Lammekoteletter på grill med butterbean salat

Lammekoteletter på grill, det er altså superlækkert! Det er godt her til påske, men dur altså hele året rundt efter vores mening. Vi har nogle gange købt et lam og fået nogle skønne koteletter, men man kan altså også være heldig at finde frosne lammekoteletter i de større supermarkeder.

Herhjemme elsker både børn og voksne lam. Derfor spiser vi det også ret ofte. Børnene er vilde med lammekoteletter, og de var ikke ret gamle da de begyndte at sidde og spise koteletter med fingrene her ved bordet. Det har vi mange gode biller (og minder) af. Det er sådan en ret man gerne må blive lidt fedtet af at spise, og de spiser dem stadig helst med fingrene, og det gør vi voksne faktisk også.

Lammekoteletter på grill med butterbean salat - Nem opskrift på grillede lammekoteletter med dejlig bønnesalat

Lammekoteletter på grill med butterbean salat - Nem opskrift på grillede lammekoteletter med dejlig bønnesalat

Lammekoteletter på grill med butterbean salat opskrift

Herunder vil vi godt dele en rigtig god opskrift med jer, på hvordan vi plejer at lave lammekoteletter på grill. Det er faktisk ikke så svært, og denne salat passer rigtig godt til. Hvis du vil, kan du selvfølgelig vælge noget andet tilbehør til lammekoteletterne. Det bestemmer du helt selv.

Lammekoteletter på grill med butterbean salat - Nem opskrift på grillede lammekoteletter med dejlig bønnesalat

Lammekoteletter på grill med butterbean salat opskrift

Marinerede grillede lammekoteletter med lækker salat
0 fra 0 stemmer
Ret: Aftensmad, Hovedret, Hverdagsmad
Keyword: Lam, Lammekoteletter, Påske
Samlet tid: 2 timer
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 8 lammekoteletter
  • 1 citron, saft og skal heraf
  • 2 spsk rosmarin eller mynte, finthakket
  • 6 fed hvidløg, presset
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og peber

Til salaten:

  • 2 dåser butterbeans, eller andre hvide bønner
  • 2 tomater
  • 2 løg
  • 3 forårsløg, hakkede
  • 1 bdt persille
  • 1/2 rød peberfrugt

Marinade til salaten:

  • 2/3 dl olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk dild, finthakket
  • Salt og peber, efter smag

Sådan gør du

Marinade til lammekoteletter

  • Man kan med fordel marinere lammekoteletterne dagen i forvejen, men et par timer før de skal på grillen er også fint.
  • Kom koteletterne i et fad og hæld olie, citronsaft, citronskal, rosmarin, knust hvidløg samt salt og peber over. Vend det hele godt rundt, og stil det i køleskabet et par timer.
  • Imens koteletterne marinerer laver man salaten. Den skal nemmelig også lige trække en time i køleskabet inden den serveres.

Salat

  • Start med at hælde væsken fra bønnerne og skyl dem godt under den kolde hane, stil dem til side og lad dem dryppe godt af.
    I mellemtiden skal tomaterne flås. Skær et lille kryds i toppen af dem og kom dem i kogende vand i Ca. 1 min. Tag dem op, og nu skulle skindet gerne være lige til at pille af. Hak tomaterne og forårsløgene, og stil dem til side.
    Snit de 2 løg i tynde skiver og gør det samme med peberfrugten. Hak persillen fint og stil det hele til side. Så skal vi lave marinaden til salaten.
  • Kom olien i en lille skål og kom citronsaft og finthakket dild i, rør rundt og smag til med salt og peber.
  • Kom bønnerne i en stor skål, tilsæt tomater, løg, forårsløg, persille og peberfrugt, og bland det godt sammen. Hæld marinaden over, rør sammen og smagt til. Stil salaten i køleskabet, og og tag den ud lige inden den skal serveres.

Grilltid!

  • Fuld knald på grillen, og så på med lammekoteletterne, jeg gav dem ca. 4 min på hver side ved meget høj varme, vi kan godt lide når de stadig er rosa i midten. Hvis man ikke er til det, så giv den lige et par minutter mere.
  • Server lammekoteletterne sammen med den kolde bønnesalat og evt. ovnbagte kartofler.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Disse lammekoteletter med citron, persille og hvidløg er også gode at lave i et fad på grillen. De ligger på en bund af kartofler, der får en helt fantastisk smag mens retten laves.

Hvis du også elsker gode retter med lam, så vil vi også anbefale dig at prøve:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 30. januar 2016 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg