Fars hjemmelavede kyllingesovs er den bedste! Kraftig tomatsovs med masser af smag der passer helt perfekt til fjerkræ, eller hvad man nu lige mangler en god tomatsovs til. Den er super let at lave, og her i huset er det uden tvivl ungernes favorit. Læs med her og se hvordan du kan lave den derhjemme.
Sovser og saucer
Der er ikke noget bedre, end når der er en kylling på grillen, og duften begynder at brede sig på terrassen. Men der skal noget mere til end bare kylling! Der er tilbehøret, og det kunne jo være fritter hvis der er den halve kylling på grill man har kastet sig ud i, og så skal der selvfølgelig være den gode hjemmelavede agurkesalat, samt en god remoulade til. Men man kan godt ryste posen lidt! Og her kommer sauce, eller sovsen ind i billedet.
Man kan allerede nu købe en færdig kyllingesovs i supermarkederne, men jeg synes nu at jeg ville give mit bud på en der smager bedre og er nemt at lave. Det er så hermed gjort.
Men hvad er det en sovs kan sammen med kylling? Det er vel det samme som remouladen gør med en halv grillkylling. En remoulade er jo bare en kold sauce, så resultatet er det samme, noget der binder det hele sammen.
Min kyllingesovs fungerer faktisk også rigtig godt sammen med andre slags fjerkræ, svinekød, eller lys fisk. Så his du nu skal lave kylling, svinekød, sej eller torsk i aften, så prøv vores bud på en lækker og nem sovs.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Rød og grøn peberfrugt – De to forskellige peberfrugter tilfører sovsen noget forskelligt. Den røde bidrager med noget sødme og den grønne tilfører lidt bitre smage sammen med den der karakteristiske smag du kun får fra grøn peber.
Hakkede tomater – Det er en tomatsovs, så hakkede tomater er helt grundlæggende for sovsen. De kan blendes eller erstattes af pasata for en mere glat sauce, hvis man ikke er vild med stykker af tomat.
Salt & Sukker – Salt skal der til at fremhæve smagen. Sukker til at balancere syren fra tomat og eddike.
Æbleeddike – Eddiken er med til at give lidt ekstra syre, og fremhæver også nogle af de andre smage.
Hvidløgspulver – Smag og dybde, kan sagtens erstattes af et fed frisk hvidløg.
Løgpulver – Smagen af løg er svær at undvære i saucer. De kan også bruge et halvt revet løg hvis du ikke har løgpulver.
Sød paprika – Den søde paprika tilføre en helt speciel smag til saucen uden at gøre den stærk. Du kan bruge almindelig paprika, men vær opmærksom på at det også giver saucen et lidt spicy twist.
Fløde – Fedme, lidt jævning og runder smage af.
Hvordan laver man kyllingesovs?
Der er ikke så mange ben i at lave en lækker sauce, som du kan bruge til alt lige fra fjerkræ til fisk. Her kommer der en kort gennemgang af opskriften.
Den hakkede peberfrugt kommes sammen med de andre ingredienser i en gryde og bringes i kog. Skru ned for varmen og lad sovsen simre i 10-15 minutter. Smag den til og så er den klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, du kan sagtens fryse resterne af sovsen ned. Så kan den varmes op igen i en gryde eller i mikroovnen.
Andre saucer du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Smag til
- Husk at smage sovsen til, det gør en forskel. Der er meget syre i tomaterne, så det er vigtigt at den også får lidt sukker for at balancere smagen.
- Den spicy version
- Lav saucen en smule mere spicy ved at tilsætte en halv rød chili, som er hakket helt fint.
Serveringsforslag
- Server sammen med en lækker grillet kylling, flutes og en grøn salat.
- Brug den også til andre typer af lyst kød, for eksempel svinekoteletter eller lys fisk.
Elsker du denne sauce?
Prøv også vores opskrift på Chilisauce – Sweet’n’sour eller Romesco sauce
Opskrift på sovs til kylling
Her får I vores version af en tomatsovs der passer rigtig godt til kylling og fisk. Den smager rigtig godt, og den er rigtig nem at lave.
Så hvis du lige står og mangler en god sovs du kan servere til kylllingen i aften, så prøv den her!
Kyllingesovs
Ingredienser
- 2 spsk rød peberfrugt
- 2 spsk grøn peberfrugt
- 1 ds hakkede tomater
- ½ tsk salt, eller efter smag
- 2,5 tsk sukker
- 0,5 tsk æbleeddike, eller tilsvarende
- ½ tsk hvidløgspulver
- ½ tsk løgpulver
- 1 tsk sød paprika
- 0,75 dl piskefløde
- 1 hønsebouillonterning, eller tilsvarende
- Peber
Sådan gør du
- Start med at hakke rød og grøn peberfrugt meget fint.
- Kom derefter alle i de andre ingredienser inklusiv den finthakkede peberfrugt i en gryde.2 spsk rød peberfrugt, 1 ds hakkede tomater, ½ tsk salt, 2,5 tsk sukker, 0,5 tsk æbleeddike, ½ tsk hvidløgspulver, ½ tsk løgpulver, 1 tsk sød paprika, 0,75 dl piskefløde, 1 hønsebouillonterning, 2 spsk grøn peberfrugt
- Bring det i kog og skru derefter ned for varmen. Lad det simre under låg og smag til med salt, peber og ekstra sukker hvis nødvendigt.Peber
- Når saucen har simret i 10 – 15 minutter er den klar til servering.
- Server den rygende varm til kylling eller andet lyst kød eller fisk.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Det er en skøn opskrift til Kylling. Vi håber at du har lyst til at prøve den, og lægge en kommentar med hvad du synes om opskriften 🙂