Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hakkebøffer på grill

Hakkebøffer på grill

4.50

/5

25 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.50

/5

25 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Saftig og med en lækker smag af grill og sommer. Det er lige sådan hakkebøffer på grill skal være. Serveret sammen med en lækker kartoffelsalat og en hurtig sauce, så er det slet ikke så ringe! Hvis du vil se hvor nemt det er at lave de bedste grillede hakkebøffer, så læs med her og få vores opskrift.

saftige hakkebøffer på grill der hviler på skærebræt

Hakkedreng på grillen

Når sommeren er der, og man sidder på terrassen og hygger, så er der for mig ikke noget bedre end duften af grillen der varmer op. Jeg kan huske det fra min barndom, lugten af optændingsblokke og grillkul og hele den stemning der var omkring grillen. Nu er det ikke så meget optændingsblokke jeg bruger længere, men duften af grill er nu bare fantastisk.

Jeg griller hele året! Og jeg griller stort set alt. Lige fra hamburgerryggen til hakkebøffen. Hakkebøffer kommer i mange varianter, den mere traditionelle med bløde løg og brun sovs, og som her i opskriften, en udgave der er lidt mere sommeragtig. Vi spiser dem tit i løbet af sommeren, de er nemme at lave og smager rigtig godt.

Man kan jo vælge at servere dem med alt muligt tilbehør. En grillet bagt kartoffel med masser af hvidløgssmør måske, eller hvad med en lækker kartoffelsalat og en god whiskysauce? Der er så mange muligheder, og det er bare fantasien der sætter grænser.

Det er nu man skal ud og gøre grillen klar hvis man ikke allerede har gjort det. En god omgang forårsrengøring af hele grillen, både udvendigt og indvendigt, så man klar til at fyre op og lave de bedste hakkebøffer på grill.

6 grillede hakkebøffer på skærebræt

Ingrediensnoter

Hakket oksekød – Gå efter hakket oksekød med en ikke alt for lav fedtprocent.

Barbecuesauce – Giver en god smag til farsen, men kan erstattes med ketchup.

Soya sauce – Soya sauce giver en god salt dyb umamismag til bøfferne.

Hvordan laver man hakkebøffer på grill?

Det første man skal gøre, er at blande alle ingredienserne til farsen rigtig godt sammen. Herefter deles farsen op, og formes til bøffer. De formede bøffer pensles med olie, og krydres med salt og peber inden de kommes på grillen.

Bøfferne er hurtige at stege, og så snart de er færdige, er du klar til at spise.

saftige hakkebøffer på grill

Ofte stillede spørgsmål

Kan hakkebøfferne fryses?

Ja, du kan sagtens fryse de grillede hakkebøffer hvis du ikke får spist dem alle sammen.

Kan jeg bruge andet end oksekød?

Ja, du kan også bruget hakket svinekød eller hakket kalv og flæsk. Prøv også med hakket kyllingekød, eller sågar en plantebaseret fars.

Andre grillretter du måske vil synes om

6 hakkebøffer på grill på skærebræt

Opskrift på grillede hakkebøffer

Her får du vores opskrift på de bedste barbecue hakkebøffer på grill. De er nemme at lave, og så er de fulde af god smag. De passer perfekt til en sommeraften på terrassen med en god kartoffelsalat og en grøn salat.

saftige hakkebøffer på grill der hviler på skærebræt
4.50 fra 2 stemmer

Hakkebøf på grill

Nem opskrift på lækre saftige grillede hakkebøffer. Det er det perfekte at servere til familien når der skal tændes op i grillen og rigtig hygges på terrassen. Hvem elsker ikke hakkebøffer? Og med det rigtige tilbehør, har du et fantastisk måltid på ingen tid.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 6 bøffer
Kalorier 455 kcal

Ingredienser

Fars:

  • 1 kg hakket oksekød
  • 1 løg, fint hakket
  • 1 rød peberfrugt, fint hakket
  • 2 spsk barbecuesauce, eller ketchup
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 spsk soya sauce
  • 1 tsk sød fransk sennep
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk hvidløgspulver

Yderligere:

  • Olivenolie, til pensling
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Forvarm grillen til 240 grader.
  • Løg og peberfrugt hakkes fint og kommes i en skål sammen med resten af ingredienserne til farsen. Rør farsen grundigt sammen til den er sammenhængende.
  • Form 6 bøffer på ca. 2,5-3 cm i tykkelsen. Pensel dem derefter med en smule olie og krydder med salt og peber.
    hakkebøffer klar til at komme på grillen
  • Steg nu bøfferne på grillen ved høj varme i 5-6 minutter på hver side. Når man vender bøffen kan man med fordel pensle med barbecuesauce efter ønske.
    hakkebøffer på gasgrill
  • Server direkte fra grillen med en god salat eller kartoffelsalat.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1bøfKalorier: 455kcalKulhydrater: 7gProtein: 30gFedt: 33gMættet fedt: 13gTransfedt: 2gKolesterol: 118mgNatrium: 1125mgKalium: 575mgFibre: 1gSukker: 4gA-vitamin: 637IUC-vitamin: 27mgCalcium: 43mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.