Perfekt rosastegt grillet lammeculotte. Det er lækker forårs- eller påskemad, som hele familien elsker at spise herhjemme. Server med kartofler og tzatziki eller myntesauce.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 45 minuttermin
Hviletid 10 minuttermin
Samlet tid 1 timet5 minuttermin
Antal 2personer
Ingredienser
300glammeculotte
1spskolivenolie
½spskfrisk rosmarin
1fedhvidløg
½tsksalt
Peber
Sådan gør du
Lammeculotte på gasgrill
Grillen forvarmes til ca. 180 grader sat op til direkte/indirekte varme.
Lammeculotten pudses for sener og fedt på bagsiden. Rids fedet på oversiden og smør så lammeculotten ind i olivenolie, hakket rosmarin, fintrevet hvidløg samt salt og peber.
300 g lammeculotte, 1 spsk olivenolie, ½ spsk frisk rosmarin, 1 fed hvidløg, ½ tsk salt, Peber
Brun nu lammeculotten af over direkte varme på alle sider. Overfør derefter lammeculotten til indirekte varme og tilbered den under låg til kernetemperaturen er 58 grader.
Når kernetemperaturen er nået, tages culotten af grillen. Placer den på et skærebræt og lad den trække utildækket i 10 minutter.
Når lammeculotten har trukket, skæres den i skiver og serveres med det samme.
Lammeculotte på træpillegrill - Reverse sear
Denne tilberedningsmetode er giver kødet en dejlig smag af røg fra forbrændingen af træpiller. I modsætning til traditionel tilberedning på grill, brunes culotten her af til sidst.
Forvarm grillen til 110 grader. Jeg har brugt Webers Grill Academy Blend træpiller.
Lammeculotten pudses for sener og fedt på bagsiden. Rids fedet på oversiden og smør så lammeculotten ind i olivenolie, hakket rosmarin, fintrevet hvidløg samt salt og peber.
Placer et stegetermometer i culotten og kom den på grillen over indirekte varme. Tilbered den nu ved 110 grader til kernetemperaturen er 57-58 grader.
Når kernetemperaturen er nået tages culotten af grillen. Lad den ligge utildækket i mens grillen varmes op til 250 grader.
Når grillen er varmet op brunes lammeculotten hurtigt af på alle sider over direkte varme, Når culotten er brunet af skal den trække utildækket i 10 minutter, inden den skæres ud og serveres.
Noter
1. Marinering- Du kan med fordel marinere lammeculotten dagen i forvejen så smagene kan trække godt ind i kødet. Lad den ligge i en frysepose i køleskabet til dagen efter, hvor du tilbereder den.2. Hviletid - Husk at lade kødet hvile inden det skæres ud og serveres. Vi anbefaler en hviletid på cirka 10 minutter. I mens kødet hviler kan du lave tilbehøret færdigt.3. Servering - Når du skal servere kødet anbefaler vi at du skærer det i skiver på cirka. 3-5 mm 0g serverer det sammen med for eksempel græske kartofler og tzatziki.