Grillede lammekoteletter med butterbean salat

Lammekoteletter på grillen, det er altså superlækkert! Herunder vil vi godt dele en rigtig god opskrift med jer, på hvordan vi plejer at lave dem.

grillede lammekoteletter1

grillede lammekoteletter2

grillede lammekoteletter3

Ingredienser:
8 lammekoteletter
Saft og skal fra en citron
2 spsk. frisk hakket rosmarin eller mynte, hvad det lige skal være er en smagssag.
6 fed knust hvidløg
1 dl. olivenolie
Salt og peber

Til salaten:
2 dåser butterbeans de kan købes i Føtex, hvis i ikke lige kan finde dem, kan andre hvide bønner også bruges
2 tomater
2 løg
3 forårsløg, hakkede
1 bundt persille eller efter smag
1/2 rød peberfrugt 

Marinade til salaten:
2/3 dl. olivenolie
1 spsk. citronsaft
2 tsk. finthakket dild
Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:
Man kan med fordel marinere lammekoteletterne dagen i forvejen, men et par timer før de skal på grillen er også fint.
Kom koteletterne i et fad og hæld olie, citronsaft, citronskal, rosmarin, knust hvidløg samt salt og peber over. Vend det hele godt rundt, og stil det i køleskabet et par timer.

Imens koteletterne marinerer laver man salaten. Den skal nemmelig også lige trække en time i køleskabet inden den serveres.
Start med at hælde væsken fra bønnerne og skyl dem godt under den kolde hane, stil dem til side og lad dem dryppe godt af. I mellemtiden skal tomaterne flås. Skær et lille kryds i toppen af dem og kom dem i kogende vand i Ca. 1 min. Tag dem op, og nu skulle skindet gerne være lige til at pille af. Hak tometerne og forårsløgene, og stil dem til side. Snit de 2 løg i tynde skiver og gør det samme med peberfrugten. Hak persillen og fint og stil det hele til side. Så skal vi lave marinaden til salaten. Kom olien i en lille skål og kom citronsaft og finthakket dild i, rør rundt og smag til med salt og peber.
Kom bønnerne i en stor skål, tilsæt tomater, løg, forårsløg, persille og peberfrugt, og bland det godt sammen. Hæld marinaden over, rør sammen og smagt til. Stil salaten i køleskabet, og og tag den ud lige inden den skal serveres.

Grilltid!

Fuld knald på grillen, og så på med lammekoteletterne, jeg gav dem ca. 4 min på hver side ved meget høj varme, vi kan godt lide når de stadig er rosa. Hvis man ikke er til det, så giv den lige et par minutter mere.
Server lammekoteletterne sammen med den kolde bønnesalat og evt. ovnbagte kartofler.

Velbekomme.

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares