Populært:

Tykstegsbøf på grill

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Der er ikke noget som en grillet bøf! Tykstegsbøf på grill – Medium stegt, mør og saftig lige som den skal være. En god tykstegsbøf med eller uden fedtkant er en virkelig lækker bøf, og hvis man smider den på grillen, så får man så får man noget nær den perfekte bøf. Hvis du vil se hvordan man griller en tykstegsbøf, så læs med her og få vores opskrift.

tykstegsbøf på grill på skærebræt

Lidt om grillede bøffer

Her på bagkanten af det de fleste kalder for grillsæsonen, så sidder jeg og tænker på alle de hyggelige timer og al den lækre mad vi har spist i løbet af sommeren. For os er det heldigvis grillsæson hele året, men der er nu bare noget over det, når solen bager og det er dejligt varmt.

For mig er noget af det bedste på grillen en god bøf, og der er så mange lækre udskæringer, der alle har sine helt egne kvaliteter man kan vælge. Når man skal ud og købe en tykstegsbøf, så prøv at spørge din lokale slagter om han ikke kan skære et par bøffer til dig. Her er man sikker på at man får god kvalitet og det betyder noget for smag og mørhed.

Når det så er sagt, så kan man sagtens finde tykstegsbøffer i køddisken i mange supermarkeder, til en helt anden pris end hos slagteren, og de er ofte ganske udmærkede til prisen. Jeg foretrækker mine bøffer stegt medium – medium rød, så er den stadig lækker og saftig, men et er en smagssag.

Når jeg steger tykstegsbøffer på grill, er det som regel altid kernetemperaturen jeg holder øje med. På den måde sikrer man, at bøffen får lige præcis den tilberedning man gerne vil have. Du kan med fordel købe dig et stegetermometer med en sonde, der kan sidde i bøffen i mens den er på grillen. Tilberedningstiderne til de fleste grillopskrifter på kød, må betragtes som vejledende. Det er som udgangspunkt kernetemperaturen der er det mest retvisende.

Min favorit-tilberedningsmetode af tykstegsbøf på grill, er helt klart reverse sear. Her varmes bøffen op til den ønskede kernetemperatur ved lav indirekte varme, og brunes så efterfølgende af ved høj direkte varme. Denne metode er specielt velegnet til træpillegrill, hvor man kan styre temperaturen helt præcist. Her får man også tilført en masse røgsmag fra forbrændingen af træpillerne.

Tilbage er kun at vælge det perfekt tilbehør til en god grillet tykstegsbøf. Nogle lækre sprøde pommes frites, en grøn salat, og en lækker hjemmelavet whiskysauce, så bliver det ikke meget bedre!

lækre tykstegsbøffer på grill

Ingrediensnoter

Tykstegsbøffer – Jeg har været hos slagteren og købe tykstegsbøffer, de er dyre, men kvaliteten er også bare i top. Jeg fortrækker dem med fedtkanten på, selvom de helt traditionelt skæres til uden fedtkant.

Smør – Jeg pensler bøfferne med en smule smeltet smør før de kommer på grillen. Det kan du bare springe over, men det er med til at give en bedre smag. Det samme kan man gøre ved reverse sear metoden, her vendes bøfferne i smeltet smør, inden de brunes af.

Hvordan laver man tykstegbøf på grill?

Her kommer en kort beskrivelse af hvordan du laver de bedste tykstegsbøffer på grill.

Husk at tage dem ud af køleskabe i god tid inden de skal på grillen. De tempererede bøffer smøres med en smule smeltet smør og krydres med salt og peber.

Bøfferne steges nu over direkte varme på en forvarmet grill. Vend bøfferne ad flere omgang, så der opnået en ensartet tilberedning. Når den ønskede kernetemperatur er nået, tages bøfferne af grillen og skal nu trække utildækket i 5 – 7 minutter inden du serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

skærebræt med to tykstegsbøf på grill

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal kernetemperaturen være på en tykstegsbøf?

For medium stegt tykstegsbøf på grill, bør kernetemperaturen være 55 – 56 grader.

Kan resterne fryses?

Ja, det kan de sagtens. Så kan man bruge dem sammen med andre kødrester til en lækker biksemad.

Andre grillretter du måske vil synes om

udskåret tykstegsbøf på grill

Opskrift på grillet tykstegsbøf

Her får du vores opskrift på den bedste tykstegsbøf på grill. Masser af smag, lækker og saftig, lige som en god bøf skal være.

Server den perfekte tykstegsbøf med sprøde pommes frites og en lækker hjemmelavet whiskysauce eller Bearnaise sauce.

tykstegsbøf på grill på skærebræt
5 fra 2 stemmer

Tykstegsbøf på grill

Opskrift på tykstegsbøf på grill
Når man tænder op i grillen er det altid lækkert med en god bøf. En grillet tykstegsbøf med sprøde kartofler og en god sauce er super lækkert.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Hviletid 7 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 2 personer
Kalorier 595 kcal

Ingredienser

  • 2 tykstegsbøffer, á ca. 200 g.
  • 50 g smør
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Tilberedning ved direkte varme

  • Bøfferne tages ud af køleskabet ca. 30 minutter inden de skal grilles.
  • Grillen forvarmes til ca. 220 grader sat op til direkte varme. Grillristen smøres med neutral olie inden bøfferne kommes på.
  • Smør bøfferne med en smule smeltet smør og krydder dem med salt og peber.
  • Placer nu bøfferne på den forvarmede grille over direkte varme og tilbered dem 2 – 4 minutter på hver side afhængig af tykkelsen. Man kan også bruge et stegetermometer for at tjekke kernetemperaturen, den bør ligge på 55 – 56 grader.
    – Jeg plejer at vende bøfferne 4 gange, altså bliver stege tiden delt op til 2 x 1 minut på hver side.
  • Når bøfferne er færdige tages de af grillen og skal nu stå og trække utildækket i ca. 7 minutter inden de serveres.
  • Server de grillede tykstegsbøffer med en god favoritsauce og nogle sprøde pommes frites.

Tilberedning med reverse sear metoden:

  • Denne metode er især velegnet til træpillegrill.
  • Bøfferne tages ud af køleskabet ca. 30 minutter inden de skal grilles. Derefter krydres de med salt og peber efter smag.
  • Grillen forvarmes til 125 grader.
  • Grillristen smøres op med olie inden bøfferne kommes på. Krydder nu bøfferne med salt og peber efter smag.
  • Bøfferne kommes på grillen (indirekte varme). Tilbered nu bøfferne til kernetemperaturen er ca. 53 grader. Når kernetemperaturen er nået tages bøfferne af grillen, og der skrues op til højeste varme.
  • Når grillen er varmet helt op kommes bøfferne på, og brunes nu af ca. 1 – 2 minutter på hver side.
    Man kan eventuelt vende bøfferne i smeltet smør inden de brunes af.
  • Når bøfferne er brunet kort af tages de af grillen og skal nu hvile utildækket i ca. 5 minutter inden de serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 595kcalKulhydrater: 1gProtein: 40gFedt: 49gMættet fedt: 25gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 19gTransfedt: 1gKolesterol: 176mgNatrium: 283mgKalium: 542mgSukker: 1gA-vitamin: 655IUCalcium: 20mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.