Populært:

Myntesauce

5

/5

40 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

40 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Til en lækker lammeculotte, eller til en rosastegt lammekølle hører der i min verden Engelsk mint sauce til, eller myntesauce som vi kalder det i Danmark. Det smager helt fantastisk sammen med lam, hvis du vil se hvor nemt det er at lave, så læs med her og få vores opskrift.

engelsk myntesauce i beige skål med mynteblade ved siden af

Sauce til lam

Mynte og lam er et match made in heaven. Derfor serverer vi også ofte en myntesauce til når der kommer lam på bordet. Det er både til lammekoteletter, lammeculotte sous vide eller en lækker lammekølle.

Den engelske mint sauce er helt klassisk tilbehør til lam, og det er med god grund. Lam smager nemlig skøn i sig selv, og med en helt enkel sauce som denne med myntesmag, så får det lige det sidste pift.

Ud over at den smager fantastisk, så er den altså også rigtig nem at lave, og det er jo en fordel, så kan du koncentrere dig om at tilberede lammet helt perfekt.

lammeculotte med myntesauce på skærebræt

Ingrediensnoter

Mynte – Frisk mynte er bedst til denne sauce. Har du mynte i haven som os, så brug endelig det til saucen, det er så skønt at kunne bruge sine egne krydderurter i madlavningen.

Hvordan laver man engelsk myntesauce?

Denne her opskrift er så nem at man faktisk næsten ikke behøver en opskrift. Når du har prøvet den en enkelt gang, så har du styr på blandingsforholdet, og så kan du med garanti lave den igen og igen.

Opskriften til denne lette sovs finder du længere nede på siden, men kort og godt skal du hakke mynten fint og blande den sammen med sukker. Så hældes kogende vand over, og til sidst tilsættes æbleeddike og saucen er klar til at komme på køl indtil servering.

lille skål med engelsk myntesauce til lam

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man myntesauce?

Myntesaucen skal opbevares i køleskabet efter den er færdigtilberedt. Du kan sagtens lave den dagen før den skal serveres. Opbevar den i en lufttæt beholder eller i et glas med låg.

Hvor længe kan myntesauce holde sig?

Du kan opbevare din myntesauce på køl i et par dage efter den er lavet. Sørg for at opbevare den i en lufttæt beholder eller et skoldet glas med låg.

Andre retter du måske vil synes om

lammeculotte med myntesovs

Opskrift på den bedste sauce til lam

Her får du vores bud på en meget nem sovs du kan servere til dit lammekød. Det er en traditionel engelsk mint sauce, som i England bliver serveret til alle former for lammekød. Den er let, forfriskende og har en skøn smag af mynte.

engelsk myntesauce i beige skål med mynteblade ved siden af
5 fra 1 stemme

Myntesauce

Opskrift på helt klassisk Engelsk myntesovs til lam. Den eneste sovs du behøver at kende til når du skal servere lammekød. Den er nem at lave, og har en skøn sød og syrlig smag af mynte.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret sauce
Køkken Engelsk
Antal 1 portion
Kalorier 239 kcal

Ingredienser

  • 2 spsk sukker
  • 3 spsk vand, kogende
  • 2 spsk æbleeddike
  • 2 dl frisk mynte, finthakket

Sådan gør du

  • Den friske mynte skylles i koldt vand. Lad den dryppe af, eller ryst vandet af det.
  • Herefter kommes sukker samt mynte på et skærebræt og hakkes helt fint.
  • Kom sukker og mynte i en skål, hæld det kogende vand over og rør rundt. Rør derefter æbleeddiken i.
  • Lad myntesaucen trække på køl i ca. 30 minutter inden den serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1portionKalorier: 239kcalKulhydrater: 54gProtein: 8gFedt: 2gMættet fedt: 1gNatrium: 66mgKalium: 1160mgFibre: 16gSukker: 24gA-vitamin: 8496IUC-vitamin: 64mgCalcium: 490mgJern: 10mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.