Saftigt, velsmagende og så med en lækker sovs til. Forloren hare i airfryer er den nemme, og hurtige måde at lave den klassiske danske ret på. Hvis du ikke har lavet farsbrød i din airfryer endnu, så er du nu du skal i gang. Læs med her og se hvor nemt det er.
Farsbrød – Forloren hare eller farssteg
Nu er det ikke fordi at vi får forloren hare særligt tit, men når vi gør, så er det noget vi alle sammen sætter pris på. De der lækre saftige skiver farsbrød, sammen med den gode sovs og så nogle kogte kartofler og lidt grønt, det kan altså noget!
Kært barn har mange navne som man siger, og det samme gælder vel for forloren hare. Hjemme hos min mor herdder det farssteg, og det er nærmest en dødssynd at sammenligne det med forloren hare, men jeg vover nu alligevel pelsen. For farsen er stort set den samme, det er tilbehøret der afviger og ikke kan sammenlignes. Ristede svampe, bagte tomater og løg til farssteg og til den forlorne hare er det helt klassisk, kogte kartofler, måske en brunet, sovs og så kogte ærter.
Jeg skal nok lave en opskrift på min mors farssteg og dele den med jer, for det kan virkelig noget!
Det er summen af det hele der gør forloren hare til sådan en lækker mundfuld, og selv i mens jeg sidder her og skriver opskriften, så får jeg helt mundvand, og jeg kan faktisk ikke,udelukke at det kommer på menuen til i aften.
Ingrediensnoter
Bacon – Der skal selvfølgelig bacon i farsen og også ovenpå. I farsen giver det salt og den røgede gode smag.
Hakket okse og svinekød – Du kan sagtens bruge hakket kalv og flæsk i stedet for, men jeg synes at det giver lidt mere smag hvis man blander okse- og svinekød.
Salt & Peber – Farsen skal krydres godt, så den kommer til at smage af noget.
Cayennepeber – Giver en lille smule varme, ikke noget man tænker over, men den er der.
Æg – Til at binde farsen.
Rasp – Også til at binde farsen sammen.
Piskefløde – Giver lidt ekstra fedme til farsen. Kan erstattes af mælk.
Vand – Skal i bunden af airfryeren, det skal senere bruges til sovsen.
Og så er der også lidt der skal bruges til sovsen.
Piskefløde – Piskefløden runder sovsen af.
Bouillonterning – For at få ekstra smag på sovsen.
Ribsgele – Kan erstattes af kvædegele eller æblegele.
Rødvinseddike – Til at balancere smagen af sovsen, og give modspil til sødmen fra ribsgele.
Alternative ingredienser
- Udskift for eksempel rasp med brødkrummer udblødt i mælk
- Brug hakket kalv og flæsk i stedet for at blande okse og svinekød
Hvordan laver man forloren hare i airfryer?
Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver det bedste forlorne hare. Du skal bruge en Airfryer og risten skal være i skuffen.
I en gryde svitses bacontern kort og stilles derefter til siden. I en skål røres farsen sammen, inden den formes til et farsbrød i passende størrelse. Farsbrødet pakkes pænt ind i skiver af bacon. Der kommes vand i bunden af bakken til airfryeren og risten kommes i inden der forlorne har placeres på risten.
Den forlorne hare tilberedes nu med Airfry-funktionen i 30-40 minutter eller til den korrekte kernetemperatur er nået.
Når den forlorne hare er færdig, tages den op og stegeskyen fra bakken forvandles i en gryde til en god og kraftig sovs.
Skær passende skiver af farsbrødet, og server den med kogte kartofler og ærter til.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, de kan holde sigt et par dage på køl, eller det kan fryses ned.
Du kan bruge resterne til pålæg, eller som kød i en lækker biksemad.
Andre airfryer-opskrifter du måske vil synes om
- Bagt brie med tomater i airfryer
- Bananmuffins i airfryer
- Cote de boeuf i airfryer
- Kyllingefrikadeller i airfryer
- Kalveculotte i airfryer
Tips og Tricks
- Prøvedelle
- Steg en lille “prøvedelle” af farsen. Så kan du smage om farsen mangler krydderier.
- Lav en dobbeltportion
- Det smager godt, og der gør resterne også! Så hvis du kan kile en dobbeltportion i din airfryer, så gør det.
Serveringsforslag
- Server helt klassisk med sovs, kogte kartofler og kogte grønne ærter.
Elsker du farsbrød?
Prøv også vores opskrift på Indbagt farsbrød eller Farsbrød på grill
Andre tilberedningsmetoder
Opskrift på airfryer farsbrød
Her får du vores opskrift på en ægte Dansk klassiker, Forloren hare på den nemme måde. Det smager altså bare godt, og jeg kan kun anbefale dig at lave det i din airfryer.
Det går hurtigt, det er nemt og resultatet sidder lige i skabet. Vi håber du får lyst til at kaste dig ud i det.
Forloren hare i arifryer
Udstyr
- Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink)
Ingredienser
- 150 g bacon, skæres i fine tern
- 250 g hakket oksekød
- 250 g hakket svinekød
- 1 tsk salt
- ¼ tsk peber
- ¼ tsk cayennepeber
- 1 æg
- 1 løg, revet groft
- 1 dl rasp
- 0,75 dl piskefløde
- 12 skiver bacon
- 5 dl vand
Sovs:
- 2 dl piskefløde
- 1 svinebouillonterning, eller okse
- 1 spsk sovsekulør
- 1 spsk ribsgele
- ½ tsk rødvinseddike
- Salt
- Peber
- 1,5 spsk maizena, samt en smule vand
Sådan gør du
- Den forlorne hare tilberedes på risten i skuffen til airfryeren og på programmet "Airfry".
- Baconen skæres i fine tern, og svitses på en varm pande. Den skal ikke brunes, men bare lige have lidt varme. Stil den til afkøling når den er færdig150 g bacon
- I en skål kommes okse- og svinekød, der tilsættes salt, peber og cayennepeber og farsen røres derefter sej.250 g hakket oksekød, 250 g hakket svinekød, 1 tsk salt, ¼ tsk peber, ¼ tsk cayennepeber
- Derefter tilsættes revet løg, rasp, fløde, æg og den afkølede bacon.1 æg, 1 løg, 1 dl rasp, 0,75 dl piskefløde, 150 g bacon
- Rør farsen grundigt sammen, til det er blevet jævn og uden klumper.
- Form nu et farsbrød ud af farsen, og placer skiver af bacon henover. Placer derefter den forlorne hare på risten i skuffen til din airfryer. Tilsæt vand i bunden af skuffen.12 skiver bacon, 5 dl vand
- Kom skuffen i din airfryen og tilbered nu den forlorne hare ved 180 grader på "Airfry"-funktionen i 30 – 40 minutter, eller til kernetemperaturen er 70 grader. Tilsæt eventuelt mere væske undervejs, hvis det er nødvendigt.
- Når kernetemperaturen er nået, tages farsbrødet op og skal nu trække i mens man laver sovsen.
Sovs:
- Stegeskyen fra skuffen i airfryeren bringes i kog, tilsæt fløde, kulør samt bouillon og ribsgele. Smag saucen til med salt og peber.1 svinebouillonterning, 2 dl piskefløde, 1 spsk sovsekulør, 1 spsk ribsgele, Salt, Peber, ½ tsk rødvinseddike
- I et lille glas blandes maizena og en lille smule vand, pisk det i sovsen for at jævne den.1,5 spsk maizena
- Når sovsen er smagt til og jævnet, hældes den på en forvarmet kande eller i en sovseskål og stilles klar på bordet.
- Server sovs og skiver af forloren hare sammen med for eksempel kogte kartofler, ærter og ribsgele.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her