En god salat er slet ikke så dårligt. Den her salat med grønne asparges, peberfrugt og feta er bare en lækker mundfuld. Det er lige nu at de grønne asparges er i sæson, så det er bare med at få det bedste ud af det. Jeg er vild med grønne asparges, og lige nu er der asparges på bordet stort set hver dag. Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften på den bedste salat med grillede grønne asparges.

Salater med grønne asparges
Vi griller, sidder og nyder ude livet på terrassen, og hygger med ungerne i haven. Det er ved at være sæson for sommersalater, og selvfølgelig skal man bruge de grøntsager der er i sæson. Grønne asparges er super godt som et sprødt element i enhver salat. Man kan vælge at bruge dem rå, grillet eller dampet. Fælles er at de bidrager med en lækker smag til salaten. Det behøver ikke kun at være en en grøn salat, det kan også sagtens være i en kartoffelsalat eller en skaldyrssalat.
Salat med grønne asparges, rød peber og feta passer helt perfekt til grillet kød, fisk eller som en frisk frokostret på en varm sommerdag.

Hvordan laver man salat med grønne asparges, peberfrugt og feta?
Der kræver en smule forberedelse, dressingen skal blandes, og aspargesene samt den røde peber der skal grilles. Men, når det er gjort, så er det lige ud af landevejen. Her kommer en lille oversigt over ingredienserne.
- Grønne asparges. Jeg griller dem, det giver sådan en lækker smag.
- Olivenolie. Kunne også sagtens være rapsolie. Det er bare til at smøre aspargesene med inden de grilles.
- Rød peber. Den griller jeg også, det kan også gøres under grill i ovnen.
- Cherrytomater. De har sådan en lækker smag.
- Rødløg. Kunne også sagtens være almindelige løg.
- Oliven. Oliven er bare godt! De kan dog udelades.
- Frisk oregano. Bare fordi vi har masser i haven. Tørret oregano kan bruges.
- Feta. Dejligt salt og cremet.
Dressingen:
- Hvidvinseddike. Det kunne sagtens være sherryeddike eller rødvinseddike.
- Olivenolie. Eller en anden olie der egner sig til dressing.
- Sød fransk sennep. Giver en god smag, kan erstattes af dijonsennep for en mere skarp smag.
- Sukker. For den rette balance.
- Kapers. Giver salt og syre.
- Salt og peber
Man kan med fordel starte med at forberede dressingen, så den kan trække lidt inden den forenes med resten af salaten.
De grønne asparges grilles, peberfrugten forberedes. Den “brændes af” på et gasblus, til skallen er helt sort og boblet op. Kom den i en plastikpose og lad den ligge nogle minutter. Har man ikke et gasblus, kan man flække peberfrugten på langs og grille den med grillfunktionen i ovnen. Når peberfrugten har trukket lidt, har skallen løsnet sig og kan nu fjernes, skyl eventuelt med koldt vand. Derefter fjernes kerner, og peberfrugten skæres ud i tern. Tomater og løg forberedes ligeledes.
I en stor skål blandes nu aspargesstykkerne, peberfrugt, løg, tomater, oliven samt den friske oregano. Dressingen hældes over og det hele vendes godt sammen, slut af med at drysse feta på toppen. Så er der serveret.
Det var da ikke så slemt! Den bedste salat med grønne asparges, klar til at smide på bordet på en lun sommeraften.

Opskrift på salat med grønne asparges, peberfrugt og feta
Her kommer vore opskrift på salat med grønne asparges, peberfrugt og feta. Det er rigtig lækker og smagsfuld salat, med et strejf af middelhavet. Den passer rigtig godt til fisk og grillet kød. Jeg håber du får lyst til at prøve den næste gang du skal lave salat.

Salat med grønne asparges, peberfrugt og feta
Ingredienser
- 2 bdt grønne asparges
- 2 spsk olivenolie
- 1 stk rød peber
- 6 stk cherrytomater
- 1 stk rødløg
- 1 glas oliven, stenfri
- 1 spsk frisk oregano, eller 1. spsk. tørret oregano
- 100 g feta, smuldret
dressing:
- 2 spsk hvidvinseddike
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk sød fransk sennep
- 1 tsk sukker
- 1 spsk kapers, hakket
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Forbered dressingen. Alle ingredienserne kommes i en skål og piskes sammen. Lad dressingen trække til den skal bruges.
- Aspargesene klargøres. Knæk enderne af og skyld dem i koldt vand. Lad dem derefter dryppe af.
- Aspargesene smøres ind i olie, og grilles efterfølgende ved høj varme i Ca. 5 minutter. Dette kan også gøres på grillpande. Når aspargesene er kølet af, skæres de i stykker á Ca. 2 cm.
- Den røde peber grilles ligeledes i ovn under grill, eller på gasblus til skallen er blevet sort. Peberfrugten kommes derefter i en plastikpose og lukkes. Lad den trække 5 minutter. Fjern derefter skal og kerner. Skær peberfrugten i tern.
- Cherrytomaterne skylles i koldt vand og deles derefter i kvarte.
- Rødløget skæres i tynde bøde. Find en stor skål frem og kom derefter asparges, rød peber, rødløg, oliven, tomater samt oregano i. Bland det sammen.
- Hæld dressingen over grøntsagerne og blande det hele. Slut af med at drysse fetaost over.
- Server med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Serveringsforslag
- Server salat med grønne asparges, rød peber og feta til fisk.
- Prøv at drysse hakkede saltmandler over salaten, det giver lidt lækkert knas.
- Skift cherrytomaterne ud med soltørrede tomater.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her