Karrysovs fungerer godt til mange retter. Det er en god og nem sauce, som du kan bruge til både boller i karry, ris og kylling, frikadeller eller lige hvad du har lyst til. Du kan variere styrken så den bliver mere børnevenlig eller stræk hvis du bedre kan lide din karrysovs sådan. Læs med her og få den nemme opskrift.
Nem karrysovs med hønsebouillon
Her får du en nem karrysovs lavet med hønsebouillon. Det er en opbagt karrysovs, og den passer perfekt til boller i karry, ris, kylling eller koteletter.
Faktisk kan den spises til masser af retter.
Du kan nemt variere styrken på saucen efter hvordan du og din familie bedst kan lide den. Nogen elsker en stærk karrysauce, mens andre er til en mere mild og afdæmpet smag.
Vi elsker en karrysauce der er en lille smule stærk, den må godt lige have en god varme, og det passer godt til de fleste retter vi spiser den til.
ngrediensnoter
Smør – Det skal være rigtig smør.
Karry – Selvfølgelig…
Gurkemeje – Giver lidt til smagen og den flotte gule farve.
Mel – Til at lave opbagningen med, så sovsen bliver lækker og tyk.
Mælk – En del af væsken i saucen.
Hønsebouillon – Du kan sagtens bruge en terning opløst i vand, det giver super god smag. Hvis du laver for eksempel boller i karry, så kan du koge bollerne i bouillon og så bruge den bagefter i sovsen.
Sukker, salt og peber – Sovsen skal smages godt til.
Hvordan laver man karrysovs?
Metoden til denne sovs er en opbagt sauce. Det er ikke så svært som det lyder.
Du laver en hjemmelavet karrysovs ved at tage en gryde og smelte smør i den. Når smørret er smeltet kommes karry og gurkemeje i, og det steges godt af, så man rigtig får karrysmagen frem. Det giver det bedste resultat i sidste ende.
Herefter rører du melet i, og lader det stege med et par minutter inden der tilføres væske mens der piskes, og det bliver til en sauce. Så skal saucen bare smages til og have lov til at koge 5-10 minutter, og så er den klar til servering.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du sagtens. Resterne kan gemmes i en bøtte i køleskabet og opvarmes dagen efter.
Andre sovser du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Vil du lave en variation til denne sovs, så bør du helt klart prøve at lave den med æble. Tilsæt de sidste 5-10 minutter et revet æble til saucen. Det giver en lækker sødme, og æble og karry er bare super gode sammen.
Serveringsforslag
- Server din karrysovs til ris og kylling
- Brug den til boller i karry
- Det er også en dejlig sauce til koteletter
- Kun fantasien sætter grænsen for, hvad du kan spise denne sovs til.
Elsker du karry?
Prøv vores opskrift på Landinspektør Hansens karrykoteletter
Opskrift på den bedste karrysauce
Her er vores opskrift på en nem, lækker og smagfuld sauce. Vil du have den stærkere, kan du tilføje mere karry, og vil du have den meget mild, så skru lidt ned for karryen.
Vi kan godt lidt at lave den med gurkemeje, det giver en dejlig smag, og en flot gul karrysauce. Vi håber du får lyst til at prøve at lave sovsen til din familie.
Karrysovs
Ingredienser
- 50 g smør
- 1 ½ spsk karry
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 50 g hvedemel
- 4 dl mælk
- 5 dl hønsebouillon
- 1 tsk sukker
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Find en stor gryde frem og smelt smørret. Når det er smeltet tilsættes karrypulver samt gurkemeje. Lad det riste med i smørret et minuts tid ved middel varme. Pas på at det ikke brænder på.50 g smør, 1 ½ spsk karry, 1 tsk stødt gurkemeje
- Derefter røres melet i, så det bliver til en såkaldt roux. Lad bandingen stege ved svag varme et par minutter.50 g hvedemel
- Tilsæt gradvist mælk samt bouillon i mens der piskes. Når det er blevet en helt jævn sauce tilsættes sukker, og der smages til med salt og peber.4 dl mælk, 5 dl hønsebouillon, 1 tsk sukker, Salt, Peber
- Lad saucen simre ved svag varme i 5 – 10 minutter eller til man er tilfreds med konsistensen.
- Server sovsen rygende varm.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 17. maj 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her