Lammeculotte på grill

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Lammeculotte på grill er perfekt her op til påske. Det er forholdsvist nemt at gå til, også hvis du ikke er så erfaren med lammekød, og så smager det super godt.

lammeculotte på grill skåret i skiver.

Mere grillinspiration

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nem og præcis – Er det første gang du skal grille lammeculotte, så fortvivl ikke. Med opskriften her får du en præcis stegning på lammet hver eneste gang, fordi den er baseret på kernetemperaturen.

    Ingrediensnoter

    Lammeculotte – Her om foråret kan du faktisk få det i de fleste større supermarkeder. Gå efter 150-200 gram pr person alt efter hvor meget tilbehør du serverer til.

    Hvidløg – Lam og hvidløg er bare gode sammen. Derfor bruger vi som regel lidt hvidløg når vi tilbereder lam. Her er det frisk hvidløg, det har bare en skøn smag.

    Rosmarin – Frisk rosmarin og lam er også super lækkert sammen. Har du ikke frisk rosmarin, kan tørret også sagtens bruges.

    Hvordan laver man lammeculotte på grill?

    Det er ikke så svært at lave en lækker rosa lammeculotte på grillen. Her i opskriften får du to metoder.

    1. Den første er på gasgrill helt traditionelt. Her klargør du kødet, bruner det af over direkte varme, og så tilbereder du det ved 180 grader indirekte varme indtil kernetemperaturen er nået. Afslutningsvist skal den trække inden den skæres ud og serveres.
    2. Hvis du har en træpillegrill, kan du med fordel tilberede den reverse sear. Det betyder at du først tilbereder den ved lav temperatur på cirka 110 grader indtil kernetemperaturen er nået, og herefter brunes lammeculotten godt af. Træpillegrillen bidrager med masser af god smag, og det er vores foretrukne metode at tilberede lammeculotte på.

      Begge metoder giver et perfekt rosastegt stykke kød.

      Find de fulde opskrifter på begge metoder længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Kernetemperatur – Hold øje med kernetemperaturen og brug et stegetermometer. Der kan være stor forskel på størrelsen af lammeculotter, så det er vigtigt at måle kernetemperaturen for at sikre at den ikke får for meget på grillen.

    Lam skal efter min mening være rosastegt, især når vi snakker lammeculotte. Derfor er kernetemperaturen også helt essentiel. Vi går efter en temperatur på cirka 58 grader, og så får den lov til at trække cirka 5 grader mere, så vi ender på en sluttemperautur omkring de 62 grader.

    Hvis den skal være helt gennemstegt skal du gå efter en sluttemperatur i nærheden af 70 grader, men det er efter min mening synd at gennemstege en lammeculotte.

    Mariner kødet dagen før – Gnid culotten ind i olie, rosmarin, hvidløg samt salt og peber dagen inden den skal bruges og lad den trække i køleskabet til dagen efter. Det giver lige lidt ekstra smag.

    Servering – Du kan servere lammet med dit yndlingstilbehør. Græske kartofler og Tzatziki er altid et hit, og ellers en god klassisk Myntesauce og kartofler eller grøntsager.

    skiveskåret grillet lammeculotte på skærebræt.

    Ofte stillede spørgsmål

    Hvad skal kernetemperaturen på en lammeculotte være?

    Hvis du vil have din culotte rød til medium, skal du lande et sted mellem 60 og 65 grader. Det er sluttemperaturen. Vi tager gerne lammeculotten af ved 58 grader og så får den lov til at trække. Så lander den på cirka 62 grader i sluttemperatur, og er perfekt rosa.

    Mere lam på grillen

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    lammeculotte på grill skåret i skiver.
    5 fra 2 stemmer

    Lammeculotte på grill

    Perfekt rosastegt grillet lammeculotte. Det er lækker forårs- eller påskemad, som hele familien elsker at spise herhjemme. Server med kartofler og tzatziki eller myntesauce.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 45 minutter
    Hviletid 10 minutter
    Samlet tid 1 time 5 minutter
    Ret Aftensmad
    Køkken Dansk
    Antal 2 personer
    Kalorier 488 kcal

    Ingredienser

    • 300 g lammeculotte
    • 1 spsk olivenolie
    • ½ spsk frisk rosmarin
    • 1 fed hvidløg
    • ½ tsk salt
    • Peber

    Sådan gør du

    Lammeculotte på gasgrill

    • Grillen forvarmes til ca. 180 grader sat op til direkte/indirekte varme.
    • Lammeculotten pudses for sener og fedt på bagsiden. Rids fedet på oversiden og smør så lammeculotten ind i olivenolie, hakket rosmarin, fintrevet hvidløg samt salt og peber.
      300 g lammeculotte, 1 spsk olivenolie, ½ spsk frisk rosmarin, 1 fed hvidløg, ½ tsk salt, Peber
    • Brun nu lammeculotten af over direkte varme på alle sider. Overfør derefter lammeculotten til indirekte varme og tilbered den under låg til kernetemperaturen er 58 grader.
    • Når kernetemperaturen er nået, tages culotten af grillen. Placer den på et skærebræt og lad den trække utildækket i 10 minutter.
    • Når lammeculotten har trukket, skæres den i skiver og serveres med det samme.

    Lammeculotte på træpillegrill – Reverse sear

    • Denne tilberedningsmetode er giver kødet en dejlig smag af røg fra forbrændingen af træpiller. I modsætning til traditionel tilberedning på grill, brunes culotten her af til sidst.
    • Forvarm grillen til 110 grader. Jeg har brugt Webers Grill Academy Blend træpiller.
    • Lammeculotten pudses for sener og fedt på bagsiden. Rids fedet på oversiden og smør så lammeculotten ind i olivenolie, hakket rosmarin, fintrevet hvidløg samt salt og peber.
    • Placer et stegetermometer i culotten og kom den på grillen over indirekte varme. Tilbered den nu ved 110 grader til kernetemperaturen er 57-58 grader.
    • Når kernetemperaturen er nået tages culotten af grillen. Lad den ligge utildækket i mens grillen varmes op til 250 grader.
    • Når grillen er varmet op brunes lammeculotten hurtigt af på alle sider over direkte varme, Når culotten er brunet af skal den trække utildækket i 10 minutter, inden den skæres ud og serveres.

    Tips og noter

    1. Marinering – Du kan med fordel marinere lammeculotten dagen i forvejen så smagene kan trække godt ind i kødet. Lad den ligge i en frysepose i køleskabet til dagen efter, hvor du tilbereder den.
    2. Hviletid – Husk at lade kødet hvile inden det skæres ud og serveres. Vi anbefaler en hviletid på cirka 10 minutter. I mens kødet hviler kan du lave tilbehøret færdigt.
    3. Servering – Når du skal servere kødet anbefaler vi at du skærer det i skiver på cirka. 3-5 mm 0g serverer det sammen med for eksempel græske kartofler og tzatziki.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 488kcalKulhydrater: 1gProtein: 25gFedt: 42gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 20gKolesterol: 110mgNatrium: 670mgKalium: 342mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 13IUC-vitamin: 1mgCalcium: 28mgJern: 2mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 9. marts 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.