Karrysovs

Karrysovs fungerer godt til mange retter. Det er en god og nem sauce, som du kan bruge til både boller i karry, ris og kylling eller lige hvad du har lyst til. Du kan variere styrken så den bliver mere børnevenlig eller stræk hvis du bedre kan lide din karrysovs sådan.

Karrysovs - Opskrift på nem karry sauce

Nem karrysovs med hønsebouillon

Her får du en nem karrysovs lavet med hønsebouillon. Det er en opbagt karrysovs, og den passer perfekt til boller i karry, ris, kylling eller koteletter. Faktisk kan den spises til masser af retter. Du kan nemt variere styrken på saucen efter hvordan du og din familie bedst kan lide den. Nogen elsker en stærk karrysauce, mens andre er til en mere mild og afdæmpet smag.

Hvordan laver man karrysovs?

Metoden til denne sovs er en opbagt sauce. Det er ikke så svært som det lyder. Du skal bruge:

  • Smør
  • Karry
  • Gurkemeje
  • Mel
  • Mælk
  • Hønsebouillon, du kan sagtens bruge en terning opløst i vand.
  • Smag til med sukker, salt og peber

Du laver en hjemmelavet karrysovs ved at tage en gryde og smelte smør i den. Når smørret er smeltet kommes karry og gurkemeje i, og det steges godt af, så man rigtig får karrysmagen frem. Det giver det bedste resultat i sidste ende.

Herefter rører du melet i, og lader det stege med et par minutter inden der tilføres væske mens der piskes, og det bliver til en sauce. Så skal saucen bare smages til og have lov til at koge 5-10 minutter, og så er den klar til servering.

Karrysovs med æble

Vil du lave en variation til denne sovs, så bør du helt klart prøve at lave den med æble. Tilsæt de sidste 5-10 minutter et revet æble til saucen. Det giver en lækker sødme, og æble og karry er bare super gode sammen.

Er du vild med æble og karry, så prøv: Landinspektør Hansens karrykoteletter.

Karrysovs opskrift

Her er vores opskrift på en nem, lækker og smagfuld sauce. Vil du have den stærkere, kan du tilføje mere karry, og vil du have den meget mild, så skru lidt ned for karryen. Vi kan godt lidt at lave den med gurkemeje, det giver en dejlig smag, og en flot gul karrysauce.

Karrysovs i en gryde, nem opskrift

Karrysovs opskrift

Nem sauce med karry og masser af smag
0 fra 0 stemmer
Ret: sauce, Sovs, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Karry, Karrysovs
Samlet tid: 20 minutter
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 1 ½ spsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 50 g hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 5 dl hønsebouillon
  • 1 tsk sukker
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Find en stor gryde frem og smelt smørret. Når det er smeltet tilsættes karrypulver samt gurkemeje. Lad det riste med i smørret et minuts tid ved middel varme. Pas på at det ikke brænder på.
  • Derefter røres melet i, så det bliver til en såkaldt roux. Lad bandingen stege ved svag varme et par minutter.
  • Tilsæt gradvist mælk samt bouillon i mens der piskes. Når det er blevet en helt jævn sauce tilsættes sukker, og der smages til med salt og peber.
  • Lad saucen simre ved svag varme i 5 – 10 minutter eller til man er tilfreds med konsistensen.
  • Server sovsen rygende varm.

Næringsværdi

Kalorier: 255 kcal | Kulhydrater: 22 g | Protein: 8 g | Fedt: 15 g | Mættet fedt: 9 g | Kolesterol: 41 mg | Natrium: 313 mg | Kalium: 327 mg | Fibre: 1 g | Sukker: 8 g | A-vitamin: 498 IU | C-vitamin: 1 mg | Calcium: 131 mg | Jern: 2 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Serveringsforslag

Der er næsten uendelige retter du kan servere denne gammeldags karrysovs til, her er nogle ideer:

  • Server din karrysovs til ris og kylling
  • Brug den til boller i karry
  • Det er også en dejlig sauce til koteletter
  • Kun fantasien sætter grænsen for, hvad du kan spise denne sovs til.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Følg med på Instagram

Vil du have flere opskrifter på lækker hjemmelavet hverdagsmad? Gå ikke glip af dejlige billeder og opskrifter direkte i dit feed. 

Følg med på Instagram
shares