Den her salat med grillede grønne asparges, peberfrugt og feta er bare en lækker mundfuld, og perfekt tilbehør til sommerens grillmad.

Mere grillinspiration
Opskriften er god fordi
Nem – Den er ikke spor svær at lave, og du kan forberede de grillede elementer på forhånd hvis du vil.
Ekstra smag – Fordi vi griller peberfrugt og grønne asparges får vi ekstra smag frem i grøntsagerne, og det giver altså en fantastisk salat.
Læseranbefaling
“Virkelig lækker salat med de grillede grønne asparges”
– Jonna –
Ingrediensnoter
Grønne asparges – Jeg griller dem, det giver sådan en lækker smag når de lige bliver grillet. Køb nogle lækre friske asparges når de er i sæson, vi går efter dem der ikke er alt for tykke, dem kan vi bedst lide.
Olivenolie – Kunne også sagtens være rapsolie. Det er bare til at smøre aspargesene med inden de grilles. Den skal også bruges i dressingen.
Oliven – Oliven er bare godt! De kan dog udelades hvis du ikke er vild med smagen.
Frisk oregano – Bare fordi vi har masser i haven. Tørret oregano kan bruges hvis du ikke har frisk.
Feta – Dejligt salt og cremet ost. Hvis du ikke er vild med feta, kan du skifte den ud med små mozzarellakugler. Du kan bruge en ægte feta eller vælge en salatost i stedet.
Hvidvinseddike – Til dressingen. Det kunne også sagtens være sherryeddike eller rødvinseddike.
Sød fransk sennep – Giver en god smag, kan erstattes af dijonsennep for en mere skarp smag.
Hvordan laver man salat med grønne asparges, peberfrugt og feta?
Der kræver en smule forberedelse, dressingen skal blandes, og aspargesene samt den røde peber der skal grilles. Men, når det er gjort, så er det lige ud af landevejen.
- Man kan med fordel starte med at forberede dressingen, så den kan trække lidt inden den forenes med resten af salaten.
- De grønne asparges grilles, peberfrugten forberedes. Den “brændes af” på et gasblus, til skallen er helt sort og boblet op. Kom den i en plastikpose og lad den ligge nogle minutter. Har man ikke et gasblus, kan man flække peberfrugten på langs og grille den med grillfunktionen i ovnen. Når peberfrugten har trukket lidt, har skallen løsnet sig og kan nu fjernes, skyl eventuelt med koldt vand. Derefter fjernes kerner, og peberfrugten skæres ud i tern. Tomater og løg forberedes ligeledes.
- I en stor skål blandes nu aspargesstykkerne, peberfrugt, løg, tomater, oliven samt den friske oregano.
- Dressingen hældes over og det hele vendes godt sammen, slut af med at drysse feta på toppen. Så er der serveret.
Den bedste salat med grønne asparges, klar til at smide på bordet på en lun sommeraften.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Skift gerne elementer ud – Er du ikke vild med en af ingredienserne, så skifter du bare ud som du synes. Denne salat har uendelige muligheder, så det er kun fantasien der sætter grænsen for hvilke grøntsager du kan bruge.
Forbered det hele på forhånd – Du kan sagtens grille asparges og peberfrugt og røre dressingen sammen på forhånd. Så er det hele klart når det er spisetid.
Knas på toppen – Vil du give salaten lidt knas på toppen, så drys med hakkede saltmandler, solsikkekerner eller nødder.
Servering – Server salaten til grillet fisk, for eksempel en Grillet laks eller Laksespyd. Salaten er god til alle sommerens grillretter, som koteletter, grillet kylling eller Jeres livretter.
Mere tilbehør med asparges

Salat med grønne asparges, peberfrugt og feta
Ingredienser
- 500 g grønne asparges
- 2 spsk olivenolie
- 1 rød peberfrugt
- 6 cherrytomater
- 1 rødløg
- 250 g oliven, stenfri
- 1 spsk frisk oregano, eller 1. spsk. tørret oregano
- 100 g feta
dressing
- 2 spsk hvidvinseddike
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk sød fransk sennep
- 1 tsk sukker
- 1 spsk kapers, hakket
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Forbered dressingen. Alle ingredienserne kommes i en skål og piskes sammen. Lad dressingen trække til den skal bruges.2 spsk hvidvinseddike, 3 spsk olivenolie, 1 tsk sød fransk sennep, 1 tsk sukker, 1 spsk kapers, Salt, Peber
- Aspargesene klargøres. Knæk enderne af og skyld dem i koldt vand. Lad dem derefter dryppe af.500 g grønne asparges
- Aspargesene smøres ind i olie, og grilles efterfølgende ved høj varme i ca. 5 minutter. Når aspargesene er kølet af, skæres de i stykker á ca. 2 cm.2 spsk olivenolie
- Den røde peber grilles ligeledes på grill eller på gasblus til skallen er blevet sort. Peberfrugten kommes derefter i en plastikpose og lukkes. Lad den trække 5 minutter. Fjern derefter skal og kerner. Skær peberfrugten i tern.1 rød peberfrugt
- Cherrytomaterne skylles i koldt vand og deles derefter i kvarte.6 cherrytomater
- Rødløget skæres i tynde bøde. Find en stor skål frem og kom derefter asparges, rød peber, rødløg, oliven, tomater samt oregano i. Bland det sammen.1 rødløg, 250 g oliven, 1 spsk frisk oregano
- Hæld dressingen over grøntsagerne og blande det hele. Slut af med at drysse fetaost i små stykker hen over.100 g feta
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 20. maj 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Virkelig lækker salat med de grillede grønne asparges
Hej Jonna
Tak, det er vi glade for at høre.
Tusind tak for din tilbagemelding.
Mvh Tina