Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Persillesovs

Persillesovs

4.84

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.84

/5

15 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Persillesovs er en klassisk dansk sovs der går til mange retter. Den er jo oplagt til stegt flæsk, men stegte rødspætte fileter eller gode gammeldags frikadeller går også godt til den lækre hvide sovs med masser af persille. Læs med her og få vores bedste opskrift.

persillesovs i gryde til stegt flæsk og kartofler

Hvid sovs med masser af persille

Persillesovs er bare lækkert. Hver sommer har vi masser af persille i haven, og derfor er det også noget vi spiser ret meget af. Det er en klassisk hvid opbagt sovs, som jo selvfølgelig skal smage af persille.

Persillesovs spiser vi selvfølgelig til stegt flæsk men det er altså også virkelig lækkert til frikadeller, kogt hamburgerryg eller børnenes favorit fiskefileter.

persillesauce eller sovs i gryde med sovseske og persille bagved

Nem persillesovs – sådan gør du

Denne sovs er en af de nemme. Du skal ikke bruge ret mange ingredienser, og den er forholdsvist hurtigt at lave. Det vigtigste er at ramme en god konsistens, og en sovs der smager af noget. Det er også derfor vi bruger bouillon i sovsen. Konsistensen kan du justere hen af vejen, nogen vil gerne have en god tyk sovs der hænger ved kartoflerne, andre vil gerne have den mere lind.

Til en persillesovs skal du bruge:

 • Smør
 • Hvedemel
 • Mælk
 • Bouillon
 • Persille
 • Sukker, salt og peber, til tilsmagning.

Sovsen laves som en opbagt sovs. Det er når smør smeltes og tilsættes hvedemel, så man laver det der hedder en roux eller på dansk en smørbolle. Herefter skal væsken i. I denne opskrift er det en blanding af mælk og bouillon, som man tilsætter lidt af gangen. Når sovsen har en god konsistens, skal der hakket persille i, og den smages til sidst til med sukker, salt og peber.

Find den fulde opskrift på persillesovs længere nede på siden her.

Må man genopvarme persillesovs?

Det er en myte at persille bliver giftigt når det bliver opvarmet. Rester af persillesovs er ikke farligere at opvarme end alle mulige andre madrester. Persille kan udvikle nitrit under genopvarmning, men det er i så små mængder at det er ubetydeligt.

Sørg for god køkkenhygiejne når du laver sovsen, vask persillen godt, køl resterne hurtigt ned, og sørg for at varme sovsen godt igennem under opvarmning, så er det i følge DTU Fødevareinstituttet helt ok at opvarme persillesovs.

Opskrift på den bedste persillesovs

Her får du vores opskrift på lækker persillesovs. Vi laver vores persillesovs med bouillon, det giver nemlig en super god smag, og masser af dybde. Det er en skøn sovs, som kan spises til masser af lækre retter, og hvis du også er så heldig at have frisk persille i haven eller drivhuset, så er det en nem og hurtig sovs at lave.

persillesovs i gryde til stegt flæsk og kartofler
4.84 fra 6 stemmer

Persillesovs

Opskrift på en dansk klassisk persillesovs med masser af god smag. Sovsen er god til både stegt flæsk og en lækker stegt rødspætte med kartofler til.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Sovs
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 134 kcal

Ingredienser

 • 2 spsk smør
 • 2 spsk hvedemel
 • 3 dl mælk
 • 2 dl bouillon, grøntsags eller hønsebouillon
 • 2 dl frisk persille, fint hakket
 • ½ tsk sukker
 • 1 tsk salt
 • Peber, efter smag

Sådan gør du

 • Smelt smørret i en gryde.
 • Tilsæt melet og pisk det sammen med smørret. Lad et svitse et par minutter ved middel varme.
 • Tilsæt mel og bouillon lidt af gangen under piskning. Fortsæt indtil sovsen har den ønskede konsistens.
 • Når du er tilfreds med konsistensen, tilsættes hakket persille, og sovsen smages til med salt, peber og sukker.
 • Nu er sovsen klar til servering. Den passer godt til stegt flæsk, stegte rødspættefileter, frikadeller eller andre danske retter.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 134kcalKulhydrater: 10gProtein: 5gFedt: 9gMættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 23mgNatrium: 297mgKalium: 409mgFibre: 2gSukker: 5gA-vitamin: 4511IUC-vitamin: 67mgCalcium: 159mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.