Opskrift på roastbeef på grillLækker og mør rosastegt grillet roastbeef. Det er skøn sommermad at grille sådan et stykke kød, og du kan servere den med dit favorittilbehør. Det kan for eksempel være en kold kartoffelsalat og en grøn salat.
1 time inden der skal grilles, tages stegen ud af stilles overdækket ved rumtemperatur.
1,2 kg roastbeef
Gnid stegen ind i olie eller smeltet smør og krydder den med rigeligt salt og peber.
1 spsk smør, Salt, Peber
Traditionel tilberedning af roastbeef på grill
Grillen forvarmes til højeste varme i god tid inden der skal grilles. Når grillen er rigtig varm brunes stegen af på alle sider over direkte varme. - Herefter skrues grillen ned til 180-200 grader og stegen tilberedes nufærdig over indirekte varme, til kernetemperaturen er i mellem 56-58 grader. Herefter tages den af grillen og trækker utildækket i ca. 15 minutter, inden den skæres ud og serveres.
Reverse sear af roastbeef på grill
Jeg anvender en Weber Smokefire Ex6 træpillegrill, det kan også gøres på en kul eller gasgrill. Her anvendes en rygeboks(reklamelink) til at lave røg hvis dette ønskes.- Grillen/ smokeren forvarmes til 130 grader. Den foretrukne type træpiller, røgchunks eller røgflis tilføjes. Jeg bruger Hickory. Røgen kan også udelades. - Stegen tilberedes herefter til en kernetemperatur omkring 54 grader med eller uden røg ved 130 grader. Herefter tages stegen af grillen, i mens den varmes op til højeste varme. - Placer en støbejernspande på grillen under opvarmningen. Smørret smeltes i den varme pande, og bruses op sammen med rosmarin og hvidløg. - Vend stegen i det krydrede smør, inden den brunes af på alle sider over høj direkte varme. Slut-kernetemperaturen bør ligge imellem 56-58 grader. - Tag stegen af grillen og lad den trække cirka 15 minutter inden servering.
50 g smør, 1 kvist rosmarin, 1 fed hvidløg
Server skåret i tynde skiver sammen med dit favorit tilbehør.