Lammeculotte på grill er perfekt her op til påske. Det er forholdsvist nemt at gå til, også hvis du ikke er så erfaren med lammekød, og så smager det super godt.

Mere grillinspiration
Opskriften er god fordi
Nem og præcis – Er det første gang du skal grille lammeculotte, så fortvivl ikke. Med opskriften her får du en præcis stegning på lammet hver eneste gang, fordi den er baseret på kernetemperaturen.
Ingrediensnoter
Lammeculotte – Her om foråret kan du faktisk få det i de fleste større supermarkeder. Gå efter 150-200 gram pr person alt efter hvor meget tilbehør du serverer til.
Hvidløg – Lam og hvidløg er bare gode sammen. Derfor bruger vi som regel lidt hvidløg når vi tilbereder lam. Her er det frisk hvidløg, det har bare en skøn smag.
Rosmarin – Frisk rosmarin og lam er også super lækkert sammen. Har du ikke frisk rosmarin, kan tørret også sagtens bruges.
Hvordan laver man lammeculotte på grill?
Det er ikke så svært at lave en lækker rosa lammeculotte på grillen. Her i opskriften får du to metoder.
- Den første er på gasgrill helt traditionelt. Her klargør du kødet, bruner det af over direkte varme, og så tilbereder du det ved 180 grader indirekte varme indtil kernetemperaturen er nået. Afslutningsvist skal den trække inden den skæres ud og serveres.
- Hvis du har en træpillegrill, kan du med fordel tilberede den reverse sear. Det betyder at du først tilbereder den ved lav temperatur på cirka 110 grader indtil kernetemperaturen er nået, og herefter brunes lammeculotten godt af. Træpillegrillen bidrager med masser af god smag, og det er vores foretrukne metode at tilberede lammeculotte på.
Begge metoder giver et perfekt rosastegt stykke kød.
Find de fulde opskrifter på begge metoder længere nede på siden.
Tips og Tricks
Kernetemperatur – Hold øje med kernetemperaturen og brug et stegetermometer. Der kan være stor forskel på størrelsen af lammeculotter, så det er vigtigt at måle kernetemperaturen for at sikre at den ikke får for meget på grillen.
Lam skal efter min mening være rosastegt, især når vi snakker lammeculotte. Derfor er kernetemperaturen også helt essentiel. Vi går efter en temperatur på cirka 58 grader, og så får den lov til at trække cirka 5 grader mere, så vi ender på en sluttemperautur omkring de 62 grader.
Hvis den skal være helt gennemstegt skal du gå efter en sluttemperatur i nærheden af 70 grader, men det er efter min mening synd at gennemstege en lammeculotte.
Mariner kødet dagen før – Gnid culotten ind i olie, rosmarin, hvidløg samt salt og peber dagen inden den skal bruges og lad den trække i køleskabet til dagen efter. Det giver lige lidt ekstra smag.
Servering – Du kan servere lammet med dit yndlingstilbehør. Græske kartofler og Tzatziki er altid et hit, og ellers en god klassisk Myntesauce og kartofler eller grøntsager.
Ofte stillede spørgsmål
Hvis du vil have din culotte rød til medium, skal du lande et sted mellem 60 og 65 grader. Det er sluttemperaturen. Vi tager gerne lammeculotten af ved 58 grader og så får den lov til at trække. Så lander den på cirka 62 grader i sluttemperatur, og er perfekt rosa.
Mere lam på grillen

Lammeculotte på grill
Ingredienser
- 300 g lammeculotte
- 1 spsk olivenolie
- ½ spsk frisk rosmarin
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk salt
- Peber
Sådan gør du
Lammeculotte på gasgrill
- Grillen forvarmes til ca. 180 grader sat op til direkte/indirekte varme.
- Lammeculotten pudses for sener og fedt på bagsiden. Rids fedet på oversiden og smør så lammeculotten ind i olivenolie, hakket rosmarin, fintrevet hvidløg samt salt og peber.300 g lammeculotte, 1 spsk olivenolie, ½ spsk frisk rosmarin, 1 fed hvidløg, ½ tsk salt, Peber
- Brun nu lammeculotten af over direkte varme på alle sider. Overfør derefter lammeculotten til indirekte varme og tilbered den under låg til kernetemperaturen er 58 grader.
- Når kernetemperaturen er nået, tages culotten af grillen. Placer den på et skærebræt og lad den trække utildækket i 10 minutter.
- Når lammeculotten har trukket, skæres den i skiver og serveres med det samme.
Lammeculotte på træpillegrill – Reverse sear
- Denne tilberedningsmetode er giver kødet en dejlig smag af røg fra forbrændingen af træpiller. I modsætning til traditionel tilberedning på grill, brunes culotten her af til sidst.
- Forvarm grillen til 110 grader. Jeg har brugt Webers Grill Academy Blend træpiller.
- Lammeculotten pudses for sener og fedt på bagsiden. Rids fedet på oversiden og smør så lammeculotten ind i olivenolie, hakket rosmarin, fintrevet hvidløg samt salt og peber.
- Placer et stegetermometer i culotten og kom den på grillen over indirekte varme. Tilbered den nu ved 110 grader til kernetemperaturen er 57-58 grader.
- Når kernetemperaturen er nået tages culotten af grillen. Lad den ligge utildækket i mens grillen varmes op til 250 grader.
- Når grillen er varmet op brunes lammeculotten hurtigt af på alle sider over direkte varme, Når culotten er brunet af skal den trække utildækket i 10 minutter, inden den skæres ud og serveres.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 9. marts 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: