Lækker og cremet flødesovs, med den helt rigtige smag af whisky som vi kender den. Hjemmelavet Whiskysauce er en af vores favorit saucer, den er nemt lave, den smager godt, og passer helt fantastisk til grillet kød. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den bedste whiskysauce, så læs med her.

Nem flødesovs med whisky
De fleste af os har været på Jensens Bøfhus, og i den forbindelse fået en af deres saucer, de kan også købes i de fleste supermarkeder. De smager faktisk rigtig godt, og det er en nem løsning.
Min favorit har altid været deres whiskysovs. Den smager rigtig godt til grillet kød, alt lige fra kylling til oksekød, problemet er bare at der altid er for lidt af den!
En nem flødesovs, er en af de saucer der skal sidde på rygraden hos enhver hjemmekok. Herhjemme er whiskysauce en af favoritterne i grillsæsonen, den passer bare rigtig godt til en lækker grillet bøf, eller en god grillkylling. Det bedste ved sovsen er at den er klar på under 15 minutter, og der er minimum indsats forbundet med at lave den.
Den kan altså ikke sammenlignes med en “ægte” sauce som bearnaise eller en god portvinssauce. Men når det så er sagt, så er det uden tvivl en fantastisk sovs!
Whiskysauce uden whisky, det lyder måske lidt skørt, men i sidste uge gik det op for mig at flasken med whisky var tom. Og hvad gør man så? Jo, jeg havde en flaske Cognac, så det brugte jeg i stedt for, og det blev faktisk udmærket alligevel. Og hvis man er modstander af alkohol i sovsen (den fordamper altså), så kan man faktisk købe whiskyessens online.
Ingrediensnoter
Smør – Smør er bare rart og smager godt, men her kan det erstattes af raps- eller olivenolie. Sovsen smager udmærket alligevel.
Tomatkoncentrat – Tomatkoncentrat giver en dejlig intens dyb smag, og er selvfølgelig også det der giver saucen sin karakteristiske farve.
Whisky – Det er selvfølgelig grundstammen i sovsen, men jeg har med succes brugt cognac i stedet for også.
Rosmarin – Vigtig smagsgiver i sovsen, her kan du bruge frisk eller tørret.
Timian – Timian kan springes over, men jeg synes det er med til at give en rigtig god smag.
Sød fransk sennep – Man smager den ikke så meget i saucen, men jeg synes den er er vigtig.
Engelsk sovs – Også en vigtig smagsgiver.
Hvordan laver man whisky sauce?
Her kommer en kort beskrivelse af fremgangsmåden til hvordan du laver den bedste whiskysauce. Der er en del ingredienser, men det er summen af det hele, der gør det til en fantastisk sovs.
Tomatkoncentrat og krydderier svitses kort i smeltet smør. De andre ingredienser tilsættes og saucen koges op og smages til. Hold saucen varm på lav varme til den skal serveres.
Server whiskysaucen til et stykke godt kød fra grillen.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Det er selvfølgelig svært at lave whiskysovs uden whisky, men du kan faktisk få whiskyessens hvis du vil undgå alkohollen eller bruge for eksempel cognac i stedet.
Andre saucer du måske vil synes om
Opskrift på hjemmelavet whiskey sovs
Her får du vores opskrift på den bedste whiskysauce i verden. Der er fuld knald på smagen, og den er meget bedre end den du kan købe i butikkerne.
Husk at lave whiskysovs næste gang du skal grille en god bøf, så bliver familien med garanti glad.

Whiskysauce
Ingredienser
- 80 g smør
- 70 g tomatkoncentrat
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- ½ tsk sød fransk sennep
- 1 tsk engelsk sauce
- 1 tsk rosmarin, frisk finthakket, eller tørret
- 1 tsk timian, frisk finthakket, eller tørret
- ½ dl whisky, eller cognac
- ½ tsk hvidvinseddike
- 3 dl piskefløde
- 1,5 tsk salt, eller efter smag
- Peber, efter smag
- 2 tsk sukker, eller efter smag
Sådan gør du
- I en gryde smeltes smørret. Tilsæt tomatkoncentrat, hvidløgspulver, løgpulver, sød fransk sennep, engelsk sovs, rosmarin og timian. Svits det i et par minutter i smørret i ved middel varme.80 g smør, 70 g tomatkoncentrat, 1 tsk hvidløgspulver, 1 tsk løgpulver, ½ tsk sød fransk sennep, 1 tsk engelsk sauce, 1 tsk rosmarin, 1 tsk timian
- Tilsæt whisky, hvidvinseddike, fløde, salt, peber samt sukker.½ dl whisky, ½ tsk hvidvinseddike, 3 dl piskefløde, 1,5 tsk salt, Peber, 2 tsk sukker
- Lad saucen koge op, skru ned for varmen og lad den simre i ca. 5 minutter. Smag den til med yderligere salt, peber og sukker efter behov og smag.
- Saucen skal have en fin balance imellem salt, syre og sødt og en tydelig smag af whiskey.
- Server den varme sauce til et godt stykke kød.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 28. april 2021 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her