Populært:

Roastbeef på grill

5

/5

2 timer 20 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 20 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækker, mør og saftig rosastegt roastbeef på grill. Her i grillsæsonen er det med at variere hvad man griller, så det ikke bare ender ud i pølser hele tiden. En grillet roastbeef er virkelig lækker, og serveret sammen med noget lækkert tilbehør, så er det bare toppen. Hvis du har lyst til at se hvordan du selv kan lave den perfekte roastbeef, både reverse seared og traditionelt lavet, så læs med her og få vores opskrift.

Lækker rosastegt roastbeef på grill

Hvad er roastbeef?

Vi elsker roastbeef, på smørrebrødet, lavet på grillen, stegt på panden eller lavet i ovnen. Uanset, så er roastbeef bare godt og kan spises både koldt og varmt. Men hvad er roastbeef egentlig? Roastbeef laves oftest af følgende stykker kød:

  • Inderlår
  • Lårtunge
  • Tyksteg

Kødet bliver pudset helt rent for sener og fedt, og derefter snørret op i den klassiske form vi kender fra køledisken. Roastbeef er et forholdsvis fedtfattigt stykke kød og har en tildens til at blive tørt, hvis man overtilbereder det. Det kan derfor være en rigtig god ide at alliere sig med et stegetermometer når man går i gang.

Roastbeef klar til at blive grillet

Oksekød på grillen

Vi kender alle den klassiske roastbeef, skåret i tynde skiver og serveret på smørrebrødet, men en roastbeef tilberedt på grillen er også bare en lækker mundfuld! Og skulle der være rester, så kan man jo altid tage sig et stykke rugbrød med det hele dagen derpå.

Når jeg laver roastbeef på grillen, så er det som regel i weekenden. Det er rigtig “comfort food” og med noget lækkert tilbehør, godt selskab og lidt vin i glassene, så er jeg i himlen.

Røget og grillet roastbeef

Ingrediensnoter

Roastbeef – Gå efter god kvalitet fra kødkvæg, smagen er bare bedre.

Smør – Eller alternativt olie.

Rosmarin – Jeg er vild med smagen af rosmarin, men det kan udelades.

Hvidløg – kan også udelades, men giver god smag.

Salt og peber – Selvfølgelig!

Hvordan laver man roastbeef på grill?

At lave roastbeef på grill er slet ikke så svært, der er et par forskellige metoder du kan bruge.

Traditionel, som jeg tror de fleste vil anvende, og så er der reverse sear metoden, som helt klart kan anbefales hvis man har lidt mere tid til rådighed. Hvis du vil vide mere om hvad reverse sear er, så kan du læse vores guide til reverse searing her.

Når du skal i gang med at grille en roastbeef, så er der et par småting du skal bruge ud over en roastbeef selvfølgelig, men ellers er det ret ligetil.

Stegen tages ud fra køl cirka 1 times tid inden den skal på grillen. Den smøres ind i smeltet smør eller en smule olie og gnides med salt og peber. Så er der der 2 forskellige tilberedninger på grill jeg vil anbefale dig at bruge. Vælg den der passer bedst til dig og den tid du har til rådighed.

Traditionel tilberedning: Stegen brunes over direkte varme og tilberedes færdig over indirekte varme.

Grillen skrues op til højeste varme og stegen brunes herefter af på alle sider.

Herefter skrues grillen ned til 180-200 grader og stegen tilberedes til kernetemperaturen er i mellem 56-58 grader. Herefter tages den af grillen og trækker utildækket inden den skæres ud og serveres.

Reverse sear af roastbeef på grill: Stegen tilberedes ved lav temperatur, til kernetemperatur lige før medium, derefter brunes den som det sidste af på grillen før den trækker utildækket før servering.

Grilllen/smokeren forvarmes. Der vælges den ønskede type træpiller, røgchunks, eller rygeflis. Stegen tilberedes herefter til en kernetemperatur omkring 54 grader med røg. Stegen tages af, og grillen varmes op til højeste varme.

En støbejernspande placeres på grillen, og varmes op. Smørret smeltes og bruses op i panden sammen med rosmarin og hvidløg. Vend stegen i det krydrede smør, inden den brunes af på alle sider over direkte varme. Slut-kernetemperaturen bør ligge imellem 56-58 grader.
Tag stegen af grillen og lad den trække inden servering.

Bruning af roastbeef efter tilberedning med reverse sear metoden

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken kernetemperatur skal roastbeef have?

Vi går efter en kernetemperatur på 56-58 grader når stegen er færdigtilberedt, så vil den stige et par grader mere mens den står og trækker. Med den temperatur får man en roastbeef som vi bedst kan lide den.

Kan resterne fryses?

Ja du kan fint gemme resterne på køl et par dage eller fryse dem ned.

Andre grillopskrifter du måske vil synes om

Lækker rosastegt roastbeef på grill

Tips og tricks til opskriften

  • Brug et stegetermometer under tilberedningen for at sikre at du får en perfekt tilberedt roastbeef. Det er vores erfaring at det er svært at gå efter tid og temperatur alene, da der er mange faktorer der spiller ind. Med et stegetermometer er du på den sikre side.

Serveringsforslag

Har du rester tilbage af?

Brug resterne til pålæg på rugbrød klassisk med remoulade og ristede løg. Du kan også bruge resterne i Stegte ris med oksekød eller Stir fry med oksekød og peberfrugt.
Bruning af roastbeef efter tilberedning med reverse sear metoden

Opskrift på grillet roastbeef

Her kommer vores opskrift på en perfekt rosastegt roastbeef på grill. Tilbered den traditionelt eller med reverse sear metoden.

Vi håber du får lyst til at lave en lækker roastbeef næste gang du tænder op i grillen.

Lækker rosastegt roastbeef på grill
5 fra 3 stemmer

Roastbeef på grill

Opskrift på roastbeef på grill
Lækker og mør rosastegt grillet roastbeef. Det er skøn sommermad at grille sådan et stykke kød, og du kan servere den med dit favorittilbehør. Det kan for eksempel være en kold kartoffelsalat og en grøn salat.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 55 minutter
Hviletid 15 minutter
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 278 kcal

Ingredienser

  • 1,2 kg roastbeef
  • 1 spsk smør, eller olie, til at smøre stegen ind i.
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag
  • 50 g smør, anvendes ved reverse sear metoden
  • 1 kvist rosmarin, anvendes ved reverse sear metoden
  • 1 fed hvidløg, anvendes ved reverse sear metoden

Sådan gør du

  • 1 time inden der skal grilles, tages stegen ud af stilles overdækket ved rumtemperatur.
    1,2 kg roastbeef
  • Gnid stegen ind i olie eller smeltet smør og krydder den med rigeligt salt og peber.
    1 spsk smør, Salt, Peber

Traditionel tilberedning af roastbeef på grill

  • Grillen forvarmes til højeste varme i god tid inden der skal grilles. Når grillen er rigtig varm brunes stegen af på alle sider over direkte varme.
    – Herefter skrues grillen ned til 180-200 grader og stegen tilberedes nu færdig over indirekte varme, til kernetemperaturen er i mellem 56-58 grader. Herefter tages den af grillen og trækker utildækket i ca. 15 minutter, inden den skæres ud og serveres.

Reverse sear af roastbeef på grill

  • Jeg anvender en Weber Smokefire Ex6 træpillegrill, det kan også gøres på en kul eller gasgrill. Her anvendes en rygeboks (reklamelink) til at lave røg hvis dette ønskes.
    Grillen/ smokeren forvarmes til 130 grader. Den foretrukne type træpiller, røgchunks eller røgflis tilføjes. Jeg bruger Hickory. Røgen kan også udelades.
    – Stegen tilberedes herefter til en kernetemperatur omkring 54 grader med eller uden røg ved 130 grader. Herefter tages stegen af grillen, i mens den varmes op til højeste varme.
    – Placer en støbejernspande på grillen under opvarmningen. Smørret smeltes i den varme pande, og bruses op sammen med rosmarin og hvidløg.
    – Vend stegen i det krydrede smør, inden den brunes af på alle sider over høj direkte varme. Slut-kernetemperaturen bør ligge imellem 56-58 grader.
    – Tag stegen af grillen og lad den trække cirka 15 minutter inden servering.
    50 g smør, 1 kvist rosmarin, 1 fed hvidløg
  • Server skåret i tynde skiver sammen med dit favorit tilbehør.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 278kcalKulhydrater: 1gProtein: 39gFedt: 12gMættet fedt: 6gKolesterol: 84mgNatrium: 160mgKalium: 697mgSukker: 1gA-vitamin: 156IUCalcium: 36mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 5. august 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.