Indhold

Lammekølle på grill

Indhold

Vi elsker lam herhjemme. Både børn og voksne. Det er noget af det bedste vi ved om foråret, og lam på grillen bliver altid godt. I denne opskrift er det lammekølle på grill vi kaster os over. Læs med her og se hvordan du laver en perfekt grillet lammekølle.

Lækker lammekølle på grill

Lammekølle til påske

Så er det blevet forår, og med foråret følger påske og alle de lækkerier der plejer at stå på bordet. For os, er en af favoritterne lammekølle på grill. Det er noget jeg er vokset op med, og heldigvis noget jeg har holdt fast igennem årene.

I år er det dog en noget anderledes påske vi står over for. Verden og Danmark er ramt af en pandemi, noget jeg aldrig havde troet at vi skulle være vidne til. Men det er et faktum, og vi står heldigvis sammen som en nation, og gør alt hvad vi kan for at begrænse omfanget.

Men påske bliver det nu alligevel, det kan godt være at påskefrokosten, tager en anden karakter i år. Men tradition er tradition, og det kan godt være at vi skal undvære det gode selskab, men maden vil vi ikke undvære!

Lammekølle på grill - Nem opskrift på lækker lammekølle med hvidløg og rosmarin

Saftig lammekølle på grill

Der skal ikke vær nogen tvivl om at jeg foretrækker grillet lammekølle på rotisseri, frem for en lammekølle tilberedt i ovn. Grill kan noget i forhold til smag, og kan man snige en smule røg med ind over, så er det bare helt perfekt.

Lammekøllen her i opskriften er lavet på rotisseri i en gasgrill, men det kunne lige så godt have været en kulgrill. Det er samme temperatur man arbejder med, det er bare meget nemmere at styre varmen med gas.

Hvis man nu slet ikke ejer en grill, så kan den sagtens laves i ovnen, samme temperatur og tid, den skal bare vendes et par gange undervejs.

Du skal starte med at lave en marinade med følgende ingredienser:

  • Olivenolie
  • Hvidløg
  • Rosmarin
  • Citronsaft og -skal
  • Salt og peber

Det gør du nemmest ved at køre det hele sammen i en minihakker. Når lammekøllen er pudset af, skal den duppes tør i køkkenrulle og derefter smøres den ind i marinaden. Så skal den pakkes ind og trække et par timer eller til næste dag.

Når du er klar til at gå i gang med tilberedningen skal den bindes op med kødsnor. Den skal bruges til at holde på masser af lækker rosmarin, som stikkes ind under kødsnoren.

Tænd grillen på 180-190 grader. Lammekøllen sættes på rotisseri og tilberedes ved indirekte varme i 1,5-2 timer eller indtil kernetemperaturen er 60-62 grader. Lad den trække 20 minutter inden den skæres ud og serveres.

Lammekølle på grill - Nem opskrift på lækker lammekølle med hvidløg og rosmarin

Opskrift på lammekølle på grill

Her kommer vores opskrift på en lækker, saftig rosastegt lammekølle på grill. Her i opskriften er lammekøllen lavet på rotisseri, man den kan sagtens laves uden. Vi håber i får lyst at prøve at lave lammekølle på samme måde som vi gør, I vil ikke fortryde det.

Lækker lammekølle på grill
5 fra 4 stemmer

Lammekølle på grill

Saftig lammekølle på rotisseri
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 t 30 min
Hviletid 20 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 972 kcal

Ingredienser

  • 1 stk lammekølle, 1,5 – 2 kg
  • 3 kviste frisk rosmarin, til at stikke under kødsnoren.

Marinade til lammekøllen:

  • ½ dl olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 3 spsk frisk rosmarin, eller mynte
  • 1 spsk salt
  • 1 stk øko ctitron, saft samt skal heraf
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

Forberedelse:

  • Kom alle ingredienserne til marinaden i en morter, eller i en minihakker og stød/hak det til det er en sammengenhængende tyk masse.
  • Puds lammekøllen og dup den helt tør med køkkenrulle. Smør den nu ind i marinade og pak den i en plastikpose, eller vakuumpak den den. Lad den trække i marinaden i min. 2 timer, bedst til dagen efter.

Grilltid: Forvarm grillen til 180 – 190 grader.

  • Tag lammekøllen ud af køleskabet og bind den op med kødsnor, det skal bare bruges til at holde på rosmarinen og tjener ikke andet foremål. Stik rosmarinkviste ind under kødsnoren hele vejen rundt om lammekøllen. Kom nu lammekøllen på dit rotisseri.
  • Lammekøllen skal tilberedes ved indirekte varme. Placer nu dit rotisseri med lammekøllen i grillen, og tilbered den i 1,5 – 2 timer, eller til kernetemperaturen er 60-62 grader. Her burde lammekøllen stadig være rosa.
    Hvis man ikke har et rotisseri, placeres lammekøllen på grillen og grilles ved indirekte varme, husk at holde øje med den og vend den undervejs.
  • Når man har nået den ønskede temperatur, tages lammekøllen af grillen. Lad den trække på et skærebræt i 20 minutter inden den skæres ud og serveres.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 972kcalKulhydrater: 4gProtein: 50gFedt: 83gMættet fedt: 32gKolesterol: 219mgNatrium: 1923mgKalium: 715mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 75IUC-vitamin: 16mgCalcium: 69mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Grill, Grillet lammekølle, Lam, Lammekølle på grill, Påske
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Tips og tricks til lammekølle på grill

  • Hold øje med temperaturen! 60 – 62 grader, og 20 minutters hviletid, så er den rosa. Hvis man vil have den gennemstegt, så skal man gå efter en temperatur på 65 – 67 grader plus hviletid.
  • Brug masser af krydderier! Der er så mange fantastiske krydderier der klæder lam, det er bare fantasien der sætter grænser.
  • Dryp den med stegesky undervejs. Det er bare om få så meget smag på som muligt, så brug endelig stegeskyen!
  • Friske krydderurter! Frisk, fuld af smag, meget mere er der vel ikke at sige. Bare brug masser af friske krydderurter. Persille, løvstikke, rosamarin, timian, salvie.
  • Hvidløg. Hvidløg og lam kan bare noget sammen,så brug endelig rigeligt. Spring det over, hvis du ikke er vild med det.
  • Skift rosamarin ud med mynte for at få en helt anden smag. Vi er vant til at lave lam med rosmarin i Danmark, men det kan varmt anbefales at bruge mynte i stedet for.

Serveringsforslag

  • Server lammekølle på grill med sprøde kartofler i ovn og en lækker salat.
  • Sæt en alubakke med kartofler skåret i tern, olivenolie, salt, peper, citronsaft og hvidløg neden under lammet på rotisseriet. Saften fra lammet drypper ned og giver de mest fantastiske kartofler til retten.
  • Spis med græske kartofler.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg