Nem sauce med karry og masser af smag. Denne gammeldags karrysovs kan du servere til alt fra kødboller og ris til koteletter, frikadeller eller lige præcis hvad du har lyst til.
Forb. tid 0 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
50gsmør
1 ½spskkarry
1tskstødt gurkemeje
50ghvedemel
4dlmælk
5dlhønsebouillon
1tsksukker
Salt
Peber
Sådan gør du
Find en stor gryde frem og smelt smørret. Når det er smeltet tilsætteskarrypulver samt gurkemeje. Lad det riste med i smørret et minuts tid ved middel varme. Pas på at det ikke brænder på.
50 g smør, 1 ½ spsk karry, 1 tsk stødt gurkemeje
Derefter røres melet i, så det bliver til en såkaldt roux. Lad bandingen stege ved svag varme et par minutter.
50 g hvedemel
Tilsæt gradvist mælk samt bouillon i mens der piskes. Når det er blevet en helt jævn sauce tilsættes sukker, og der smages til med salt og peber.
Lad saucen simre ved svag varme i 5 - 10 minutter eller til man er tilfreds med konsistensen.
Server sovsen rygende varm.
Noter
1. Servering - Karrysovsen er skøn til både boller i karry, kylling og ris, koteletter, frikadeller eller alle mulige andre lækre retter.2. Styrke - Det er meget individuelt hvor stærk en sovs man ønsker, og karry kan variere meget i styrke, da det er et blandingskrydderi. Derfor er det vigtigt at smage saucen til, og tilsætte lidt mere karry hvis man gerne vil have en god stærk karrysovs.3. Rester - Rester af sovsen kan gemmes i en plastbøtte i køleskabet og genopvarmes ved middellav varme i en gryde. Du kan også fryse resterne ned til senere brug.