Hjem » Sauce » Karrysovs

Karrysovs

Karrysovs - Opskrift på nem karry sauce

Nem karrysovs med hønsebouillon

Her får du en nem karrysovs lavet med hønsebouillon. Det er en opbagt karrysovs, og den passer perfekt til boller i karry, ris, kylling eller koteletter. Faktisk kan den spises til masser af retter.

Du kan nemt variere styrken på saucen efter hvordan du og din familie bedst kan lide den. Nogen elsker en stærk karrysauce, mens andre er til en mere mild og afdæmpet smag.

Hvordan laver man karrysovs?

Metoden til denne sovs er en opbagt sauce. Det er ikke så svært som det lyder. Du skal bruge:

  • Smør
  • Karry
  • Gurkemeje
  • Mel
  • Mælk
  • Hønsebouillon, du kan sagtens bruge en terning opløst i vand.
  • Smag til med sukker, salt og peber

Du laver en hjemmelavet karrysovs ved at tage en gryde og smelte smør i den. Når smørret er smeltet kommes karry og gurkemeje i, og det steges godt af, så man rigtig får karrysmagen frem. Det giver det bedste resultat i sidste ende.

Herefter rører du melet i, og lader det stege med et par minutter inden der tilføres væske mens der piskes, og det bliver til en sauce. Så skal saucen bare smages til og have lov til at koge 5-10 minutter, og så er den klar til servering.

Karrysovs i gryde med karrypulver ved siden af

Karrysovs med æble

Vil du lave en variation til denne sovs, så bør du helt klart prøve at lave den med æble. Tilsæt de sidste 5-10 minutter et revet æble til saucen. Det giver en lækker sødme, og æble og karry er bare super gode sammen.

Er du vild med æble og karry, så prøv: Landinspektør Hansens karrykoteletter.

Serveringsforslag

Der er næsten uendelige retter du kan servere denne gammeldags karrysovs til, her er nogle ideer:

  • Server din karrysovs til ris og kylling
  • Brug den til boller i karry
  • Det er også en dejlig sauce til koteletter
  • Kun fantasien sætter grænsen for, hvad du kan spise denne sovs til.

Opskrift på den bedste karrysauce

Her er vores opskrift på en nem, lækker og smagfuld sauce. Vil du have den stærkere, kan du tilføje mere karry, og vil du have den meget mild, så skru lidt ned for karryen. Vi kan godt lidt at lave den med gurkemeje, det giver en dejlig smag, og en flot gul karrysauce.

Karrysovs - Opskrift på nem karry sauce
4.24 fra 13 stemmer

Karrysovs

Opskrift på nem sauce med karry og masser af smag. Denne gammeldags karrysovs kan du servere til kødboller og ris til koteletter, frikadeller eller lige præcis hvad du har lyst til.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 20 min
Ret Sovs
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 255 kcal

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 1 ½ spsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 50 g hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 5 dl hønsebouillon
  • 1 tsk sukker
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Find en stor gryde frem og smelt smørret. Når det er smeltet tilsættes karrypulver samt gurkemeje. Lad det riste med i smørret et minuts tid ved middel varme. Pas på at det ikke brænder på.
  • Derefter røres melet i, så det bliver til en såkaldt roux. Lad bandingen stege ved svag varme et par minutter.
  • Tilsæt gradvist mælk samt bouillon i mens der piskes. Når det er blevet en helt jævn sauce tilsættes sukker, og der smages til med salt og peber.
  • Lad saucen simre ved svag varme i 5 – 10 minutter eller til man er tilfreds med konsistensen.
  • Server sovsen rygende varm.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 255kcalKulhydrater: 22gProtein: 8gFedt: 15gMættet fedt: 9gKolesterol: 41mgNatrium: 313mgKalium: 327mgFibre: 1gSukker: 8gA-vitamin: 498IUC-vitamin: 1mgCalcium: 131mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD gammeldags karrysovs, Karrysauce, Karrysovs, Karrysovs med hønsebouillon
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.