Karrysovs

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Karrysovs er en god og nem sauce, som du kan bruge til både boller i karry, ris og kylling, frikadeller eller lige hvad du har lyst til.

karrysovs i gryde med ske hvor sovsen løber fra.

Mere hverdagsmad

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Familievenlig – Du kan variere styrken så den bliver mere børnevenlig eller stræk hvis du bedre kan lide din karrysovs sådan, som udgangspunkt er denne opskrift meget familievenlig.

    Ingrediensnoter

    Smør – Det skal være rigtig smør når du skal lave en opbagt sovs, og ikke et blandingsprodukt. Vælg for eksempel Lurpak eller andet lignende produkt, vi har her brugt saltet smør.

    Gurkemeje – Giver lidt til smagen og den flotte gule farve, som sådan en karrysovs gerne må have.

    Hønsebouillon – Du kan sagtens bruge en terning opløst i vand, det giver super god smag. Hvis du laver for eksempel boller i karry, så kan du koge bollerne i bouillon og så bruge den bagefter i sovsen.

    Hvordan laver man karrysovs?

    Metoden til denne sovs er en opbagt sauce. Det er ikke så svært som det lyder.

    1. Du laver en hjemmelavet karrysovs ved at tage en gryde og smelte smør i den.
    2. Når smørret er smeltet, kommes karry og gurkemeje i, og det steges godt af, så man rigtig får karrysmagen frem. Det giver det bedste resultat i sidste ende.
    3. Herefter rører du melet i, og lader det stege med et par minutter.
    4. Så der tilføres væske mens der piskes, og det bliver til en sauce. Så skal saucen bare smages til og have lov til at koge 5-10 minutter, og så er den klar til servering.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Tilsmagning – Det er vigtigt at smage sovsen godt til med salt og peber, så den smager af noget i sidste ende. Så husk at smag på den når den har stået og kogt lidt, for at se om den lige mangler det sidste.

    Tilsæt æble – Vil du lave en variation af denne sovs, så bør du helt klart prøve at lave den med æble. Tilsæt de sidste 5-10 minutter et revet æble til saucen. Det giver en lækker sødme, og æble og karry er bare super gode sammen. Den er især skøn til svinekød, som koteletter eller kødboller.

    karrysovs i sort gryde med ske hvor sovsen drypper ned.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan jeg gemme rester af karrysovs?

    Ja det kan du sagtens. Resterne kan gemmes i en bøtte i køleskabet og opvarmes dagen efter.

    Flere lækre saucer

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    karrysovs i gryde med ske hvor sovsen løber fra.
    4.73 fra 11 stemmer

    Karrysovs

    Nem sauce med karry og masser af smag. Denne gammeldags karrysovs kan du servere til alt fra kødboller og ris til koteletter, frikadeller eller lige præcis hvad du har lyst til.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 0 minutter
    Tilb. tid 20 minutter
    Samlet tid 20 minutter
    Ret Sovs
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 255 kcal

    Ingredienser

    • 50 g smør
    • 1 ½ spsk karry
    • 1 tsk stødt gurkemeje
    • 50 g hvedemel
    • 4 dl mælk
    • 5 dl hønsebouillon
    • 1 tsk sukker
    • Salt
    • Peber

    Sådan gør du

    • Find en stor gryde frem og smelt smørret. Når det er smeltet tilsættes karrypulver samt gurkemeje. Lad det riste med i smørret et minuts tid ved middel varme. Pas på at det ikke brænder på.
      50 g smør, 1 ½ spsk karry, 1 tsk stødt gurkemeje
    • Derefter røres melet i, så det bliver til en såkaldt roux. Lad bandingen stege ved svag varme et par minutter.
      50 g hvedemel
    • Tilsæt gradvist mælk samt bouillon i mens der piskes. Når det er blevet en helt jævn sauce tilsættes sukker, og der smages til med salt og peber.
      4 dl mælk, 5 dl hønsebouillon, 1 tsk sukker, Salt, Peber
    • Lad saucen simre ved svag varme i 5 – 10 minutter eller til man er tilfreds med konsistensen.
    • Server sovsen rygende varm.

    Tips og noter

    1. Servering – Karrysovsen er skøn til både boller i karry, kylling og ris, koteletter, frikadeller eller alle mulige andre lækre retter.
    2. Styrke – Det er meget individuelt hvor stærk en sovs man ønsker, og karry kan variere meget i styrke, da det er et blandingskrydderi. Derfor er det vigtigt at smage saucen til, og tilsætte lidt mere karry hvis man gerne vil have en god stærk karrysovs.
    3. Rester – Rester af sovsen kan gemmes i en plastbøtte i køleskabet og genopvarmes ved middellav varme i en gryde. Du kan også fryse resterne ned til senere brug.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 255kcalKulhydrater: 22gProtein: 8gFedt: 15gMættet fedt: 9gKolesterol: 41mgNatrium: 313mgKalium: 327mgFibre: 1gSukker: 8gA-vitamin: 498IUC-vitamin: 1mgCalcium: 131mgJern: 2mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 17. maj 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar
    4.73 from 11 votes (11 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.