andre krydderier.
Hvordan laver man hakkebøf i airfryer?
Det er faktisk ret nemt at lave bøffer i airfryeren.
Først skal de naturligvis formes, og det er helt på samme måde som hvis du ville stege dem på panden.
Herefter får de lige en hurtig tur med oliespray’en, og så skal de have salt og peber inden de lægges på risten i bunden af airfryerkurven.
Så skal bøfferne bare i, og maskinen tændes, og så skal de have cirka 10 minutter ved 180 grader. Så er de som vi gerne vil have dem. Lækre og saftige. Hvis de skal være lidt mere rosa, så prøv at nøjes med 8 minutter i første omgang.
Det kommer meget an på hvilken type maskine du har, så første gang du laver dem, skal du prøve dig lidt frem indtil du har fundet den helt rigtige tid. Det afhænger selvfølgelig også af tykkelsen på bøfferne.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan de. Hvis du har nogle hakkebøffer tilbage kan de gemmes i køleskabet til næste dag eller fryses ned til nem aftensmad en anden gang.
Andre airfryer-opskrifter du måske vil synes om
- Hel kylling i airfryer
- Andelår i airfryer
- Bacon i airfryer
- Brunede kartofler i airfryer
- Andebryst i airfryer
Tips og Tricks
- Tilberedningstid
- Første gang du skal prøve opskriften skal du prøve dig lidt frem med tiden. Det er nemlig meget forskelligt hvordan airfryere varmer. I vores passer det med 10 minutter. Men det kan være de kun skal have 8 i din, eller måske 12. Når du først har ramt tiden, så bliver det nemmere næste gang du skal lave bøffer.
Serveringsforslag
- Server dine hakkebøffer klassisk med kogte kartofler, Bløde løg og Brun sovs.
- Server med en dejlig salat, for eksempel Grøn salat med æble og tranebær og nogle Rodfrugter i ovn.
Elsker du at lave mad i din airfryer?
Prøv vores opskrift på Hel kylling i airfryer eller Cote de boeuf i airfryer
Opskrift på airfryer hakkebøffer
Her får du vores opskrift på lækre og saftige hakkebøffer lavet i airfryer. Det er en nem og hurtig måde at lave perfekte bøffer på, og så passer de sig selv når de er sat over.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og lave nogle lækre hakkebøffer til din familie.
Hakkebøf i airfryer
Udstyr
- Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink)
Ingredienser
- 800 g hakket oksekød
- Olivenolie, gerne en spray
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Det hakkede oksekød samles og deles i portioner a 200 g. Form klumperne af til bøffer på ca. 2 cm i tykkelsen. – Jeg bruger en bøfpresser til det, det fungerer ret godt. Dem kan man købe i rigtig mange forretninger. De kan også sagtens formes i hånden.800 g hakket oksekød
- Bøfferne sprayes med et tyndt lag olie og krydres på begge sider med salt og peber efter smag.Olivenolie, Salt, Peber
- Forvarm din airfryer i et par minutter med en temperatur på 180 grader.
- Når airfryeren er varm kommes bøfferne på risten og skal nu til beredes i ca. 10 minutter ved 180 grader.– Hvis du vil have dem en smule røde, så skal du nøjes med at give dem 8 minutter.
- Når bøfferne er færdige tages de op af airfryeren og serveres med det samme.
- OBS: Der er ikke to airfryere der varmer ens, så første gang du skal prøve opskriften, er det vigtigt at du prøver dig frem med tiden. Vores maskine er en Cosori Dualblaze (reklamelink), og her passer det med 10 minutter.
Noter
Opbevaring
Har du rester tilbage, så kan du gemme bøfferne i køleskabet til dagen efter, eller du kan fryse dem ned til en anden gang.Airfryer
Vi bruger en Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink), den er vi virkelig glade for, og den kan kun anbefales hvis du er på jagt efter en brugervenlig airfryer, der tilbereder maden hurtigt, og er nem at gøre ren.Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 22. november 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her