Hjem » Alle opskrifter » Lammekoteletter på grill med butterbean salat

Lammekoteletter på grill med butterbean salat

Lammekoteletter på grill, det er altså superlækkert! Det er godt her til påske, men dur altså hele året rundt efter vores mening. Vi har nogle gange købt et lam og fået nogle skønne koteletter, men man kan altså også være heldig at finde frosne lammekoteletter i de større supermarkeder.

Herhjemme elsker både børn og voksne lam. Derfor spiser vi det også ret ofte. Børnene er vilde med lammekoteletter, og de var ikke ret gamle da de begyndte at sidde og spise koteletter med fingrene her ved bordet. Det har vi mange gode biller (og minder) af. Det er sådan en ret man gerne må blive lidt fedtet af at spise, og de spiser dem stadig helst med fingrene, og det gør vi voksne faktisk også.

Lammekoteletter på grill med butterbean salat - Nem opskrift på grillede lammekoteletter med dejlig bønnesalat

Lammekoteletter på grill med butterbean salat - Nem opskrift på grillede lammekoteletter med dejlig bønnesalat

Lammekoteletter på grill med butterbean salat opskrift

Herunder vil vi godt dele en rigtig god opskrift med jer, på hvordan vi plejer at lave lammekoteletter på grill. Det er faktisk ikke så svært, og denne salat passer rigtig godt til. Hvis du vil, kan du selvfølgelig vælge noget andet tilbehør til lammekoteletterne. Det bestemmer du helt selv.

Lammekoteletter på grill med butterbean salat - Nem opskrift på grillede lammekoteletter med dejlig bønnesalat
Ingen stemmer endnu

Lammekoteletter på grill med butterbean salat opskrift

Marinerede grillede lammekoteletter med lækker salat
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 2 t
Ret Aftensmad, Hovedret, Hverdagsmad
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 8 lammekoteletter
  • 1 citron, saft og skal heraf
  • 2 spsk rosmarin eller mynte, finthakket
  • 6 fed hvidløg, presset
  • 1 dl olivenolie
  • Salt
  • Peber

Til salaten:

  • 2 dåser butterbeans, eller andre hvide bønner
  • 2 tomater
  • 2 løg
  • 3 forårsløg, hakkede
  • 1 bdt persille
  • 1/2 rød peberfrugt

Marinade til salaten:

  • 2/3 dl olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk frisk dild, finthakket
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Marinade til lammekoteletter

  • Man kan med fordel marinere lammekoteletterne dagen i forvejen, men et par timer før de skal på grillen er også fint.
  • Kom koteletterne i et fad og hæld olie, citronsaft, citronskal, rosmarin, knust hvidløg samt salt og peber over. Vend det hele godt rundt, og stil det i køleskabet et par timer.
  • Imens koteletterne marinerer laver man salaten. Den skal nemmelig også lige trække en time i køleskabet inden den serveres.

Salat

  • Start med at hælde væsken fra bønnerne og skyl dem godt under den kolde hane, stil dem til side og lad dem dryppe godt af.
    I mellemtiden skal tomaterne flås. Skær et lille kryds i toppen af dem og kom dem i kogende vand i Ca. 1 min. Tag dem op, og nu skulle skindet gerne være lige til at pille af. Hak tomaterne og forårsløgene, og stil dem til side.
    Snit de 2 løg i tynde skiver og gør det samme med peberfrugten. Hak persillen fint og stil det hele til side. Så skal vi lave marinaden til salaten.
  • Kom olien i en lille skål og kom citronsaft og finthakket dild i, rør rundt og smag til med salt og peber.
  • Kom bønnerne i en stor skål, tilsæt tomater, løg, forårsløg, persille og peberfrugt, og bland det godt sammen. Hæld marinaden over, rør sammen og smagt til. Stil salaten i køleskabet, og og tag den ud lige inden den skal serveres.

Grilltid!

  • Fuld knald på grillen, og så på med lammekoteletterne, jeg gav dem ca. 4 min på hver side ved meget høj varme, vi kan godt lide når de stadig er rosa i midten. Hvis man ikke er til det, så giv den lige et par minutter mere.
  • Server lammekoteletterne sammen med den kolde bønnesalat og evt. ovnbagte kartofler.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Lam, Lammekoteletter, Påske
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Disse lammekoteletter med citron, persille og hvidløg er også gode at lave i et fad på grillen. De ligger på en bund af kartofler, der får en helt fantastisk smag mens retten laves.

Hvis du også elsker gode retter med lam, så vil vi også anbefale dig at prøve:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 30. januar 2016 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.