Helt perfekt rosastegt, mør som smør, det er sådan en lammekrone skal være. Serveret sammen med nogle lækre sprøde kartofler i ovn og en lækker myntesauce, det er sådan jeg foretrækker lammekrone. Hvis du vil se hvordan man laver den perfekte lammekrone på grill, så læs med her og få vores opskrift.
Påskelam på grillen
Nu nærmer påsken sig, og så er det tid til at spise lam.
Lammekølle, lammekoteletter, lammeculotte og ikke mindst lammekrone. Det smager alt sammen fantastisk, og jeg kunne spise det hver dag året rundt! Men lam er ikke for alle, der er folk der ikke bryder sig om smagen og sammenligner det med at spise uld.
Men uld smager det nu altså ikke af! Måske hvis man spiser et gammelt får, så kan der måske være noget om snakken, men hvis man køber lam af god kvalitet, så er smagen altså i top.
Når jeg laver lammekrone på grill, så er der nogle krydderurter jeg vender tilbage til hver gang. Frisk rosmarin eller frisk mynte, ikke blandet sammen, men enten eller.
De kan hver især noget med den milde smag lam har, og hvis jeg skal vælge, så vil jeg faktisk nok foretrække mynte, men her i opskriften er det altså rosmarin vi bruger, så kan du jo altid prøve med mynte en anden gang.
Til en god påskefrokost, skal der bare være lam på bordet og lammekronen er den fine udgave sammenlignet med en lammekølle. Kødet er meget mørt og har en fin sart smag i forhold til køllen.
Ingrediensnoter
Lammekrone – Find en flot lammekrone, du kan op til påske købe dem i mange supermarkeder, og de er faktisk ikke ret dyre.
Frisk rosmarin – Den frisk rosmarin er en helt klassik krydderurt, der går rigtig godt sammen med lammesmagen.
Hvordan laver man lammekrone på grill?
Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver den bedste lammekrone på grill. Du kan med fordel forberede og marinere lammekronen et par timer før den skal grilles, så smagene kan trænge mere ind i kødet.
Når jeg laver en lammekrone på grillen, så skifter jeg lidt imellem 2 forskellige tilberedningsmetoder. Den helt almindelige på gasgrill, og så er der reverse sear-metoden som jeg plejer at lave hvis den ryger på træpillegrillen.
Du kan længere nede se en detaljeret gennemgang af begge metoder.
Lammekronen tages ud af køleskabes og forberedes i mens grillen forvarmes. Tilbereder man den traditionelt, skal gasgrillen varmes op sådan at man kan grille ved både direkte og indirekte varme.
Den nu forberedte lammekrone brunes af over direkte varme og overflyttes derefter til indirekte varme og tilberedes til den ønskede kernetemperatur er nået. Når man laver lammekrone på grill, så er det i høj grad kernetemperaturen der afgør hvornår den er færdig.
Rød – 58 grader
Rosa – 62 grader
Gennemstegt – 65 grader
Det er de vejledende kernetemperature du kan rette dig efter når du tilbereder lammekrone på grill. De plejer at holde. Men for at kunne ramme dem, er det nødvendigt for dig at anskaffe et godt stegetermometer der kan sidde i lammekronen når den er på grillen.
Når den ønskede kernetemperatur er nået, tages lammekronen af grillen, og så skal den trække utildækket i ca. 10 minutter inden den skæres ud og serveres.
Når du vælger at tilberede en lammekrone med Reverse sear-metoden, så er fremgangsmetoden lidt anderledes. Her tilberedes lammekronen til den ønskede kernetemperatur før den brunes. Denne metode er velegnet til træpillegrill, hvor man ønsker at tilføre røgsmag til lammekronen.
Når kernetemperaturen er nået, tages lammekronen af grillen, der varmes op til høj varme, og den let afkølede lammekrone brunes så af. Efter den er brunet af, skal den igen trække i ca. 10 minutter inden den skæres ud og serveres.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Rester kan opbevares på køl i 2-3 dage.
Du kan med fordel bruge frisk mynte, det giver en dejlig frisk smag til lammet.
Andre retter med lam du måske vil synes om
- Lammekølle i ovn med kartofler
- Lammekølle på grill
- Marokkansk lammeskank i ovn
- Lammekoteletter i ovn med citron og kartofler
- Lammeculotte sous vide
Tips og tricks til opskriften
- Mariner lammekronen dagen før, så kødet tager smag af de friske krydderurter.
- Husk at lade lammekronen trække utildækket på et skære bræt inden du skærer den ud. Så holder den bedre på saften.
Serveringsforslag
- Server lammekrone på grill med sprøde kartofler i ovn og en lækker myntesauce.
- Du kan også servere lammekrone på grill sammen med græske kartofler og en lækker græsk salat samt Tzatziki.
Opskrift på lammekrone tilberedt på grillen
Her får du vores opskrift på lammekrone tilberedt på grillen. Den bedste opskrift på påskelam for hele familien. Selvom lam nu sagtens kan spises hele året rundt efter vores mening.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og grille et lækkert stykke lam til din familie her i påsken.
Lammekrone på grill
Ingredienser
- 800 g lammekrone
- 1 spsk olivenolie
- Salt
- Peber
- 1 spsk frisk rosmarin
Sådan gør du
Lammekrone på gasgrill – direkte/indirekte varme
- Lammekronen tages ud af køleskabet ca. 30 minutter inden den skal grilles.
- Grillen forvarmes til 180-190 grader sat op til direkte/indirekte varme.
- Forbered lammekronen ved at fjerne hinden på bagsiden. Det gøres let ved at løsne den i den ene side og derefter trække den af. Hinden smides væk.
- Fedtet på oversiden ridses i diagonal mønster med en skarp kniv. Pas på at du ikke skærer ned i selve kødet.
- Lammekronen smøres ind i et tyndt lag olivenolie og krydres derpå med salt, peber samt finthakket frisk rosmarin.
- Kom derefter lammekronen på grillen og brun den af over direkte varme på begge sider.
- Lammekronen flyttes derefter til indirekte varme, placer et steget termometer i lammekronen, og tilbered den nu under låg til kernetemperaturen er ca. 58 grader.
- Når kernetemperaturen er nået tages lammekronen af grillen og skal nu trække utildækket i ca. 10 minutter, inden den skæres ud og serveres.
Lammekrone på træpille grill – Reverse sear metoden
- Lammekronen tages ud af køleskabet ca. 30 minutter inden den skal grilles.
- Grillen varmes op til 110 grader.
- Forbered lammekronen ved at fjerne hinden på bagsiden. Det gøre let ved at løsne den i den ene side og derefter trække den af. Hinden smides væk.
- Fedtet på oversiden ridses i diagonal mønster med en skarp kniv. Pas på at du ikke skærer ned i selve kødet.
- Lammekronen smøres ind i et tyndt lag olivenolie og krydres derpå med salt, peber samt finthakket frisk rosmarin.
- Placer et stegetermometer i lammekronen og tilbered den over indirekte varme til kernetemperauren er 56 grader. Tag lammekronen af grillen og stil den utildækket i mens grillen varmes op til højeste varme 250 – 300 grader.
- Når grillen er meget varm brunes lammekronen hurtigt af og tages derefter af grillen, hvor den skal trække utildækket i ca. 10 minutter inden den skæres ud og serveres.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her